Sari la conținut

Script web autentificare utilizatori

iulian_zamfir

Postări Recomandate

Am facut si eu o bucatica de site-web (5 pagini) in html si vreau sa inserez acum un modul de autentifcare si unul de trimitere a unui mesaj de catre utilizatori la o adresa de e-mail. Deci, as vrea sa se poata inregistra utilizatorii, chestii de astea. Nu vreau sa folosesc un CMS, vreau sa invat si eu ceva programare web si sa exersez, daca ma intelegeti. CU ce sa incep?

Editat de iuly2010
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt un guru in acest domeniu, dar avand in vedere ca am administrat acest site mai bine de trei ani, ati putea sa formulezi cateva sfaturi.

Pentru inceput, incearca sa studiezi MySQL si php. Nu ne-ai spus asta. Pentru a creea acel script trebuie mai intai sa creezi o baza de date MySQL. Nu e simplu, MySQL reprezinta, facand o analogie, o imagine web a programului binecunoscut Microsoft Access. Deci, trebuie sa te gandesti bine cum stabilesti forma bazei de date, pentru ca in functie de asta, mai repede sau mai incet se va putea interoga de catre script tabele MySQL. Citeam undeva, mai demult, ca exista chiar o intreaga arta in asezarea acestei baza de date - constituita de regula din mai multe tabele.

Apoi, recomandarea mea e sa incerci sa faci ceva mai simplu. Adica, daca tot site-ul e format din 5 pagini, ai putea sa creezi rubrica Contact Us astfel incat orice client care iti completeaza formularul sa-ti trimita un e-mail si sa se inregistreze automat, in acelasi timp, in baza de date MySQL a site-ului. Aceasta baza de date se poate, mai tarziu, foarte usor transpune in MS Excel, in vederea prelucrarii. Ar fi mai simplu sa faci asta decat sa mai creezi alte tabele MySQL pentru autentificare/inregistrare utilizatorii. Spre exemplu, un modul de autentificare a utilizatorilor se creeaza de regula cu o instructiune de genul:

<if> (verifica = utilizator conectat)
{ afiseaza optiunile de conectare
<else />
afiseaza formularul de conectare cu nume utilizator si parola}
</ if>

Si bineinteles alte exemple pot continua.

In fine, un formular de autentificare nu mai descriu pentru ca se gasesc foarte usor pe internet.

Numai bine

Link spre comentariu

Mersi. Cred ca am sa ma rezum numai la formularul de Contact, de fapt, a cincea pagina a site-ului. In acest caz cred ca e suficient o singura tabela MySQL? Ma gandeam la o singura tabela dar nu stiu cum sa o creez? Nu stiu cate coloane, cum sa numesc coloanele? Sa folosesc phpAdmin?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock