Sari la conținut

intrerupatoare cu led


trasor

Postări Recomandate

am inlocuit cateva becuri cu incandescenta cu becuri economice dar intrucat am intrerupatoare cu led am observat ca becurile<fileaza>si dupa ce sunt stinse . A trebuit sa desfac intrerupatoarele si sa intrerup ledul dar nu mi se pare buna solutia pt ca le-am cumparat cu un scop precis:sa le vad noaptea Stie cineva o alta solutie? Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O alta solutie exista, dar asta presupune sa aveti acces la nulul retelei electrice. Cum in doza comutatorului trece numai conductorul de faza, solutia nu se mai poate implementa.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Solutia existenta si cea la care trebuie sa ajungeti le-am expus in imaginea de mai jos:

comutator cu led.jpg

In fig.b o sa vedeti ce trebuie facut ca sa puteti folosi fara probleme comutatoarele cu led la alimentarea becurilor economice.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrerupatorul contine un beculet cu neon si nu un led. In cazul folosirii becurilor economice apare un efect de palpaire datorita incarcarii unor condensatoare din partea electronica a becului economic. Se poate anula acest efect prin montarea unei rezistente de 150k-200k /0,5w in paralel cu becul economic. Se pot monta chiar in dulie daca este loc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@xena, precum ati observat, in imaginea de mai sus nu am folosit simbolul unui LED, pentru ca, asa cum ati spus, nu este practic un led. Deci, am utilizat in exprimare notiunea de led pentru a fi mai usor de inteles si abordat schema de ceilalti utilizatorii.

Referitor la solutia dvs., sigur introducerea acelei rezistente in paralel cu becul economic nu afecteaza gradul de iluminare a ledului din comutator? Ati implementat practic acea solutie?

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se poate anula acest efect prin montarea unei rezistente de 150k-200k /0,5w in paralel cu becul economic. Se pot monta chiar in dulie daca este loc.

Dar daca legam o astfel de rezistenta in paralel cu becul economic, ea nu va fi practic o punte intre nul si faza (de fapt un scurt)??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Treaba e probata si rasprobata. Ma mir ca pe acest forum nu se stie de aceasta solutie.

La mine in casa merge de peste 2 ani chiar si pe lampi fluorescente (cele normale) cu balast electronic. Nu influenteaza sesizabil gradul de iluminare al beculetului cu neon, deoarece acel beculet functioneaza cu curenti de ordinul microamperilor. In intrerupatoarele de firma - Merlin Gerin de exemplu - in serie cu beculetul se monteaza in interiorul intrerupatorului 2 rezistente de 2,2 Mohmi pentru limitarea curentului si prelungirea vietii lui, deci cei 150 kohmi adaugati la montajul serie sunt fix-pix. Fii linistit ca 1 mA este mai mult decat suficient pentru a evita incarcarea condensatorului din becul electronic. Studiati putin o schema de bec economic si poate o sa va dati seama cum functioneaza chestia cu rezistenta.

Pentru documentare http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t254802-0.html -sper ca n-am incalcat vreo regula sau daca da imi cer scuze

Scheme de becuri economice http://pavouk.org/hw/lamp/en_index.html

Editat de xena
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am auzit si eu de treaba asta, cu montarea unei rezistente in paralel cu un bec economic dar nu am testat-o niciodata practic. Dar ce ne facem daca avem un neon cu droser electronic, care de asemenea fileaza, daca e pe un comutator cu led?! Treaba cu rezistenta aia nu cred ca mai merge! Cine face un test, sa ne lamureasca?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock