Sari la conținut

YDL 250LRY 4O pe post de satelit sau fullrange!

Postări Recomandate

Ca sa inteleaga toata lumea despre ce difuzor este vorba! http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=2008

Poate imi spune'ti voi difuzorul acesta pt ce este bun!

Satelit sau Fullrange!?As vrea sa il folosesc intr'o incinta bass-reflex de 30l!

V'as fi foarte recunoscator daca mi'ati recomanda si un TW bun si ieftin,care sa se cupleze foarte bine cu acest difuzor!

Am 2 filtre Conrad pe 3 cai si as vrea sa le folosesc! 2cs9ova.jpg

Astept niste sugestii! Multumesc! :109: :109: :109:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/322-ydl-250lry-4o-pe-post-de-satelit-sau-fullrange/
Distribuie pe alte site-uri

Satelit sau Fullrange!

Merge mai bine pe satelit.

As vrea sa il folosesc intr'o incinta bass-reflex de 30l!

Te sfatuiesc sa o faci de vreo 40-45 litri, nu uita ca trebuie sa pui si material fonoabsorbant, asa ca se mai reduce un pic volumul.

V'as fi foarte recunoscator daca mi'ati recomanda si un TW bun si ieftin,care sa se cupleze foarte bine cu acest difuzor!

Am observat ca te-ai bagat pe telecomenzi.ro, esti vreun FAN al firmei ? Daca tot ai ales de acolo difuzorul asta de bass medii - nu foarte grozav dar isi face bani, poti sa cumperi tweeter-ul asta (parerea mea):

<a href="http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=2562" target="_blank">http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=2562</a>

Nu uita sa-i pui o goarna.

Am 2 filtre Conrad pe 3 cai si as vrea sa le folosesc!

Alea sunt "filtre auto", nu se potrivesc cu ceea ce vrei tu sa faci. Asa ca scapa de ele.

Acum am observat, sorry, ti-am recomandat un tweeter pe 8 Ohmi cand trebuia pe 4 Ohmi. Dar poti sa cauti la ei pe site unul asemanator de 4 Ohmi, cam toate din punct de vedere calitativ sunt la fel, vezi sa coboare pana la 2-3KHz in frecventa.

Multumesc din suflet pt sfaturi in 1 rand......Treaba ii ca vreau sa fie cat mai mica incinta!Si cred ca nu am nevoie de mult bass din moment ce vreau sa fac satelit! unsure.gif As dori un Tw ceva mai ieftin,crezi ca ai putea sa mai imi recomanzi ceva,dar vreau sa se cupleze bine cu difuzorul acela!Multumesc mult inca o data! :g6:

Nici o problema stai linistit,doresc ceva mai ieftin pt ca vreau sa o fac sa arate foarte bine si stii tu...mai trebuie multe+un filtru daca acelea nu sunt bune!

Filtru mai bine il realizezi practic. Niste filtre bune in comert trec usor de 50 lei per bucata daca nu mai mult. In al doilea rand, filtrele din comert au dezavantajul sa nu corespunda cerintelor tale in privinta frecventei de taiere, panta si chiar calitatea lor sa fie sub semnul intrebari pentru multe exemplare. Datorita cresteri temperaturei bobinei difuzorului la puteri mari impedanta acestuia sufera modificari majore. Astfel un difuzor care are impedanta de 4 Ohmi la temperatura mediul ambiant, la puterea maxima disipata impedanta lui atinge usor 8-10 Ohmi. De aceea, este recomandat ca in alegerea frecventei de taiere a filtrului sa se tina cont de acest aspect, deoarece in timpul functionarii difuzorului aprox la putere maxima frecventa de taiere a filtrului poate varia intr-un domeniu care in cel mai rau scenariu va afecta reproducerea frecventelor de catre difuzoare (se poate la un moment dat ca difuzorul de inalte sa i se aplice un spectru de frecvente medii foarte deranjante care suprasolicita bobina acestuia si in final duce la distrugerea ei).

In cazul difuzorului tau, a carui domeniu de frecventa este: 35hz - 4kHz, cea mai potrivita aplicatie pentru el este o incinta pe trei cai. Nu recomand sa realizezi un satelit pe 2 cai din considerentele expuse anterior cu privire la efectul de compresie termica prin modificarea impedantei difuzorului (ai putea teoretic sa realizezi asa ceva daca gasesti un twweter sa coboare in frecventa mult, un 1,5kHz - sunt cateva exemplare pe piata ieftine - vezi exemplu dat si de releu - dar sunt cu semn de intrebare ???). Daca realizezi un satelit pe doua cai compresia termica la peste jumatate din puterea suportata va influenta foarte decisiv domeniu de frecvente medii reprodus de incinta, ceea ce va afecta foarte mult performantele ei ca satelit in primul rand. Te rog sa te gandesti la acest aspect.

Cu privire la alegerea tweeter-ului iti recomand sa cumperi un difuzor asemenea celui propus in primul post de releu, dar pe 4 Ohmi (chiar daca e mai scump dar merita).

Cred ca am mai specificat!Vreau sa folosesc 2 sateliti si doua subwoofere sau woofere LOGIC ca si pt casa dar si pt sonorizari!Iti dai seama.....eu stau cu sistemu in casa si nu asc la el...dau drumu la radio..ca sistemul e pt sonorizari :i6: sa fim seriosi!...Nu stiu cat la suta e realizat acest difuzor sa fie folosit si pt sonorizari dar cred ca in combinatie cu un Tw si filtru bunicel,nu cred ca pot sa ma fac chiar asa de ras!

Acuma am acest difuzor pe o incinta pe 3 cai,cu un Tw slabutz piezo pe pastila(parca asa i se spune)tip horn!O medie Conrad,nu stiu nimica despre ea si un filtru Conrad pe 3 cai!O incinta la 37L Bass-reflex cu 2 porturi de 4,7 cm diametru si 10 cm lungime!( un vechi proiect de al meu la care am renuntat si am ajuns sa construiesc o singura boxa,am considerat ca nu are rost sa fac o treaba de mantuiala,cu OZN'uri!Dar nu pot sa zic ca nu se aude bine! INtr'o camera 4/3 se aude super,dar vreau sa ma orientez spre altceva!Ideea e,incinta sa fie cat mai mica si mai usoara!

Vreau sa folosesc 2 sateliti si doua subwoofere sau woofere LOGIC ca si pt casa dar si pt sonorizari!Iti dai seama.....eu stau cu sistemu in casa si nu asc la el...dau drumu la radio..ca sistemul e pt sonorizari

Ar trebui sa va exprimati mai ordonat ca sa intelegem ceva.

Sa recapitulam:

Ce fel de sonorizari: bancheturi, nunti .... ? Difuzorul asta e bun doar pentru doua trei bancheturi.

Vreau sa folosesc 2 sateliti si doua subwoofere sau woofere LOGIC ca si pt casa dar si pt sonorizari!Iti dai seama

Si wooferele le-ati realizat sau urmeaza ? Pana la urma vad ca tineti mortis sa faceti din YDL 250LRY sateliti.

Acuma am acest difuzor pe o incinta pe 3 cai

Numai o singura incinta sau aveti doua exemplare ? Nu va place cum suna sau ce anume ? Daca nu aveti doua incinte cu difuzorul asta de ce nu incercati sa va mai faceti una, pentru ca din cate am inteles va place cum suna acum si le puteti folosi pe amandoua sa zicem, ipotetic, ca sateliti (o sa trebuiasca sa le schimbati tweeter-ul).

Cat despre:

Ideea e,incinta sa fie cat mai mica si mai usoara!

Mai usoara decat o aveti acum nu prea se poate face, adica mai mica de 37 litri. Ati putea sa coborati volumul pana in 35, dar un 30 nu va recomand.

Trebuie sa retineti ca ceea ce vreti dvs. sa faceti nu se realizeaza cu doi bani. In plus, volumul incintei trebuie respectat. La YDL 250LRY volumul ideal a incintei acestuia e undeva pe la 42 litri, dintr-un simplu calcul facut la repezeala.

Incinta respectiva,este cam asa! zvaiqu.jpg !dar a "suferit" mari modificari,referitor la aspect!acela este Tw'ul!iar media este schimbata cu una conrad de 10cm,nu o gasesc niciunde!

Vreau sa fac sonorizari,nunti,banchete..etc!

Atunci am sa incerc sa mai fac inca o incinta la fel!

Imi recomanzi te rog frumos!Un difuzor de medii destul de bun si de ieftin!? si un Tw?(sunt sigur ca nu se face cu 2 bani)

Crezi ca acele filtre nu sunt bune?Recomanda'mi tu un filtru pe 3 cai!,te rog :g6:!

Ce parere ai de http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3266 as face treaba mai buna cu el?si as iesi cu ceva litri mai putin?bass-reflex sau inchisa?cati,mai exact?

Un filtru din pacate nu pot sa-ti recomand deoarece toate filtrele din comert ieftine sunt de proasta calitate. Iti spun si iti mai repet, incearca sa faci singur filtru. Piese de buna calitate pentru filtre poti comanda de aici:

http://www.poweraudio.ro/Bennic.htm

Difuzorul EW-10EP l-am vazut la treaba in niste sateliti Made in China de vreo 300 lei bucata. E pe departe ceea ce se doreste a fi dar asta depinde si de pretentiile auditoriului. Mie unul nu prea ma incantat totusi s-ar putea sa te multumeasca. Daca vrei neaparat sa cumperi difuzor ca asta atunci cumpara varianta pe 12 inch diametru.

Un difuzor de medii destul de bun si de ieftin!

Nu destul de bun, simplu = bun:

http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=1989

EW-10EP e bunicel dar pentru niste majorate acasa nu pentru sonorizat nunti. Doar daca faci rost de cel putin sase bucati poti sa le pui la treaba pentru sonorizarea unei nunti. O alta optiune pentru un difuzor de medii, pe care l-am probat, este difuzorul TONSIL GTC 12/60 (vezi pdf-ul):

tonsil_conrad_new.pdf

In privinta filtrelor sunt de aceeasi parere cu donpetru: incearca sa le faci tu sau ai putea sa incerci sa modifici unul "chinez", dar tot aceeasi bani la urma o sa-i cheltui. Ce sa faci! Audio fidelitatea costa. :134:

Releu,dar cu 2 buucati Ew10-ep+2 http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=2562 si un Subwoofer buncel,szicem ca ar sarii putin peste 200Ron numai difuzorul,o la pertecere pt cate persoane as putea sa sonorizez cu el?(tot sistemul)

o la pertecere pt cate persoane as putea sa sonorizez cu el?

Aici conteaza foarte mult si dimensiunile incaperi. Iti spun din propria experienta. Alta e treaba cand ai 100 persoane pe 200 metri patrati si alta e cand le ai pe 120 metri patrati. Sa presupunem ca ti-ai face niste sateliti cu EW-ul ala (2 buc). La 91dB cat are difuzorul ala si la 100Wrms cat poate duce ai sa poti obtine cu el un SPL de;

1W - 91dB;

2W - 94dB;

4W - 97dB;

8W - 100dB;

16W - 103dB;

32W - 106dB;

64W - 109dB;

100W - aprox. 110,5dB

Daca scazi efectul de compresie care la o chinazarie de asta poate sa ajunga la 5dB (si chiar ajunge), rezulta un 105dB. Daca mai pui si celalalt satelit alaturi o sa ajungi la 108dB (in jur cu 3dB mai mult) pentru ambi sateliti cu bobina incinsa care sigur dupa vreo doua trei petreceri o sa iasa fum din bobine. Acum sa mai punem alaturi si SPL subwoofer-ului care va mari si el cu max 3dB SPL general (de regula cu vreo 2dB). Deci in FINAL vei avea un 110-111dB in sala care vrei tu sa o sonorizezi.

Acum sa-ti spun ceva asa ca idee. Eu acasa am intr-o sufragerie 5,5m pe 3,5m un sistem capabil de un asemenea SPL. La o mica petrecere intre prieteni e numai bun, dar imagineazati cum va suna intr-o cantina studenteasca. (sa zicem ca o sa sonorizezi o cumetrie intr-o astfel de sala sau nunta). In cantina respectiva am probat sistemul meu. Cand era tot cam acelasi numar de persoane ca la petrecerea de acasa, sunetul acopera lejer cele 10-15 persoane, dar dupa ce au venit invitati, adica doua clase, vreo 60 de oameni pe putin, nu mai facea fata sistemul. A trebuit sa fac rost de niste fullrange de HP-15W de la un coleg de camin. Am lasat si sateliti pe statia mea dar am conectat si fullrange-urile (sateliti la un volum mai redus si fullrange-urile aproape de maxim).

Restul poti sa-ti dai si tu seama, adica daca se merita sau nu ??? Incearca sa faci rost de bani, toto. :p2:

• 2 weeks later...

La partea cu incaperea trebuie sa-i dau dreptate lui "releu", daca vrei o sonarizare "cum scrie la carte" ai nevoie de ceva banuti. Eu unul recomand o medie vidata care are o toleranta umpik mai mare la micile distorsiuni aparute in timpul redarii ca la urma urmei cine se dupa 100 de ceva sa nu impinga volumul putin mai mult decat este recomandat. Cu riscul de a ma repeta iti spun ca iti trebuie ceva banuti pentru o medie vidata fiindca aceasta intra in categoria peste 130-150 ron. Asta este, nu da lungul cu latul

Toata stima si respectul pentru ca ai avut curaj sa incepi acest proiect. :134:

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock