Sari la conținut

reglare balamale aruncatoare

trasor

Postări Recomandate

Salut. Poate sa-mi spuna cineva cum pot regla pe verticala [adica sa ridic sau sa cobor usa unui dulap]balamale aruncatoare de tip mai vechi[cu parti din plastic]care au gauri in loc de canale ca cele noi si intrucat reglajul e de ordinul a 2 - 3 mm nu pot sa dau alte gauri in mobilier. Am cumparat altele dar desi s-au potrivit in locul celor vechi nu regleaza usile pe orizontala , ar trebui ca locasurile de 35mm sa fie la distanta mai mare de cantul usii. Cu respect

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca citeai mai cu atentie ai fi observat ca cele vechi nu regleaza pe verticala iar cele noi nu reglau pe orizontala si drept consecinta nu se inchideau usile,adica se suprapuneau vreo 5mm una peste alta motiv pentru care le-am pus din nou pe cele vechi. Cu respect

Editat de trasor
Link spre comentariu

Balamalele vechi, fiind pe jumatate din plastic, cedeaza la imbinari. (de aceea nu ti se mai inchid usile cum trebuie)

Eu tin minte ca la o mobila mai veche, ce o aveam de dinainte de '89, am reusit cu succes sa inlocuiesc balamalele vechi (metalo-plastice) cu altele noi (metalice - de tipul celor aratate de tine in postul #3).

Balamalele noi, numite si aruncatoare, au un stift filetat (se vede si in poze) care permite reglajul pe orizontala a usii ( strangi sau destrangi in mod egal stifturile de la toate balamalele usii) precum si un reglaj de rotatie a usii (in acest caz un stift de la o balama se strange iar celalalt stift, de la cealalata balama, se destrange - astfel se naste "rotirea" usii )

Aceste doua tipuri de reglaje se pot face cu balamalele actuale. (In viitor cine stie, poate ca se vor putea si altele.)

Link spre comentariu

• 10 years later...

Balamalele noi, au;

Distanța cant-gauri plăcută, 37mm

Interax găuri plăcuță, 32mm

Gaură oală 35mm, cu distanța la ax 22.5.

Verifică compatibilitatea cu cele vechi, sunt șanse să nu cadă la cote. Și chiar dacă sunt compatibile, nu văd problema...

Editat de donpetru
TOPIC PREA VECHI - TOPIC INCHIS
Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock