Sari la conținut

clona qsc


valentine146

Postări Recomandate

a realizat cineva acest amplificator? Intreb deoarece am citit o multitudine de discutii in care se facea referire la anumite modificari ale schemei, modificari mai mult sau mai putin binevenite. De asemenea se pare ca ar fi modificate anumite valori sau circuite fata de schema originala, iar parerile erau impartite.

 

multumesc

Link spre comentariu

Ia vedeti si aici - stiam eu ca s-a mai discutat:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/1357-o-intrebare-despre-amplificatoare-audio-gen-osc/

 

mariuse, am reparat mai demult un QSC, si crede-ma, fara sa conectezi mediana infasurarilor secundare de pe alimentare la mediana condensatoarelor de filtraj, amplificatoarele QSC nu functioneaza. Unii nu cred asta, pentru ca au vazut unel amplifuri cu doua punti redresoare, o infasurare cu puntea ei, dar nu au verificat sa vada daca cele doua punti redresoare au un plus si un minus in comun. Schema de mai sus, cu cablajele alea, e un fel de prototip, din ce am mai citit eu prin alte parti.

 

BAFTA :music_hifi:

Editat de releu
Link spre comentariu

Ia vedeti si aici - stiam eu ca s-a mai discutat

Acest post nu il vazusem, dar am vazut unul tot pe acest forum dedicat QSC in care ati postat si dvs. Ma batea gandul sa incerc sa construiesc un astfel de amplificator....ma mai gandeam si la unul de tip PSS.....si totusi parca inclin sa am mai mare incredere in schemele de la PSS. Totusi problema cu astfel de scheme (proiecte) este ca niociodata nu poti fi sigur ca schema pe care o gasesti pe net este si cea originala. Ma indoiesc de asemenea ca astfe de firme vor posta pe net schemele originale in care au investit bani, timp, resurse, etc..

 

Referitor la partea de alimentare, din schema de mai sus reiese ca este necesara sursa dubla cu +, - si masa si asa e de parere si dl Donperu in postul sugerat de dvs

Editat de marius_med
Link spre comentariu
  • 2 years later...

Nu e suficient sa precizati niste tensiuni de alimentare pentru ca apar doua situatii:

- tensiunile precizate sunt la functionarea in gol a amplificatorului;

- tensiunile precizate apar la functionarea in sarcina nominala a amplificatorului.

Spre exemplu, se poate sa aveti un alimentator care sa dea acei +/-85V in gol iar in sarcina nominala tensiunea de alimentare sa scada la +/-65Vcc. Intr-un asemenea caz, clona QSC poate functiona cu acea alimentare. O alta situatie poate apare in cazul in care tensiunea de alimentare scade mai putin. In acest caz nu mai putem vorbi de o functionare certa cu acea alimentare.

Deci, precum observati, problema are mai multe valente.

 

Numai bine

Link spre comentariu

Deci mie nu trebuie sa imi sara de +/- 65VDC in sarcina , va spun acestea deoarce am un traf de pe un Behringer Ep 1500 si are 8 x 30VCA sau 4 x 60VCA sau 2 x 110VCA acuma depinde de alegerea utilizatorului ce configuratie alege , el normal a fost configurat 4 x 60VCA ( +/- 85VDC un modul , +/-85VDC ) asta dupa redresarea a celor 4 x 60VCA iar mediana era luata din condensatorii de filtraj , fara mediana din transformator. Acuma din experienta dvs , pot alimenta 2 clone QSC cu acest transformator????

 

Va doresc o seara buna ,

 

Ionut

Link spre comentariu

Transformatoarele acele din amplificatoarele EP1500 sunt mult subdimensionate. Imi aduc aminte ca am facut un test, mai demult, cu un alt transformator toroidal cotat la vreo 400VA. L-am bobinat astfel incat la functionarea in gol, tensiunea redresata sa se situeze undeva pe la +/-80...90Vcc. Dupa aceea am alimentat un modul de amplificare cu patru perechi de tranzistoare 5200/1943 (era un modul audio dintr-un amplificator Dogged cu 4 perechi de finali pe canal, o clona QSC la fel ca EP1500). In urma testelor am putut debita pe o sarcina de 4 Ohmi aproape 400W cu acel transformator, cu toate ca tensiunile au scazut foarte mult. Aceasta tactica e folosita de foarte multi producatori de echipamente audio profesionale mai ales de Behringer care a facut o regula din asta. Pentru a nu supraincalzi excesiv transformatorul in asemenea cazuri se ia masuri privind izolatia si chiar se foloseste conductor de Cu dublu Em.

 

Totusi, trebuie sa nu treceti cu vederea un aspect si anume. Transformatorul toroidal din EP1500 a fost dimensionat sa alimenteze un amplificator audio in clasa H folosind doua tensiuni simetrice de alimentare. Daca va ganditi sa folositi tensiunile mari pentru alimentarea unei clone QSC in clasa B, atunci veti ajunge in situatia in care va spuneam in paragraful anterior iar transformatorul va avea tendinta sa se incalzeasca ceva mai mult decat in cazul in care ati alimenta un amplificator in clasa H. Avand in vedere faptul ca transformatorul e subdimensionat ar fi de evitat o asemenea situatie.

 

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock