Sari la conținut

comutator rotativ

Gulla Guben

Postări Recomandate

Am cumparat un comutator rotativ ( 500 v - 25 A ) pe care vreau sa-l instalez intr-un traf de sudura , mai exact vreau sa comutez medianele din primar ( 10 la numar ) ca sa reglez puterea debitata in secundar.Problema e ca habar n-am cum se conecteaza firele , unde sa leg firele de alimentare si unde leg medianele din primar ? Comutatorul are pe fata 6 pozitii iar in corpul lui 6 randuri de elemente , adevarul e ca nici nu stiu sa le denumesc. Poate cineva sa-mi dea o diagrama a felului cum vin conectate firele pe comutator ? Cineva mi-a zic ca ar trebui facute si punti intre diverse contacte , eu habar n-am cum ! Va multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca denumirea lui corecta este comutator cu came , si este in genul celui care face comutarea stea-triunghi.Nu este un comutator de aparatura electronica ci se foloseste strict in electrotehnica - transformatoare , motoare. Are 6 pozitii si corespunzator lor in corpul lui cilindric are 4 randuri de contacte cu cate 6 locasuri de conectare.Locasele sunt notate cu litere A, B, C, E, F, W, P,,R, X etc. Tin minte ca odata am vazut o diagrama a unui astfel de comutator unde erau marcate cu niste x -uri pozitiile de contact a diverselor combibatii . O astfel de diagrama am eu nevoie ca sa ma dumiresc intre ce puncte se face contact cand comutez pe fiecare din cele 6 pozitii.Va multumesc !

Link spre comentariu

Cea mai sigura metoda ca sa aflati legaturile intre contacte este cea expusa de dl.miron mai sus. Cu ajutorul unui multimetru, setat pe pozitia testare continuitate (sau diode) si cu comutatorul pe pozitia "0", verificati legatura dintre contacte. Apoi treceti pe urmatoare pozitie a comutatorului si tot asa. Desenati pe o hartie acest lucru si astfel ati trasat diagrama comutatorului, diagrama, mai ales daca comutatorul cu came este nou, ar trebuie sa fie pusa la dispozitie de vanzator sau producator. Asa ar fi normal!

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock