Sari la conținut

Audio Output Power Limiter

SIG

Postări Recomandate

In ideea de a nu asculta muzica cu distorsiuni, doresc sa limitez ampliful inspre iesire.

Tin minte ca am butonat cateva combine muzicale si aveau o asemenea limitare.

Ce scheme or fi continand, pentru a limita iesirea ?

Am gasit si eu pe net vre-o doua scheme, insa nu stiu care dintre ele ar fi mai potrivita. unknow.gif

Care schema ati alege dintre cele de mai jos ?

http://sound.westhos...m/project53.htm

sau

http://www.silonex.com/audiohm/limiter.html#

In caz ca preferati a 2-a schema, care ar fi un optocupler accesibil de achizitionat pe la noi, in locul lui NSL-32SR2 ?

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti recomand prima schema, cea cu LDR sau "optocuplor rezistiv". E o schema foarte eficienta deoarece nu distorsioneaza forma de unda de pe intrarea montajului audio, asa cum fac schemele cu TEC-J. Pretul unui LDR este destul de ridicat. Anul asta am vazut la circa 10lei bucata.

Numai Bine

Link spre comentariu

Nici eu nu mi-as dori senzatia de pompaj (compresie).

Cel de la soundwesthost nu este doar limitator, fara compresie ?

Iti recomand prima schema, cea cu LDR sau "optocuplor rezistiv". E o schema foarte eficienta deoarece nu distorsioneaza forma de unda de pe intrarea montajului audio, asa cum fac schemele cu TEC-J. Pretul unui LDR este destul de ridicat. Anul asta am vazut la circa 10lei bucata.

Numai Bine

LDR este o fotorezistenta. Corect ?

Ce valori extreme sa aiba ? O fotorez. cu 12K/100K ar fi OK ?Mersi.

http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=105001

.

http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=105000

Editat de SIG
Link spre comentariu

Sa fie :

A Light Dependent Resistor (LDR) is an excellent (and very low distortion) variable resistance, but most are too slow, and allow a maximum attack time of about 15ms. For many applications, the LDR / LED combination will be quite acceptable (for example with electric guitar or bass), but for stopping an analogue to digital converter from clipping, you really need something faster.

atuul schemei indicate de dvs fata de schema indicata de mine ?

Link spre comentariu

atuul schemei indicate de dvs fata de schema indicata de mine ?

Cea indicata de mine, functioneaza pe praguri(2), atenuarea intervine dupa depasirea unui anumit nivel si cu o atenuare in 2 trepte, deci in lipsa semnalului, amplificarea nu ajunge la maxim, iar dinamica general are mai putin de suferit. Un grafic orientativ despre caracteristica de amplificare la limitarea cu praguri.

P.S.

Trebuie avut in vedere ca pentru functionare stereo, cele doua montaje(unul pe canal) trebuie sa lucreze sensibil egal.

post-9-088092700 1287768583_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 2 months later...

Eu va recomand un montaj limitator si nu compresor, la care apare efectul de "pompaj".

la varianta asta propusa de tine montajul compara semnalul de la iesirea amlificatorului cu cel de la intrare si apoi il limiteaza?

adica se monteaza intre intrarea si iesirea etajului final?

te rog ajuta-ma ca as vrea sa fac si eu un peak limiter da nu imi prea dau seama cum se intercaleaza exact

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock