Sari la conținut

Amplificator audio la 12 V dc.

pician

Postări Recomandate

Dupa ce am reusit sa repar cd-playerul(l-am dus la 2 meseriasi si mi-au spus ca e lentila,defapt era o rezistenta si un tranzistor b772) am prins putin curaj.As vrea sa construiesc ceva mai amplu' .Un amplificator auto (deci sa functioneze la 12-14,4 volti).Care ar fi cel mai potrivit final pe care l-as putea folosi .(ar fi un avantaj daca ar fi pe 2 canale dar merge si unu). Ma refer la o putere Reala de ~50-70 Watti.Am reusit sa realizez un montaj cu TDA 7384 ..care e de doar 20 watti.Cam care ar fi cel mai potrivit final ? . (mai multe exemple pot fi date ..dispun de multe piese,deci nu prea ar fi o problema,mi-ar trebui doar final.) deci ,ma ajutati ? :D

multumesc.

ps: am citit pe undeva ca se poate face cu un TDA 7294 dar trebuie sursa ridicator de tensiune.(are cineva o schema de sursa? )

ps2: m-am decis .Am comandat un TDA 7294V. acum am nevoie de o schema de ridicator tensiune de la 12V la 30+/-V. are cineva o schema?..

Editat de pician
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut tinere,

Am citit un material chiar acum aici pe forum, postat chiar azi:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/files/file/162-symmetrical-supply-in-cars/

Schema din pdf-ul ala poate fi adaptata foarte usor ca sa alimenteze un TDA7294 (vezi ca TDA7294 e mono). De fapt, trebuie recalculat transformatorul TR1 si folosit un tranzistor extern, vezi in pdful de mai jos pag.53.

Citeste si articolul asta util:

http://cds.linear.com/docs/Application%20Note/an19fc.pdf

Dar, fie vorba intre noi, ce montaje ai facut sau ai la CV inainte sa te apuci de surse de astea? :nationality_britishpolice:

Editat de prog
Link spre comentariu

amplificator la 12 vdc direct se poate face pe tda1562q, cel mai puternic pe care lam intilnit in practica

eata ceva scheme depline cu el

sursa stabilizata din 12vdc in +-35 decurind realizata, functioneaza 100%, si puteti ajusta tensiunea de esire la valoare necesara

schema deplina

schematl494_01.rar

tda.rar

tda_v2.rar

Link spre comentariu

va multumesc tuturor .o sa incerc sa pun in aplicare cam tot de pe aici ..si sa vad ce iese.Multumesc.

revin cu poze la final.

@prog : am lucrat foarte mult cu TDA-uri...ca si amplificatoare.am mai facut odata cu un tda 7294 si am fost multumit cum a iesit.chestia "ciudata" a fost ca nu am mai avut clorura feerica si a trebuit sa montez in aer toate componentele(am folosit o framada de cositor) dar a mers.Acum incerc sa inaintez. o sa incerc si amplificatorul cu tda 1562q.trebuie sa comand doar tda-urile..rezistente,condensatoare si diode + tranzistoare le am din recuperari :D..multumesc inca odata.

spor :D

Editat de pician
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock