Sari la conținut

subeoofer

jorje 29

Postări Recomandate

am facut un subwoofer cu un difuzor rusesc de 25 cm...dimensiunile le-am luat de pe catalogul acestui difuzor...si are 57 de litri.....coboara jos in frecventa pana la 25 hz....

am pus 4 porturi bass-reflex....de 20 cm lungime si 5.5 cm diametru si dupa calculele facute cu program imi rata ca as avea cam 45 de hz si mi se pare sczut in frecventa,numai un vibrat zarnaie tot in jur...geamuri, usi....dar nu se comporta ca un subwoofer de la sisteme de pe piata....nu prea are kisk-bass

ce as putea sa fac....

va multumesc

Editat de jorje 29
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

jorje, esti amabil sa ne arati si noua catalogul ala. Sau ai impuscat o incinta de subwoofer dupa amintiri, visuri s.a.m.d.? Ce parametrii TS ai gasit la diful ala? Crezi ca stim sa ghicim pe aici ce difuzor ai tu acasa?

Asta e una la mana, doi: sistemele de pe piata au subwoofere in incinte bandpass:

http://www.ajdesigner.com/speaker/bcb.php

http://www.diysubwoofers.org/bnd/4thord1.htm

Ca sa faci o incinta de asta corect, e nevoie de mai multa teorie decat practica.

BAFTA :cool:

Link spre comentariu

Subwooferele din comert alea de care zici tu au un filtru de bass bine dimensionat fie el activ sau pasiv. tu vrei sa inteleg un sunet dinala infundat si placut dar asta nu depinde numai de filtru...depinde si de melodie...de calitatea ei si mai ales de difuzor....eu personal merg pe filtre pasive cu toate ca sunt mai costisitoare dar nu necesita sursa de alimentare cum sunt cele active. daca le scurtezi nu rezolvi nimic. Zornaitul ala de darama usi si geamuri datorita vibratiilor depinde si de materialul folosit la realizarea cutiei. Ce material ai folosit? Cumva PAL? si de ce grosime? in primul rand de retint si asta o spun din experienta ca sa elimini suntelele alea nasoale trebuie sa izolezi cutia cat poti de bine astfel in cat sunetul sa fie directionat strict catre tuburile de bass nu catre pereti iar circuitul sa fie cat mai indirect adica...sa faci daca se poate un mic labirint. Mai jos atasez o poza asa ca principiu ca sa vezi cam cum ar trebui izolata o boxa si poate iti dai seama de neste chestii.mai mult de atat nu iti pot spune. Ceva mai kick daca vrei trebuie sa cumperi gata facut...de firma.....sau cauta mai mult despre acustica. In blogul din semnatura mea e o sectiune de boxe si acolo gasesti si ceva despre NOTIUNI DE ELECTROACUSTICA.Pune si tu poze cu subwooferul.

post-1732-060865000 1286779571_thumb.jpg

Editat de catalin.mm
Link spre comentariu

E prea mult 4 porturi cu diam. de 5,5cm pentru o incinta bassreflex cu difuzor de 25cm. Nu cred ca ati dimensionat corect incinta sau punctul de taiere a filtrului (am inteles ca ati vrut sa iasa un subwoofer) este foarte apropiat de frecventa de rezonanta a incintei, de aici si acele anomalii descrise in functionare. Deci, cat de bine ati realizat imbinarile incintei? Ati utilizat material fonoabsorbant? Ce filtru ati utilizat? Cateva intrebari care au nevoie de un raspuns iar o imagine cu subwoofer-ul ar lamuri alte posibile intrebari.

In ceea ce priveste frecventa de 45Hz, aceasta reprezinta frecventa de rezonanta a incintei care trebuie sa fie mai mare decat frecventa de rezonanta a difuzorului (daca ar fi mai mica, atunci dimensiunile incintei ar deveni "astronomice", ceea ce nu isi are rostul, mai ales in cazul subwoofer-elor). Cu cat trebuie sa fie mai mare, asta se poate determina cunoscand graficul SPL in functie de frecventa a difuzorului. Totodata, raportul dintre frecventa de rezonanta a incintei (f_L) si a difuzorului (f_s) mai este influentat si de panta de taiere a filtrului. Deci daca nu ati tinut cont foarte serios de aceste aspecte, atunci rezultatul este cel prezentat.

Numai Bine

Link spre comentariu

salut..

la subwoofer am folosit pal de 2,2 cm, de imbinat am imbinat foarte bine cu aracet si cate 8 holsuruburi plus coltare pe dinauntru....

difuzoru coboara pana la 25-21 de hz nu mai retin da undeva pe acolo....iar incinta dupa calculele facute cu programul bassbox imi arata a avea cam 45 de hz......am facut un filtru taiat la 100 hz...si elimina mediile si inaltele....fonoabsorbant inca nu am pus dar am sa incerc sa vad daca se schimba cv.....

si acuma stau si ma gandesc ce lipseste, ce modificari sa ii mai fac ca cv nu merge cum trebuie...zguduie tot in casa da in alte camere iar camera unde este pus subwooferu nu-i mare chestie..nu are acel bass placut ...ori sunt eu prea pretentios....:-?

iar in legatura cu pozele maine am sa le fac ca acuma e tarziu si nu mai am timp....

si pe langa acest subwoofer as mai vrea sa realizez 2 boxe cu difuzoare tonsil de 25 cm de la unitra si cate un tweteer....si as avea nevoie de o schema de filtru de separare daca se poate

va multumesc

Editat de jorje 29
Link spre comentariu

100Hz pe hartie dar cine stie practic ce frecventa de taiere are filtrul tau!

Nu ai probat, macar de curiozitate, incinta cu alt difuzor (mai nou)?

Editat de leo_electro
Link spre comentariu

la subwoofer am folosit pal de 2,2 cm, de imbinat am imbinat foarte bine cu aracet si cate 8 holsuruburi plus coltare pe dinauntru....

difuzoru coboara pana la 25-21 de hz nu mai retin da undeva pe acolo....iar incinta dupa calculele facute cu programul bassbox imi arata a avea cam 45 de hz......am facut un filtru taiat la 100 hz...si elimina mediile si inaltele....fonoabsorbant inca nu am pus dar am sa incerc sa vad daca se schimba cv.....

Proportiile L, H, l, ale subwoofer-ului nu cred ca sunt corecte. Ce dimensiuni spuneai ca are subwooferul? Iar difuzorul folosit cat de batran este?

si pe langa acest subwoofer as mai vrea sa realizez 2 boxe cu difuzoare tonsil de 25 cm de la unitra si cate un tweteer....si as avea nevoie de o schema de filtru de separare daca se poate

Ce difuri TONSIL? un model, ceva? Filtru, pe cat: pe doua sau trei caii?

Acu am vazut, doua caii. Atunci ce dom. de frecventa au difurile?

BAFTA :cool:

Editat de releu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock