Sari la conținut

imprimanta pentru cablaje

vio_gl

Postări Recomandate

saal la toata lumea am vazut pe net cum se poate modifica o imprimanta jet pentru a printa direct pe cablaj am coborat axul ala care impinge hartia inainte dar acum imi spune ceva de paper jam ce tre sa mai modific ca sa poata merge?

senzorul de hartie e deja pacalit.mai trebuie sa mai pacalesc vreun senzor?

Link spre comentariu

Cred ca ai vrut sa spui: "laser-jet", nu "ink-jet"?

Am mai auzit de astfel de idei dar nu am avut niciodata timp sa le implementez practic (poate ca si din cauza ca nu am avut o imprimanta pentru asa ceva!).

Apropo, unde ai vazut pe net?

Link spre comentariu

Vezi ca ai senzor cauta mai bine .Poate sa fie si un optocuplu care este opturat de hartie .De obicei arata ca senzoru de la intrare .Poate lai demontat fara sati dai seama arata ca o parghie destul de finuta ,care este impinsa de hartie ,intrun capat iar pe celalalt capat este un senzor .

Link spre comentariu

Si eu cred ca este vorba despre o imprimanta laser deoarece cea cu jet formeaza pe o pagina puncte de cerneala chiar daca sunt atat de mici incat cu ochiul liber le vezi ca un tot unitar. Acest format de tiparire este nefolositor deoarece nu ar avea continuitate electrica in presupusul traseu. Singurele imprimante ce pot tipari pe intrega suprafata sunt cele cu laser sau ceara. 39.gif

Link spre comentariu

cea cu jet formeaza pe o pagina puncte de cerneala chiar daca sunt atat de mici incat cu ochiul liber le vezi ca un tot unitar. Acest format de tiparire este nefolositor deoarece nu ar avea continuitate electrica in presupusul traseu.

Nu cred ca aveti dreptate, deoarece nu se poate obtine o rezolutie asa fina la corodare.

Link spre comentariu

Daca ai demontat parghiuta nu inseamna ca ai pacalito

- prima parghuta care este la intrare indica ca hartia este pe linia de imprimare si este prinsa de tamburi care avanseaza hartia cu precizie .

- parghiuta de la esire arata ca hartia a esit din imprimanta si poate fi bagata alta hartie la imprimat .

- cele doua parghiute au doua nivele de stare actionat si liber si nu pot fi pacalite prin scoatere .

- prima parghiuta trebue sa fie la nivelu de stare pentru a semnala prezenta hartiei pe linia de imprimare iar ultima parghuta trebue sa fie la nivelu de stare pentru a semnala esirea hartiei din imprimanta .

Daca vrei sa pacalesti cei doi senzori cu un dispozitiv cu comanda manuoala .inlocueste senzori cu intrerupatoare sau demonteazai si actioneaza parghiutele manuoal

Ai incercat cerneala daca rezista la clorura

Link spre comentariu

Nu cred ca aveti dreptate, deoarece nu se poate obtine o rezolutie asa fina la corodare.

Am facut acum cativa ani experienta asta, nici nu va puteti imagina cum arata un asemenea cablaj.

De altfel nici cerneala nu ajuta in vre-un fel. Motiv pentru care mi-am luat o mica instalatie

de produs cablaje simplu placat prin metoda fotografica din Germania (firma Ecas),

cu lac Pozitiv 20. Cablajele mai complicate le fac in fabrica. Chiar si forma acesta de facut

cablaje necesita o imprimare pe folie transparenta, fiind necesara o imprimanta laser deoarece

la jet apare acelasi efect ca si la imprimarea directa pe cablaj, lipsa linilor continue, ci

imprimarea unor multiple si foarte mici puncte care se vor coroda asa cum sunt tiparite.

Editat de Dan57
Link spre comentariu

O intrebare, nu pot fi combinate cele doua metode, depunerea de cerneala cu imprimanta inkjet pe o placa cu fotorezist si expunerea ei prin imaginea astfel realizata?

S-ar sari peste etapa de realizare a filmului dar tot la punctisoare s-ar ajunge, din nefericire

chiar si in instructiunile lacului Pozitiv 20 este mentionat acest aspect neplacut. A fost

motivul pentru care am fost obligat sa-mi iau imprimanta laser cu toate ca aveam una cu jet.

Link spre comentariu

Si eu sunt de parere ca nu se poate face un lucru de calitate cu ajutorul unei imprimante ink-jet. In primul rand nu stiu cat de bine adera cerneala la placa de cupru si daca rezista la corodare. Apoi mai este si problema ca imprimantele ink-jet nu realizeaza o imprimare uniforma cu cerneala, ele alcatuind imaginea din puncte la distanta mica intre ele, astfel incat daca privim cu lupa vom vedea acest lucru. Cu tonerul este alta treaba si rezista sigur la corodare. Dupa ce depui toner pe placa de cupru acesta nu se mai indeparteaza decat cu acetona si cu unii diluanti (nu toate marcile), iar rezultatul este remarcabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock