Sari la conținut

Schema sursa 30V-15A IEMI I4115

Postări Recomandate

Va salut,

Ma poate ajuta cineva cu schema unei surse stabilizata 30V-15A de laborator de tip IEMI I4115.

Mi-a adus-o cineva si lipseste o zona cu o dioda si un tiristor. Am nevoie de completari.

Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema nu este de gasit poate o fi prin tehnium...sau poate o are vrun user...pana atunci iti sugerez sa faci rost de un aparat bun si sa faci poze cu claritate poate se rezolva si fara schema.

Link spre comentariu

Am revenit cu foto si o schema.

Problema mea e cele doua fire care nu stiu unde ar treebui sa vina.

Sigur unul merge la comanda triacului si e cel mai probabil firul din colectroul tranzistorului.

Nu stiu celalalt fir, mai lung, ar trebui sa vina or la minus.

Tot ce am gasit pe net este o schema bloc atasata si ea mai jos.

post-10760-054476300 1286868236_thumb.jpg

post-10760-030462200 1286868245_thumb.jpg

post-10760-004291800 1286868256_thumb.jpg

post-10760-042663600 1286869394_thumb.jpg

post-10760-087738100 1286869401_thumb.jpg

post-10760-046220800 1286869414_thumb.jpg

post-10760-043564500 1286869423_thumb.jpg

post-10760-058834700 1286874877_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da ai dreptate unul vine de la iesirea tranzistorului 2n2905 am pus poza dar nici eu sunt sigur doar din poze ramane sa vezi tu daca ce spun acum este ca mine;

Am vazut in poza ca tie iti vine de la condesator un fir care este usor carbonizat catre triac si dioda si mai este unul mai gros albastru care vine pe capsula de la dioda si in spate cele 2 capsule sunt unite[dioda si triacul] daca este cum spun eu cam asa ar trebuii sa pui firele dar banuiesc ca cine lea desfacut nu lea desfacut degeaba deoarece acel triac face un fel de stabilizare la iesire si cred ca el este strapuns sau montajul care il comanda pe el..deoarece am observat firul umpic carbonizat.

Daca gresesc cu ceva sa postati.

post-2611-043170700 1286894814_thumb.jpg

post-2611-097504800 1286894825_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Da ai dreptate unul vine de la iesirea tranzistorului 2n2905 am pus poza dar nici eu sunt sigur doar din poze ramane sa vezi tu daca ce spun acum este ca mine;

Am vazut in poza ca tie iti vine de la condesator un fir care este usor carbonizat catre triac si dioda si mai este unul mai gros albastru care vine pe capsula de la dioda si in spate cele 2 capsule sunt unite[dioda si triacul] daca este cum spun eu cam asa ar trebuii sa pui firele dar banuiesc ca cine lea desfacut nu lea desfacut degeaba deoarece acel triac face un fel de stabilizare la iesire si cred ca el este strapuns sau montajul care il comanda pe el..deoarece am observat firul umpic carbonizat.

Daca gresesc cu ceva sa postati.

Salut. Daca te mai intereseaza, o sa postez eu cartea tehnica originala, cu tot cu schema, dar trebuie mai sa ai rabdare pana in week-end sa o scanez.

Link spre comentariu

Da, cum sa nu ma intereseze... Si eu am fost cam ocupat si nu am avut timp sa masor macar dioda sa vad de ce firul acela e topit.

Am incercat macar sa aflu cu ce pot inlocui dioda si tiristorul productie IPRS.

Probabil trebuie sa merg prin targul din Militari sa caut pe la angheboate...

Schema ar fi binevenita oricum.

Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Da, cum sa nu ma intereseze... Si eu am fost cam ocupat si nu am avut timp sa masor macar dioda sa vad de ce firul acela e topit.

Am incercat macar sa aflu cu ce pot inlocui dioda si tiristorul productie IPRS.

Probabil trebuie sa merg prin targul din Militari sa caut pe la angheboate...

Schema ar fi binevenita oricum.

Multumesc anticipat

Gata, am reusit sa scanez carticica, sunt cam multe pagini, dar le-am arhivat si le pun in mai multe reply-uri, ca sa iei toate bucatile.

Scuze, fac asta din cauza limitei de upload de 1,39 MB per postare.

Sursa I4115.part1.rar

Editat de therealovy77
Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

La cererea lui yo8llx atasez schema completa, unita in Paint si putin aranjata (lumina, contrast, rotita). Este format exact ca o foaie A4 borderless, asa ca poate fi tiparita direct (la o imprimanta de calitate). Impreuna cu niste ochi buni (sau o lupa) puteti sa va faceti treaba.

Numai bine.

post-1382-074271600 1295219191_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 5 months later...

La cererea lui yo8llx atasez schema completa, unita in Paint si putin aranjata (lumina, contrast, rotita). Este format exact ca o foaie A4 borderless, asa ca poate fi tiparita direct (la o imprimanta de calitate). Impreuna cu niste ochi buni (sau o lupa) puteti sa va faceti treaba.

Numai bine.

Multumesc , am fost nitel ocupat/plecat si nu am mai intrat pe aici o buna-perioada, cred ca schema la o cautare pe google (si "gasire":www.forum.tehnium-azi.ro ) v-a fi de ajutor si altor posesori al acestei surse.

Sincer chiar si asa cum ai pus prima data , cu ajutorul acelor atasamente am reusit sa o depanez..... "batrinetea" dar nu in ultim rind calitatea si stabilitatea acestei surse si-a spus cuvintul... avea ceva lipituri "reci"/semireglabili pe acel pcb de "Casa Pionerilor" , doua semiregalbele exfoliate si acel zener/germaniu: DZ iesit din parametri... in rest sursa chiar daca poate fi considerata o vechitura este robusta si sincer in zilele noastre o astfel de sursa (trafuri serioase, filtraj cu dorsel/soc, limitarea puterii disipate pe TR serie prin punte comandata... etc.) greu o gasesti si daca o gasesti ajungi sa dai o "caruta de bani" deci merita reparata chiar daca are vreo 25-30 de ani vechime.

Inca o data iti multumesc si cred ca si altii iti vor multumi chiar daca nu vor comenta "pe aici"

Cu respect - Tony

Editat de yo8llx
Link spre comentariu

• 1 month later...

Numai bine.

Va rog sa-mi spune-ti cum sa fac o copie marita a schemei I4115?Multumesc! pioan60@yahoo.com

Link spre comentariu

Va rog sa-mi spune-ti cum sa fac o copie marita a schemei I4115?

Daca va referiti la cea din postul 11, clic pe imagine- save(in coltul din dreapta jos)-clic pe imagine si save image as.Vedeti si aici.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Va rog sa-mi spune-ti cum sa fac o copie marita a schemei I4115?Multumesc! pioan60@yahoo.com

ce rezolutie ? iti trimit prin e-mail daca vrei. sa nu se supere @therealovy77 nu-i fur munca de editare a imaginii doar o maresc putin. :flag_of_truce:

poti imprima apoi pe A3

Editat de vitriol74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock