Sari la conținut

Transformator ups VMARK

trax

Postări Recomandate

Am un ups pe 24v si ma macina o intrebare cam cati w scoate? transformatorul este destul de maricel iar pe el scrie 1500va[pe carcasa] desi nu cred ca scoate mai mult de 400-500w :cheers2:

post-2611-038026100 1291150280_thumb.jpg

post-2611-024552600 1291150293_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa-ti prezint problemaa sa vad daca stii sa raspunzi. Doar putina matematica trebuie sa stii.

Deci, ai un trafo cu tole E+I, cu 6*a=13,5cm si h=5,6cm.

Totodata, puterea primara a transformatorului este P = S*S, unde S=2*a*h. Cat este puterea transformatorului?

Succes la calculat. :cheers2:

Link spre comentariu

...Deci, ai un trafo cu tole E+I, cu 6*a=13,5cm si h=5,6cm.

Totodata, puterea primara a transformatorului este P = S*S, unde S=2*a*h. Cat este puterea transformatorului?...

Acest calcul simplificat, este adaptat tolelor romanesti din FeSi, considerandu-se o inductie maxima in miez de 1,2 T. UPS-urile si nu numai, sunt prevazute cu trafuri construite din materiale de generatie mai noua, suportand inductii maxime in miez superioare. Deci acest tip de calcul simplificat, nu mai foloseste la nimic. Vezi aici, unde am postat o formula din care se poate deduce puterea, ca a 4-a proportionala, daca stii ce material s-a folosit pentru tole si daca ai caracteristicile electromagnetice ale lui. Pentru inductia maxima in miez vei lua 70...75% din valoarea ei de saturatie, daca traful nu este destinat pentru un alimentator in cc. In caz contrar, vei lua valori mai mici: 60...65% din aceeasi valoare.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

habar nam din ce material e, pare a fi fier normal[tabla] acum ca are ceva anume nu stiu....oricum nu vroiam ceva precis dar ca idee ca este destul de mare traful...si daia zic ca pe el scrie output-1500VA cred ca duce 500w.

Link spre comentariu

...este destul de mare traful...si daia zic ca pe el scrie output-1500VA cred ca duce 500w.

1500 VA reprezinta puterea aparenta. Cu un factor de putere mediu de cos(φ)=0,8 puterea activa in secundar, poate fi de aproximativ 0,8x1500=1200 W. Cu doua astfel de trafuri in paralel, poti face un aparat de sudura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock