Sari la conținut

motor trifazic made in sua


emyg

Postări Recomandate

buna ziua !

am si eu o mica problema. un prieten a adus din SUA mai multe utilaje cu motoare trifazate pe care scrie 240 V 15 A 60 Hz 1 Hp , deci sunt motoare trifazice deoarece la ei cum stim tensiunea nominala este de 110 volti. se pot alimenta la reteaua noastra monofazica de 220 cu adaptoare de forma unor baterii de condenastoare sau convertoare etc ?, daca ma puteti ajuta cu o schema ceva va multumesc anticipat

ing emanuel grigorcea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in functie de aplicatie, se pot alimenta prin covertizoare de frecventa (practic redreseaza tensiunea retelei, si sintetizaza tensiune alternativa cu frecventa variabila) sau masina e direct prevazuta cu transformatoare in cazul cand turatia nu trebuie reglata. Depinde de la masina la masina, si de la aplicatie la aplicatie.

 

In cazul cand motorul mentionat de dvs. pe masina respectiva e de 240V AC, el va functiona cu cuplul un pic redus la 220 AC, dar alimentat direct nu va respecta turatia nominala din cauza diferentei de frecventa a retelei (60Hz in loc de 50Hz)

Cel mai bine e sa ne spuneti ce antreneaza motorul asta si cum e alimentat pe masina in cazul de fata (prin convertor de frecventa sau direct)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca pe motor este specificat 240V atunci aceasta este tensiunea aplicata intre fazele motorului. De regula, la un motor trifazat din Romania se specifica pe motor 400/230V. Daca in cazul dvs. acest lucru nu este facut, atunci ar fi bine sa luati in considerare pentru inceput ca fiind o tensiune de linie 240V. Daca statorul motorului este in triunghi, atunci puteti configura bobinele statorice in conexiunea stea si sa utilizati motorul in reteaua trifazata 400/230Vac existenta in Romania. Deci, pentru inceput va recomand sa aflati cum sunt conectate bobinele statorice: in stea sau in triunghi? Sau altfel spus, puteti sa ne spuneti daca aveti acces la un nul sau daca legaturile sunt realizate intern (sau aveti acces la aceste "legaturi")?

 

Totodata, ar fi util sa ne prezentati una sau doua imagini (format JPG, rezolutie. max. 800x600px) cu un asemenea motor. Si, nu ar fi rau sa ne precizati, daca stiti, in ce aplicatie de actionari electrice au fost destinate sa functioneze aceste motoare si la ce anume va ganditi sa le folositi?

 

Oricum, utilizarea acelor motoare la frecventa de 50Hz va micsora turatia nominala a motorului. Stiind ca:

n1=60*f/p

Spre exemplu, la o anumita frecventa f= 50Hz:

p=1 >> n=3000 rot/min.

p=2 >> n=1500 rot/min.

p=3 >> n=1000 rot/min.

p=4 >> n=750 rot/min.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Motorul este trifazic? Daca da, este conectat in triunghi ( 12 fire)> Poate fi conectat la retea cu ajutorul unor condensatori, dar vei pierde destul de mult din putere. Poti incerca cu 2 condensatori de 20 - 40 uF / 450VAC, conectai intre 2 faze si cea de a treia. Motorul trebuie sa porneasca fara nici o sarcina pana cand ajunge la turatia nominala, abia dupa aceea sa conectezi sarcina la motor. Varianta ceva mai scumpa dar care da rezultate este utilizarea unui VFD (Lenze ESV7512S...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock