Sari la conținut

Temporizare odorizant automat de camera.

Postări Recomandate

la Conex cel putin, se gaseste doar 74HC4060 varianta SMD

Tot la Conex gasiti si acest releu.

O alternativa la releu, ar fi cu BS170, il gasiti tot la conex, dar acesta are o rezistenta mai mare decat cea de contact a releului.

Editat de miron1947
  • Răspunsuri 69
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sper sa nu fiu considerat carcotas, daca o sa va spun ca, asa cum n-am fost de acord cu adoptarea unei solutii analogice la acest tip de aplicatii, nici de data asta nu sunt de acord ca un releu electromagnetic reprezinta solutia ideala pt aceasta situatie.

Ca sa-mi schimb parerea, va rog sa argumentati cu un exemplu concret bazat pe un releu existent pe piata, versus solutia cu comutare statica, cu calculele aferente a caror rezultat sa sustina afirmatia. Iar la concluzii sa nu omitem:

-fiabilitatea

-gabaritul

-costurile

Sig,

Te rog sa ne spui ce curent trage din alimentare montajul pe care vrei sa-l alimentezi prin timer, pt a putea face calcule pe valori concrete. Indiferent insa de rezultatul masuratorii, eu imi asum de pe acum riscul de a afirma ca releul nu e cea mai buna solutie.

Pe langa CD4060, de gasit, la Conex cel putin, se gaseste doar 74HC4060 varianta SMD...

Poti folosi fara probleme oricare din cele 2 tipuri gasite la Conex. Tot de acolo sunt si cele din pozele atasate, care lucreaza la 4.3V, pe care le-am testat si sunt stabile de la 3.3V

post-7-093685400 1292670369_thumb.jpg

post-7-063180900 1292670407_thumb.jpg

Editat de em2007
Sig,

Te rog sa ne spui ce curent trage din alimentare montajul pe care vrei sa-l alimentezi prin timer, pt a putea face calcule pe valori concrete. Indiferent insa de rezultatul masuratorii, eu imi asum de pe acum riscul de a afirma ca releul nu e cea mai buna solutie.

Pentru pulverizare/"puf", trage aprox. 600 mA.

Am intocmit schema in ambele variante, cu releu si cu BS170. Sunt corecte ? (cu linie punctata sunt modificarile/completarile fata de schema originala)

Mersi.

post-5-014392300 1292671790_thumb.jpg

post-5-049945800 1292671794_thumb.jpg

Editat de SIG

Da, dar cred ca varianta cu BS170 pe linia - este mai buna. decat cum ati desenat Dvs. cu el la +.

Reiau varianta cu BS170. Cred ca asa v-ati referit:

post-5-078256800 1292673589_thumb.jpg

Ramane de lamurit care dintre variantele cu releu sau BS170 are fiabilitate mai mare si consum mai mic (pot sa zic ca si gabaritul ar fi pana la urma un criteriu, dar nu in detrimentul fiabilitatii sau a consumului minim posibil)

Precizez un lucru important, si anume ca de la momentul alimentarii montajului odorizantului si pana la pulverizare trece cam 10 secunde. Va permite timer-ul prin intermediul lui BS170, ca montajul odorizantului sa fie alimentat la 4,5 V timp de 10 secunde ?

(acest timp este dependent de valoarea condensatorului Cx ?)

Editat de SIG

Reiau varianta cu BS170. Cred ca asa v-ati referit:

Este figurat gresit BS, asa trebuie sa arate .

Va permite timer-ul prin intermediul lui BS170, ca montajul odorizantului sa fie alimentat la 4,5 V timp de 10 secunde ?

(acest timp este dependent de valoarea condensatorului Cx ?)

Daca prin Cx, intelegeti cel pentru reset, da.

Editat de miron1947

ne-am debarasat si de dioda D1. E ok fara ea ?

(in proiectul original scrie: D1 stops the count by disabling the oscillator)

Da, asa cum scrie, bloca oscilatorul si ramanea "agatat", nu mai avea ce numara, deci releul mergea "sine die cine stie pana cand" cum spune un clasic in viata.Condensatorul pentru reset(Cx) se conecteaza in paralel cu rezistenta de 100K, ca aici.

Editat de miron1947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock