Sari la conținut

Placa de baza: ASUS sau GIGABYTE

releu

Postări Recomandate

Ma gandesc din ce in ce mai serios sa-mi schimb configurantia sistemului PC dar sunt total nehotarat in alegerea placi de baza. Ma gandeam la un ASUS sau GIGABYTE dar nu sunt sigur. Daca mai aveti si alte idei va rog sa le postati. In plus, as dori sa stiu cat de important este sa avem acum suport pe placa de baza PCI-Expres ? Acum am AGP8x si merge foarte bine. Sa fie o diferenta asa de relevanta trecerea de la AGP la PCI-e sau e o simpla chestiune de marketing ? unsure.gif

A... eram sa uit: placa de baza pentru PIV as dori. Apropo, sa fie dual core sau simplu procesorul.

Care credeti ca este mai bun ?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chestia cu dual core, nu stiu exact ce sa-ti spun, cred ca pana la urma este si putina publicitate. De curand am vazut la treaba un PC cu PIV la 3,2GHz single core si merge foarte bine. Ce as dori aici sa subliniez - observatie personala - PC-urile cu procesoare intel se comporta mai bine la prelucrari fisiere video. Deci daca tineti neaparat sa faceti compresi sau decompresi de fisiere video (adica, un film in format DVD) atunci cumparati-va un sistem PC cu placa de baza si procesor intel (minim 1Gb RAM). Daca nu, puteti sa mergeti si pe o varianta Athlon 3800+.

In privinta PCi-Expres, cred ca mai bine ti-ai cumpara o placa de baza cu un astfel de suport. Care marca sa fie ? Aici este si o chestiune de gust la mijloc. Personal am ASUS.

Link spre comentariu

Ma gandeam si eu tot la o placa de baza Asus, dar nu stiu pe care sa o aleg ? Daca puteti sa-mi recomandati un model ? In privinta procesorului sunt putin ca indecis: dual Core sau single Core ? O sa astept sa citesc si parerile celorlalti useri.

Link spre comentariu

• 4 months later...

Pentru procesor, eu recomand Intel, fi el single-core sau dual-core.

Procesoarele dual-core sunt ca 2 procesoare pe o singura pastila, avand 2 nuclee. Ele fiind pe o singura pastila, comunica mai bine intre ele decat 2 procesoare single-core pe placa de baza. Procesoarele dual-core au 2 mari dezavantaje: pretul si temperatura. Se incalzesc extrem. Eu v-as recomanda procesor dual-core doar pentru chestii profesionale, ca editarea de filme sau imagini mari, complexe (nu stiu de ce toata lumea cand aude de editare de filme spune ca ai nevoie de Ram mult si procesor mare. Eu am un procesor Intel de 2.66 Ghz si 512 Ram, care sunt de fapt vreo 400 fiindca 112 ii am la placa video on-board, si proceseaza filmele destul de bine, la calitate buna, desi dureaza cam mult, aproximativ 1,5 h pentru un film de 1n, si asta folosind multe efecte si alte chestii, dar prin asta sa nu intelegeti altceva-sunt de acord ca astea sunt cerintele de baza, dar am vrut sa spun ca se poate si cu mai putin).

Pentru RAM va recomand 1 GB DDR2.

Pentru placa de baza, nu stiu ce sa spun, dar eu am Gigabyite si sunt multumit.

Placile vodeo cele mai bine cotate sunt PCI Express, avand cea mai mare viteza si memorie, dar nci AMD-ul nu e rau.

Link spre comentariu

• 1 year later...

GIGABYTE ... clar ... ASUS ... e bun dar nu e chiar asa de bine cotat in topuri, recomand intepp pentium i7 daca ai bani ... daca nu macar un core2duo ;) si mai ales sa fie generatia P nu T.

spor la configurat !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock