Sari la conținut

Amplificator Clarion

Postări Recomandate

Va salut!

Am un amplificator " clarion power amplifier 25w+25w " de la un prieten, si nu am schema , pentru ca firele sunt taiate, si nu stiu sa-l folosesc. Stiu doar L Speacker si R Speacker. Daca ma poate ajuta cineva cu o schema, sau un link.

Multumesc pentru intelegere!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3202-amplificator-clarion/
Distribuie pe alte site-uri

Ati uitat sa mentionati seria acestui amplificator, ca de exemplu, din seria clarion: APX280M, APX1301 etc.

Si haideti sa nu mai spunem "fire", pentru ca nu suntem croitori sau la croitorie, ci "conductoare". Asadar, despre ce "conductoare taiate" este vorba mai exact?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3202-amplificator-clarion/#findComment-29255

Va salut, donpetru, scrie doar pe partea frontala "Clarion A3 stereo power amplifier 25w+25w"iar pe CI " 2A2 HA1388". Va atasez aici cateva poze facute cu telefonul:

post-7495-070384700 1285486000_thumb.jpg;post-7495-098259300 1285486018_thumb.jpg;post-7495-054997400 1285486048_thumb.jpg;post-7495-092790800 1285486061_thumb.jpg;post-7495-006677000 1285486072_thumb.jpg,

si poate se observa din poze cum sunt taiati conductorii. Eu as vrea sa-l alimentez de la o sursa pc, ca sa il folosesc la 2 boxe in casa.

Va multumesc pentru intelegere!

Editat de donpetru
Stergere citat inutil post precedent
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3202-amplificator-clarion/#findComment-29282

In primul rand pozele nu sunt foarte clare dar daca aveti un aparat de masura prin preajma puteti face cateva verificari (setati aparatul pe pozitia tester Diode sau "continuitate"):

- verificati daca conductorul rosu (prima poza din stanga) face contact cu plusul condensatorului de filtraj (de regula de 1000...4700uF) si la pinul 10 a circuitelor integrate HA1388 (circuitele HA sunt in prima poza din dreapta). Daca aceasta conexiune este intrerupta, dezlipiti toate conductoarele de pe alimentare si iesire difuzoare si lipiti acel conductor rosu ca sa faca legatura anterior mentionata;

- verificati conductorul negru (prima poza din stanga) daca face contact cu minusul condensatorul de filtraj mentionat mai sus si cu pinul 9 (inclusiv capsula) circuitelor integrate HA1388. Daca aceasta conexiune este intrerupta refaceti legatura;

- la circuitele integrate HA1388 pinii 7 si 12 reprezinta iesirea catre incintele acustice sau difuzoare. Verificati daca exista vreo conexiune dintre acestii pinii cu unul din cablurile din prima poza din stanga. Daca nu, refaceti conexiunile;

- verificati daca lipsesc componente de pe placa (am vazut cateva piese "lipsa", ramane sa mai veniti cu precizari ce s-a intamplat acolo, a mai trecut aparatul prin mana altui depanator electronist ?!!);

- dupa ce ati verificat ca toate piesele (in special componentele pasive) sunt OK puteti alimenta "statia" cu 12Vcc intre conductorul rosu (+) si negru (-);

- dupa alimentare veti verifica daca mai sunt functionale HA1388, daca nu, aceste vor trebui schimbate (in acest sens verificati daca pe iesirile acestora - pinii 7 si 12 - aveti jumatate din tensiunea de alimentare).

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3202-amplificator-clarion/#findComment-29283

Cel care mi-a dat amplificatorul, spune ca nu a mai umblat nimeni in el , cand a schimbat masina el functiona, dar nu-si mai aminteste cum erau facute legaturile, pentru ca nu le facuse el , iar el a taiat de acolo conductorii si asa au ramas.

Si cred ca vorbiti despre conductorii din poza asta post-7495-059509100 1285494632_thumb.jpg , unde va pot spune ca prima pereche din stanga sunt etichetate cu L Speacker(alb+alb cu dunga neagra), urmatoarea pereche cu R Speacker(gri+gri cu dunga neagra} , iar pe urma sunt 3 conductori, rosu si albastru legati la borne , negru cred ca la masa { de suportul bornelor celorlalte}.

Dar in partea dreapta , in prima poza din stanga la care va referiti in postul de mai sus, mai are un tub varnish negru (se vede in poza 1 si 3) cu mai multi conductori , dintre care unu ecranat. care sunt legati la cablaj pe verso, unde sunt circuitele,vezi poza:post-7495-026419300 1285495298_thumb.jpg, acelea raman nefolosite?

Va rog a nu va supara pe mine, dar nu am prea multe cunostinte in domeniu, sper sa nu va plictisesc, cand o sa se incarce acumulatorii la camera, o sa fac alte poze . Multumesc mult!

Editat de dragalasu
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3202-amplificator-clarion/#findComment-29288

Nu ne-ai spus daca ai un aparat de masura. Iar daca nu ai mai reparat, dute la cineva care stie bine ce are de facut, asta ca sa nu strici mai mult decat e deja stricat. 94.gif

Momentan nu am acasa, am la serviciu, maine o trec pe acolo sa il iau , ca sunt in somaj tehnic acum.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3202-amplificator-clarion/#findComment-29290

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock