Sari la conținut

componenta prelungitor electric


roxana

Postări Recomandate

Salut!

 

Ma poate ajuta cineva sa aflu componenta unui prelungitor electric? AS vrea sa stiu ce contine in detaliu, mai mult decat steker, cablu si priza(ma intereseaza elemente contine priza); si daca se poate si ce utilaje se folosesc pentru a produce un prelungitor.

Mersi mult !

Astept raspunsurile voastre

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:c7: Am impresia ca faci misto de noi. Nu stiu de ce, dar am impresia asta. Dar ma rog...la ce anume iti trebuie tie sa stii, citez:

AS vrea sa stiu ce contine in detaliu, mai mult decat steker, cablu si priza(ma intereseaza elemente contine priza); si daca se poate si ce utilaje se folosesc pentru a produce un prelungitor.

Simplu: "desfaci unul si ai sa vezi". Va rog sa nu interpretati gresit acest mesaj, doar putina seriozitate rog. :k5:

 

Tare faza cu "ce utilaje se folosesc pentru a produce un prelungitor".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu e la misto topicul...am nevoie sa fac o lucrare in domeniul achizitiilor si trebuie sa aflu exact cati metri de cablu tb sa folosesc, cate stekere, efectiv ce contine priza pe componente..de asta intrebam si de utilajele folosite (ex: masina de taiat, de lipit...ce capacitati au, cat curent consuma, in cat timp poate sa realizeze 1000 buc, la ce perioada se face revizia utilajului, nevoia de personal care lucreaza la un utilaj)

Please help....nu sunt in domeniu de asta cer ajutor...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am nevoie sa fac o lucrare in domeniul achizitiilor

Pai daca e vorba de achiziti ar trebui sa ne spui clar aparatajul carui proiect vrei sa-l achizitionezi ? Mai exact, spre exemplu: sa spunem ca vrei sa faci planul de achizitii la o hala industriala noua care urmeaza a se construi. Atunci stabilesti legatura cu proiectantul halei sau uzinei si el iti va da proiectul, bine - dupa executia propriu-zisa a cladiri - urmand ca dupa ce faci rost de proiect sa cauti in acesta lista de materiale. Acolo ai sa gasesti o lista de genul: cate prize, cate locuri de iluminta, lungime cabluri etc. Apoi stabilesti legatura cu designer-ul fabrici ca sa-ti spun exact unde si cum aseaza birourile sau cu beneficiarul cladiri. Dupa ce se stabileste aproximativ cum o sa se aseze mobilierul si unde o sa fie amplasate receptoarele poti stabili daca este nevoie de prelungitoare de la un loc de priza la receptor (numai daca distanta este mai mare de 2 metri). Dupa aceea faci planul de achiziti. Inca ceva... s-ar putea ca prelungitoarele sa trebuiasca cuprinse in plan. De regula astea le achizitioneaza beneficiarul sau beneficiari.

Totusi, nu prea am inteles faza cu "ce utilaje se folosesc pentru a produce un prelungitor" ? Ma scuzati, dar nu prea am inteles. Dupa cate mi-ati spus in ultimul post din acest topic nu cred ca o sa va intereseze un astfel procedeu de executie. Din pacate procedeul nu il cunosc.

 

Ok, am inteles ca vreti sa realizati un plan de achizitii cu procesul tehnologic de executie a prelungitoarelor si cativa furnizori/ producatori din Romania (daca exista).

- procesul tehnologic nu il cunosc din pacate;

- producatori in Romania nu prea stiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu un search pe GUGAL si putina rabdare afli despre procesul tehnologic poate nu atat cat ai nevoie dar poti improviza ca nu verifica nimeni la amanunt exactitatea celor spuse in proiect iar producatori de astfel de prelungitoare , prize si altele din domaniul sau cercul acesta stiu sc.Relee.sa si bineinteles altele nu imi vin in minte , plimbate printr-un hypermarket sau prin praktiker pe la raionu de electrice si sigur gasesti mai mult ...trebuie putina implicare :g6:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu un search pe GUGAL

Da' de ce GUGAL, Gogu al nostru nu e bun ? Numa' strainii sunt buni ?

Roxana, firma ta vrea sa sa produca prelungitoare ? Ca altfel nu vad de ce te-ar interesa componentele unei prize. Daca va hotarati sa puneti cate un radio in fiecare birou, trebuie sa faci un calcul cate rezistoare, tranzistoare, condensatoare, stabilizatoare,difuzoare, conductoare are fiecare ?

Incearca sa fii mai precisa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am citit si eu "printre randuri" topicul asta, totusi nu vad legatura: intre un plan de achiziti si un proces tehnologic. Procesul tehnologic este prin natura lui o "operatie" executata pentru ansamblarea sau conceperea unui produs, pe cand planul de achiziti este o actiune cu scop de "achizitie" a unor bunuri sau elemente care participa in mod direct sau indirect la procesul tehnologic. In cazul de fata - ca despre prelungitoare vorbim - sa inteleg ca va intereseaza un plan de achititi a unor aparate sau elemente utilizate in executarea acestor "prelungitoare electrice".

 

Sa presupunem ca pe Roxana o intereseaza un prelungitor electric de joasa tensiune: 230V 50Hz. La un astfel de prelungitor deosebim trei mari elemente:

- stecherul propriu zis;

- cablul bi sau trifilar;

- blocul de prize electrice, grupate in 1, 3 sau 5 bucati (cele mai uzuale).

Pe langa cele enumerate anterior trebuie sa se mai tina cont de:

- daca prelungitorul electric se doreste a fi cu sau fara protectie la supratensiune pentru consumatori;

- sa contina sau nu un comutator On-OFF pe blocul de prize.

 

Apoi mai trebuie sa stabiliti un proces tehnologic de executie care sa fie ieftin si sa prezinte o fiabilitate ridicata. In plus, aparatajul utilizat in realizarea prelungitoarelor trebuie sa fie in conformitate cu standardele actuale de calitate in domeniu cat si personalul implicat in executarea si supravegherea acestui proces. Este foarte important cand se pun bazele unei astfel de afaceri sa se tina seama si de faptul ca pe viitor firma sa obtina o ceritifcare ISO pe probleme de calitate. Foarte important, mai toti clienti din ziua de azi si mai ales din Uniunea Europeana cer o astfel de certificare.

Ceea ce am spus pana aici se poate folosi ca parte de introducere si memoriu de justificare a unui proiect plan de achiziti.

 

Urmeaza apoi sa stabiliti:

- aparatajul si a masinile care trebuiesc folosite in realizarea procesului tehnologic. Aici ati putea spre exemplu sa porniti de la premiza ca puteti achizitiona cele trei sau cinci elemente necesare (enumerate mai sus), dvs. ocupandu-va cu ansamblarea lor si in fine realizarea finala a produsului - e mai usor de elaborat planul asa;

- numarul de oameni care trebui implicati pentru realizarea unui numar de "x" prelungitoare la o durata de timp standard de o luna. cantitatea de prelungitoare electrice va fi proportionala cu numarul de angajati. La urma planului de achiziti puteti face o balanta comparativa prin care sa reiasa clar ca varianta planului dvs. de achiziti este cea mai buna mai ales din punct de vedere economic;

- sa stabiliti un nr. de furnizori care sa va puna la dispozitie elementele enumerate mai sus (puteti folosi cu incredere google in acest sens - o simpla cautare, 2, 3 furnizori sunt deajuns)

- la finele planului puteti prezenta tot comparativ pretul dvs./per prelungitor comparativ cu pretul altor producatori de pe piata.

 

In privinta procesului tehnologic, acesta va fi relativ simplu, banuiesc ca aveti o imaginatie suficient de bogata mai ales daca veti face rost de elementele prelungitoarelor electrice de la furnizori. Ansamblarea unui cablu la un bloc de prize precum si a unui stecher sunt deja lucruri derizori care nu isi au rostul pt a fi explicate aici.

 

LATER EDIT: Niste site-uri utile web pentru studiu:

http://www.directindustry.com/industrial-m...drum-71237.html

http://mnwire.com/services.html

http://www.relemaccables.com/PTFECables.html

http://www.magazin-electric.ro/cabluri-conductoare.php

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock