Sari la conținut

Care este cel mai bun magnetofon pe care l-ati cumpara?

Postări Recomandate

Asadar, vreau sa citesc si eu cateva pareri la intrebarea asta: care este cel mai bun magnetofon pe care l-ati cumpara? Ma refer la, o varianta SH, cat de cat buna.

mersi

Editat de leo_electro
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3189-care-este-cel-mai-bun-magnetofon-pe-care-l-ati-cumpara/
Distribuie pe alte site-uri

Lasa magurile, a trecut demult vremea lor. Daca te gandesti sa folosesti magul ca statie, nu se merita, cauta si cumpara o statie SH, se gasesc pe toate drumurile. Sau daca te pricepi destul de bine la electronica, poti sa faci o statie de amplificare DIY. E mai mult decat suficient.

stima

dan

Lasa magurile, a trecut demult vremea lor. Daca te gandesti sa folosesti magul ca statie, nu se merita, cauta si cumpara o statie SH, se gasesc pe toate drumurile. Sau daca te pricepi destul de bine la electronica, poti sa faci o statie de amplificare DIY. E mai mult decat suficient.

stima

dan

Nu sunt de acord cu tine Digital e matematica analog e muzica....

Akai in orice caz ca sa raspund la intrebare

plus multe alte dezavantaje:

-volum mare (comparativ cu un Ipod)

-fiabilitate redusa (comparativ cu un Ipod de exemplu)

-consum de energie mare

-potabilitate redusa

-durata mare de inregistrare

-pierderea calitatii in timp a inregistrarilor

-si cel mai enervant accesul secvential la informatie

RR

Editat de roadrunner

Cu toate acestea exista pasionati de sunetul anilor de glorie ai analogului care asculta banda si prefera acest lucru.....plus magia rolelor care se invart....O banda trasa asa cum trebuie, bate calitativ un CD de clasa consumer...Amplificat asa cum trebuie un magnetofon suna incferdibil de bine.In opinia mea doar vinilul suna mai bine.Insa este o parere personala liber exprimata.....IUbitorii de MP 3 normal ca nu vor agrea acest suport muzical numit banda magnetica care apropos NU se degradeaza atat de mult in timp Am avut surprinderea sa reascult niste benzi trase in anii 80 care suna inca incredibil.

• Like 1

bate calitativ un CD de clasa consumer...........IUbitorii de MP 3 normal ca nu vor agrea acest suport muzical numit banda magnetica

Cred ca faceti o confuzie intre mp3 si CD audio.

Editat de miron1947

Cu toate dezavantajele recunoscute si fara a avea pretentia ca am facut cea mai buna achizitie, am cumparat un Rostov 105 in stare de functionare, macar si pentru placerea de a vede un adolescent cum pune prima data o banda.

mersi de raspunsuri dar dupa atata dezbatere nu stiu ce sa mai cumpar!!!!!!!!!!!! 11.gif

am auzit un mag la cineva si am vazut cum suna cu o banda trasa bine - bate orice digitizare, are o dinamica si un sound de ramai cu gura cascata.

era mag cu amplificator pe tuburi de vreo 15W dar nu mai stiu cum ii spunea.

bate orice digitizare, are o dinamica si un sound de ramai cu gura cascata.

Daca faceti aceasta afirmatie, inseamna ca pentru Dvs. o dinamica de 45dB,(cat poate o inregistrare magnetica analogica) este mai mare decat peste 120dB, cat poate reda una digitala.

era mag cu amplificator pe tuburi de vreo 15W dar nu mai stiu cum ii spunea.

Adica fara prea multe acute?

Editat de miron1947
  • 2 months later...

Va salut pe toti, "analogi sau digitali". Dar "digitalii" sa nu uite ca si in ziua de azi, cele mai bune inregistrari de studio incep pe analogic! si nu inteleg ce cauta "digitalii" pe un post pentru "analogi" ...

Iar ca sa nu uitati ideea in care s-a deschis acest post: cel mai bun magnetofon este cel pe care-l ai sau pe care ti-l permiti. Important este sa aiba o mecanica fiabila si stabila (chiar daca e simpla), capete de calitate si rezistente mecanic si o electronica "decenta". Cele rusesti, poloneze, cehoslovace sint partial la limita acestor minime cerinte. Pentru cine isi poate permite cit de cit sint Philips-uri si Akai-uri (de exemplu) care nu depasesc limitele bunului simt in materie de preturi. Pentru inceput nu cred ca-ti trebuie mai mult.

• Like 1

ca si in ziua de azi, cele mai bune inregistrari de studio incep pe analogic!

Cred ca gresiti, acum se inregistreaza direct digital, convertoarele AD, daca au suficienta viteza pentru inregistrare video de calitate, in mod sigur pot si audio.

Editat de miron1947
  • 4 weeks later...

Si totusi ....dupa atita cearta

Cel mai bun magnetofon in 4 piste pe care l-as cumpara -- AKAI 747 DBX

Cel mai bun magnetofon in 2 piste pe care l-as cumpara -- Revox/Studer. Revox B77 l-am cumparat deja.

Cel mai bun magnetofon pe care l-am cumparat in 4 piste -- Pioneer RT 909

La RT 909, Raport S/N, 60 db si daca ii mai pui si un modul DBX 224 sa ii ridici raportul cu vreo 40 db atunci !?!?!

Iar AKAI 747 DBX ajunge in jur de 100 db de unul singur

Si as mai cumpara si TEAC 2000R...

Si totusi ....dupa atita cearta

Cel mai bun magnetofon in 4 piste pe care l-as cumpara -- AKAI 747 DBX

Cel mai bun magnetofon in 2 piste pe care l-as cumpara -- Revox/Studer. Revox B77 l-am cumparat deja.

Cel mai bun magnetofon pe care l-am cumparat in 4 piste -- Pioneer RT 909

La RT 909, Raport S/N, 60 db si daca ii mai pui si un modul DBX 224 sa ii ridici raportul cu vreo 40 db atunci !?!?!

Iar AKAI 747 DBX ajunge in jur de 100 db de unul singur

Si as mai cumpara si TEAC 2000R...

M-ati facut curios. Am auzit cateva magnetofoane dar tare mult as vrea sa vad schema de service de la AKAI 747 DBX (daca o detine cineva)?

stima

dan

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock