Sari la conținut

Relee de mare putere

Postări Recomandate

Salutare;am nevoie de un releu DPDT (double pole double throw ) cu suprafata de contact al lamelelor fixe si mobile,cit mai mare (de la 4-5 mm in sus),alimentate la 12-24 de volti. Ce am eu , se sudeaza la transmiterea energiei prin ele ,si contactele ramin lipite , nu mai revin in pozitia initiala...

Ar fi minunat sa gasesc si la second hand deoarece sint mai ieftine(un asemenea releu cred ca, nou ,costa o groaza de bani)

Multumesc

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/
Distribuie pe alte site-uri

Sincer sa fiu chiar nu imi dau seama;Am un condensator de 1000 microfarazi si 200 v care ajunge la circa 100 volti tensiunea de incarcare ( ajunge si la 200 volti daca il las , da energia e muult prea mare si nu cred ca rezista contactele vreunui releu ), inainte sa fie descarcat innapoi in baterie....nu stiu la ce amperaj ar corespunde energia descarcata din condensator la 100 V.

Presupun ca e amperaj destul de mare (chiar daca se manifesta fractiuni de secunda) din moment ce contactele se sudeaza.

Releul este model DPDT (double pole double throw) cu contacte duble .Ca sa disip energia pe suprafata mai mare, am legat contactele in paralel (deci suprafata de contact acum e dubla -circa 3-3,5 mm diametru )si tot degeaba ;se sudeaza

Roadrunner multumesc de sugestie , dar tensiunea de transfer la contacte (la lamele) e de circa 100 v asa cum am zis;tensiunea de alimentare a bobinei releului e de 12-24 volti....

Prin urmare ,trebuie sa gasesc o solutie, electronica su mecanica care sa faca trreaba respectiva , fara sa am probleme....

Editat de donpetru
Evitati citirea postului anterior
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/#findComment-29336

Salutare;am nevoie de un releu DPDT (double pole double throw ) cu suprafata de contact al lamelelor fixe si mobile,cit mai mare (de la 4-5 mm in sus),alimentate la 12-24 de volti.

Scuzati-mi curiozitatea, dar la ce anume va trebuie un astfel de releu??

Asa ceva ar fi potrivit?

post-985-063080300 1285709941_thumb.jpg

Editat de marius_med
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/#findComment-29337

sinergicus,

cand descarci un condensator printr-un releu pe o baterie de 12V, de fapt scurcircuitezi condensatorul cu rezistenta interna a bateriei. Curentul de scurtcircuit iti lipeste contactele releului (curentul creste la valori foarte mari in timp foarte scurt) ca sa nu mai zic ca nu incarca bateria de nici un fel.

Acolo ai nevoie de un convertor DC-DC sa produci o tensiune care va putea incarca bateria.

Facand abstractie de faptul ca experimentul asta la care lucrezi e o prostie, ar fi bine sa stapanesti teoria (sau macar sa intelegi cum poti transfera energia din condensator intr-o baterie) cu cat vei cunoaste mai bine teoria vei intelege ca de fapt cu experimentul ala, voi transferati energia dintr-un loc in altul, si asta o faceti cu pierderi (convertorul dc-dc are si el randament subunitar)

RR

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/#findComment-29341

Roadrunner;dincolo de faptul ca noi ne contrazicem mereu,apreciez faptul ca vrei sa ma ajuti...

Apreciez de asemenea faptul ca ai un masterat in electronica;sincer mi-as dori sa am cunostintele tale in electronica;m-ar ajuta sa inteleg si sa aprofundez "prostiile"la care lucrez...

Dincolo de toate, am spus si o repet:ma bazez foarte mult pe experimentele si descopeririile facute de altii,iar innainte sa ma apuc de ceva , ma uit cine sint acesti altii si pareriile celor din jurul lor;intru pe forumuri , vad ce discuta respectivii si crede-ma nu-ti trebuie un masterat in electronica sa iti dai seama daca acei oameni-unii ingineri electronisti si in alte domenii,experimenteaza prostii sau lucruri care merita toata atentia...

Revenind;John Bedini e o somitate in domeniu cu numeroase inventii cu aplicatii in domeniul audio si nu numai...

Uite aici citeva cuvinte despre el:http://en.wikipedia.org/wiki/John_Bedini

http://www.esmhome.o...dini/index.html

Cu alte cuvinte omul conduce o companie de renume ;produsele lor sint recunoscute pe plan international...

"Prostia " la care lucrez face obiectul uneia din inventiile lui Bedini http://www.energetic...chargers-2.html vezi mai in josul paginii schema...

Referitor la teorie;nu stiu ce teorii ai invatat tu cind ti-ai luat masteratul, dar crede-ma ca practica spune alte lucruri.

Si fiindca veni vorba de practica;am folosit initial un releu artizanal facut din suruburi ca sa reziste la transferul energiei din condensator (care, repet e o energie captata din mediul ambiant si pe care voi cei ce va luati masterate si diplome o scurtcircuitati cu diode ca sa nu va prajeasca circuitele, o risipiti degeaba si in mod prostesc si nu are nimic de a face cu energia consumata de la baterie) ,functiona defectuos, motorul era alimentat prost din cauza contactelor proaste dar facea transferul din condensator in baterie fara sa se lipeasca contactele...

De fiecare data, cind energia era transferata ,afisajul voltmetrului atasat la borne, zvicnea cu citeva zecimi de volt ,apoi revenea la o valoare apropiata de voltajul bateriei in acel moment, aratind o tendinta de crestere a voltajului in acumulator...din pacate din cauza functionarii defectuoase a releului,nu am reusit sa verific comportamentul sistemului pe termen lung...de aceea am deschis acest topic solicitind sprijin.

Pentru mine e o enigma atitudinea oamenilor ca tine Roadrunner;poti vedea cine sint acesti oameni ,poti citi despre munca lor (de zeci de ani in domeniu)si totusi te cramponezi de parerile tale formate de educatia primita in scoala,contestindu-i si ridiculizindu-i perpetuu ,fara sa ai nici o experienta practica in domeniu ...ai grija nu cumva sa-ti incolteasca gindul ca poate o parte din ce ai invatat la scoala e eronat sau incomplet si in acest fel sa incepi sa cauti mai multe ca sa intelegi ce se petrece;mai bine du-te la o berica cu prietenii, asculta o manea si uita-te la o telenovela ...

Editat de donpetru
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/#findComment-29388

Vizitator crriss

incerc de ceva vreme sa imi dau seama ce vrei sa vinzi. in afara de gogosi, si alea virtuale de altfel. vad o incercare disperata de a convinge pe altii ca legile fizicii le faci tu (sau idolii tai in care crezi cu incapatinare). sau pur si simplu ai probleme la etaj.

iti lipsesc cunostinte elementare de fizica si electronica si te contrazici cu cei care au habar si au si rezultate in domeniile pe care lucreaza, nu doar pe langa. desigur ca daca lovesti o masina cu barosul in plan orizontal pe directia de deplasare, se va deplasa putin cate putin, deci ti-ai atins scopul, ignorand efectele colaterale. la fel ca bateria care se incarca dintr-un condensator care il descarci la bornele bateriei.

si inainte sa imi spui si mie ca sunt tampit, ia sa vedem ce rezultate poti sa obtii din experimentul tau. parca ziceai un condensator de 1000 uF incarcat la 100V. energia inmagazinata in condensator e data de formula E = (C*U^2)/2 si se masoara in J. desigur formula asta e o alta tampenie care nu are legatura cu realitatea. realitatea in care traiesti tu probabil. E = 10E-3*10E6/2 = 5J. acuma, cat draq inseamna 5J. 5W/s si asta pur teoretic. fara sa tin cont de pierderile date de rezistenta interna a condensatorului, sau de rezistenta si inductanta bornelor. acuma, pentru ca tu nu descarci cond. ala complet, energia transferata e data de (C*(Ui-Uf)^2)/2 si daca consideram tensiunea la borne 12V pt ca presupun ca vrei sa incarci o baterie de 12V, energia e in jur de 4.5J si iata ca ajungem si la releul buclucas, unde probabil jumatate din energie se disipa termic in arcul eletric care se formeaza. sa ne bucuram daca la baterie mai ajung 2J.

acuma, o baterie de 12V, 45Ah, poate inmagazina oare cata energie ? sa vedem.... 12*45*3600=1944000 rotund, 2MJ. si daca consideram ca are si rezistenta interna, si ca incarcarea NU se produce cand tensiunea la borne aplicata e mai mare decat dublul tensiunii nominale (cauta tu sa vezi de ce)si ignorand in continuare faptul ca bateria cunoaste un fenomen numit autodescarcare, putem spune ca ai nevoie de 1000000 (un milion) de incercari ca sa incarci bateria. in timpul asta ai devenit deja batran si plictisit si ti-ai terminat banii de experimente pe condensatoare si relee, care dupa cateva sute de incarcari-descarcari au crapat (nu neaparat fizic). si bateria refuza cu incapatanare sa se mai incarce dat fiind faptul ca e sulfatata de mult deja de la supratensiunile primite. ca o concluzie as putea spune in termeni stiintiifici ca ai aplicat un impuls mecanic la ceva moale.

foloseste-ti creierul si explica miracolul prin care un efect bazat pe un principiu asemanator dar aplicat invers fata de ce vrei tu sa obtii, e obtinut la camerele foto, flash. acolo e un cond. de 100uF la 350V incarcat de la o baterie de 1.5V 1Ah (aprox. 5KJ) si descarcat pe tubul cu xenon. cond. ala inmagazineaza cam 5J, ca si al tau. cate descarcari sunt posibile pana arunci bateria ??? si nu uita de pierderi plus ca, circuitele camerei mai consuma si ele.

PS: in facultate se invata tot felu de tampenii precum fizica sau bazele electronicii care lasa victime in randurile puturosilor care nu isi iau examenele sau mai tragic in randurile celor care si-au constituit propriile legi ale fizicii si cred pana la moarte in ele...

si inca un PS: vezi ca am ceva cunostinte la BYD auto si astept cu nerabdare sa inventezi ceva, sa te pun pe felie cu baietii de acolo, devii milionar, ce naiba...

MYTH BUSTED !!!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/#findComment-29395

''Amice'';se pare ca ai probleme elementare de intelegere:

1.nu incerc sa vind nimic nimanui ;si mai ales nu sint disperat...

2.nu am idoli;sint oameni cu recunoastere mondiala de la care urmaresc sa invat lucruri , oricit de absurde ar parea pentru fizica clasica si pentru adeptii ei.Nu cred ca te compari cu nici unul din ei nici la cunostinte ,nici la IQ...

Pierzi din vedere ca ''gogosiile virtuale'' sint lucruri experimentate si dovedite...

Faptul ca cunostintele tale sint limitate in domeniu asta nu inseamna ca ceea ce stii tu e universal valabil.

Dincolo de calculele facute de tine,pierzi din vedere faptul ca in ecuatie intra aspecte care nu sint luate in considerare de fizica clasica (nu intru in detalii ca oricum , pentru tine ,e degeaba).

Iar referitor la sulfatarea bateriei cu tensiune innalta, afla ca tensiunea innalta (in anumite limite) desulfateaza baterii;exista deja tehnologia pe piata si chiar poti gasi planuri de constructie pentru asa ceva (nu iti dau linkuri ca asa cum am zis e degeaba).

In loc sa te certi pe forumuri , mai bine ti-ai da jos ochelarii de cal pe care ii ai si sa aprofundezi invataturi pe care nu le-ai primit la scoala ....cred ca ai fi mai cistigat si ai incepe sa fi mai greu de manipulat si dus de nas...

Referitor la cunostintele tale de nu stiu unde , n-am sa apelez niciodata la ele ;si asta pentru ca in virtutea faptului ca ce se aseamna se aduna,banuiesc ca au o mentalitate la fel ca si a ta ;ingusta ,rigida si limitata...presupun ca in tara asta inca mai sint oameni destupati la minte cu oarecare putere financiara care ma vor sustine...

P.S. Discutia cu tine incepe sa ma obosesca;esti foarte ingust la minte si incuiat dupa cum spuneam mai sus....dincolo de toate nu ma intereseaza ce crezi tu despre ceea ce fac eu sau despre munca unor oameni pe care ii apreciez si ii respect;pastreaza-ti parerile pentru tine si cearta-te pe alte forumuri !

N-ai decit sa ramii in carapacea si cunoasterea ta strimta si limitata...

END of subject...

Editat de donpetru
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3214-relee-de-mare-putere/#findComment-29410

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock