Sari la conținut

retea wireless

bogdy

Postări Recomandate

Salut as dori sa fac o retea cu cativa vecini dar m-ar interesa la ce distanta maxima ar putea fi acei vecini pt a avea o conexiune buna, eu momentan am facut o conexiune intre 2 AP-uri (AP1 si AP2 in care am AP1 in modul AP iar AP2 l-am pus in modul unversal repeater la o distanta de 200m si vad ca conexiunea intre mine si vecin e de 11Mbps (transfer fisiere de la el si el de la mine cu aprox 500KB/s) mentionez ca AP-urile suporta maxim 150Mbps. (b/g/n)

De la AP2-ul pus in modul Universal Repeater m-am conectat wireless cu un leptop si am incercat sa transfer fisiere de la calculatorul care e conectat la AP1 si am vazut ca transferul mergea cu 1Mbps (80-100KB/s).

Intrebarea mea este care este cauza de ce viteza de la acest leptop la AP1 este asa de mica cu toate ca la wireless network imi apare 54Mbps.

Momentan am facut doar cu un vecin dar as mai vrea sa mai aduc 2-3 vecini. este buna solutia prin universal repeater sa inteleg ca daca mai pun un AP3 la alt vecin si il pun in modul universal repeater de la AP2 e posibil sa aiba viteza si mai mica?

Editat de bogdy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai facut asa cu laptopul: AP1 > AP2 > Laptop ??? De fapt ai conectat laptopul la AP2. E si normal sa ai transferul ala asa mic de date. Toate receptoarele se conecteaza la acelasi AP daca se afla in raza de 200m a acestuia (deci la AP1). Asta e regula ca sa functioneze bine o retea wireless si sa nu ai pierdere de viteza de date. :warmup:

.

Link spre comentariu

Ai facut asa cu laptopul: AP1 > AP2 > Laptop ??? De fapt ai conectat laptopul la AP2. E si normal sa ai transferul ala asa mic de date. Toate receptoarele se conecteaza la acelasi AP daca se afla in raza de 200m a acestuia (deci la AP1). Asta e regula ca sa functioneze bine o retea wireless si sa nu ai pierdere de viteza de date. :warmup:

.

da AP1 > AP2 > Laptop dar transfer date de la pc-ul conectat la AP1 si pc-ul conectat la AP2 este o viteza de 600KB/s iar de la AP2 la Laptop este de 1MB/s de ce intre AP1 si Laptop e viteza de doar 100KB/s sau chiar mai mica 70KB/s.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

da AP1 > AP2 > Laptop dar transfer date de la pc-ul conectat la AP1 si pc-ul conectat la AP2 este o viteza de 600KB/s iar de la AP2 la Laptop este de 1MB/s de ce intre AP1 si Laptop e viteza de doar 100KB/s sau chiar mai mica 70KB/s.

Salut am refacut reteaua wireless cu 3 AP-uri AP1, AP2 si AP3

Am pus pe AP2 in modul Acess Point, iar AP1 in modul client si AP3 in modul repeater.

Distanta intre AP1 si AP2 este de 200m iar intre AP2 si AP3 de 100m. Intreabarea mea este cand descarc de pe o statie conectata la AP1 la AP2 viteza de descarcare e cu 1.3MB/s download si upload, iar intre o statie de la AP2 la AP3 descarc si incarc cu 2.6MB/s iar intre o statie AP1 si AP3 download e 600KB/s iar upload 350KB/s . care este cauza de este asa mica viteza intre AP1 si AP3 avand in vedere ca statia de la AP2 descarca si incarca catre AP1 cu 1.3MB/s si catre AP3 incarca si descarca cu 2.6MB/s.

Link spre comentariu

Nu descarci cu viteza constanta si de aceeasi valoare intre AP-uri din cauza ca nu ai setat acelasi tip de modul pentru fiecare AP1, AP2 si AP3. :xmas_biggrin:

Sa inteleg ca sa imi mearga cu viteza constanta sa pun toate AP-urile in modul Repeater, sau la ce te referi ca nu am pus acelasi modul pt fiecare AP?.

Astept o configuratie care mi-o recomanzi , cum sa pun pe AP1, AP2, si AP3

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock