Sari la conținut

am nevoie de ajutor !?

sever89

Postări Recomandate

Buna,

In primul rand sper ca nu am deschis topicul aiurea. Acestea fiind spuse sa trec la subiect.

As avea nevoie de ajutor in gasirea un generator trifazat cu o putere utila de 20 KW. Insa nu imi trebuie ceva comercial ci am nevoie doar de motorul electric. De ce? Sunt student la Fac. de Ing. Electrica din Cluj Napoca si vreau sa il dau pe spate pe profesorul meu de Masini Electrice cu un proiect realizat in intregime de mine :D (bine.....poate cu putin ajutor din partea unui inginer :)) ). Apelez la dumneavoastra fiindca oricat am cautat pe "gogu" nu am gasit nimik si ma gandeam ca poate detine cineva un asemenea motor si nu are ce face cu el, sau poate aveti cumva, ceva "relatii" pe la vreo fabrica ce se dezmembreaza sau stiu eu.....neh.... nu ma prea intereseaza provenienta atata timp cat e functional......binenteles sa imi specificati si pretul.

Va multumesc anticipat si astep raspunsuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Subiectul acesta, dupa modul cum ati pus problema, se potrivea mai bine la sectiunea Prestari Servicii Vanzari si Cumparari - dar am sa-l las aici.

2. Nu ne-ati spus de ce doriti neaparat generator electric trifazat de 20kW? Ce anume intentionati sa faceti cu acest generator in viitorul proiect de licenta (banuiesc)? Nu puteti sa abordati viitorul proiect la o scara mai mica (spre exemplu, cu generator sincron de 5 kW, iesiti si mai ieftin, chiar daca sunt mai greu de gasit la aceste puteri)?

In ceea ce priveste posibili vanzatori in domeniu, ati putea sa cautati o solutie SH, cu alte cuvinte sa dezmembrati un grup electrogen existent (o munca destul de laborioasa, mai ales cu cat puterea generatorului e mai mare), sau ati putea sa achizitionati un generator trifazat de aici (nu e foarte ieftin!):

http://www.umeb.ro/g...re_sincrone.php

Numai Bine

Link spre comentariu

Mersi donpetru pentru pagina de internet furnizata, eu nu am gasit-o. In ultima instanta o sa achizitionez unul nou.

Si sincer sper ca nu v-a deranjat cererea mea. Eu unul consider ca fiecare are dreptul sa ceara ceea ce crede ca i se potriveste sau ceea ce are nevoie.

Si inca ceva. Cererea mea se bazeaza pe faptul ca am realizat deja toata partea teoretica plus partea de automatizare si mai am nevoie de motor.

Ce credeti e mai usor sa achizitionez un motor sau sa schimb tot proiectul?

Sincere respecte

Link spre comentariu

Nu m-a deranjat cererea, ci doar am facut o observatie referitoare la sectiunea unde a fost postat acest subiect. Dar, precum am mai spus, nu e o problema. In plus, nu aveam de unde sa stiu ca ati realizat deja proiectul. Totusi, aveti macar idee cat costa un generator electric trifazat de 20kVA? Daca pretul nu e un impediment pentru dvs., atunci va asteptam pe forum cu cateva detalii si concluzii referitoare la proiectul pe care urmeaza sa-l finalizati.

Mult Succes!

Link spre comentariu

Pai nu as chiar spune ca nu e un impediment. Mai am cateva salarii de adaugat la buget :))

Cat despre proiect, o sa revin cat o sa pot de repede cu detalii. Insa doar dupa ce il finalizez ca doar: Teoria ca teoria dar praftica ne omoara :D

Si nu imi permit sa postez ceva ce inca nu am reusit sa testez pe propria piele. Dar totusi ca detalii va pot spune doar ca tot proiectul contine doar componente electronice si foarte putina mecanica. sper sa pot revenii cat mai curand. Respecte

Link spre comentariu

Un mic update:

Dupa aprox 3 ore jumate de cautari inutile, 4 cafele si 1 pachet de tigari am reusit sa contactez diverse firme din tara care se ocupa de bobinarea motoarelor trifazate ,etc. in speranta ca au ceva pe stoc (una din firme si vinde) sau vre-un eventual client nu a mai recuperat motorul de la bobinat sau ceva de genu. Acuma astept raspunsuri si daca am raspunsuri favorabile voi revenii cu date si preturi

Editat de sever89
Link spre comentariu

Acesta ar fi un raspuns primit de la una din firme:

Imi pare rau , nu detinem tipul acesta de masini electrice .Si daca gasiti prin alte parti la puterea aceasta are un pret destul de piperat.Un motor electric asincron trifazat la puterea de 18,5kw , reconditionat este in jurul sumei de 1600 RON

Numai bine.

Acesta ar fi raspunsul unei alte firme:

Ce pot sa va spun acum pe loc este pretul unui motor asincron (cu rotor in scurtcircuit) de 18.5KW si respectiv 22KW.

Preturile celor 2 motoare sunt:

587 Euro - fara TVA (pentru 18.5KW)

613 Euro - fara TVA (pentru 22KW)

Considerand preturile motoarelor cu rotor in scurt-circuit, pretul unui motor/generator sincron la aceleasi puteri o sa fi mai mare-poate chiar dublu (implica mai multa manopera mai mult cupru, etc).

Acuma mai astept raspunsuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock