Sari la conținut

Hyundai SX 6688 cu chichite

pician

Postări Recomandate

Am la masina un cd player Hyundai SX 6688 si problema e urmatoarea.Introduc cd-ul.il primeste ..il invarte sa il citeasca si apoi ERROR 1.Il scoate afara.Problema e ca nu raspunde nici la butoane,volum,doar la butonul MOD.Ce ar putea fi ?.panglica de la cd player la modul am verificat-o si nu e defecta..post-7705-099925200 1284106075_thumb.jpg

Editat de pician
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 weeks later...

Am la masina un cd player Hyundai SX 6688 si problema e urmatoarea.Introduc cd-ul.il primeste ..il invarte sa il citeasca si apoi ERROR 1.Il scoate afara.Problema e ca nu raspunde nici la butoane,volum,doar la butonul MOD.Ce ar putea fi ?.panglica de la cd player la modul am verificat-o si nu e defecta..post-7705-099925200 1284106075_thumb.jpg

nu stie nimeni ce e de facut? nu ma ajuta nimeni?..

cum poate fi interpretata eroarea?

Link spre comentariu

Verifica sistemul mecanic pe care e senzorul optic sau lentila. Numai daca senzorul e decalibrat iti afiseaza ERROR, nu se poate inscrie lentila pe pista CDului - se intampla des asta la casetofoanele auto din ce am mai vazut eu. Deci, va trebui sa-l calibrezi, de regula cu ajutorul a doua suruburi. Dar, in fine, e munca de sisif! La un casetofon auto m-am lasat pagubas, am cumparat sistemul cu totul, adica lentila cu tot cu mecanism.

11.gif

Link spre comentariu

post-7705-061692000 1286698784_thumb.jpgproblema e cu rezistenta din imagine ,e de 5 ohmi si o incalzeste de iese fum din ea.Sub ea mai este o rezistenta legata in paralel de 55 de ohmi. Ce sa fie problema?

Ce piese sunt acelea din fundal, prinse la carcasa (circuite integrate sau tranzistori)??? Rezistenta e legata la una din acele componente??? Le-ati verificat daca sunt bune ???

Editat de marius_med
Link spre comentariu

sunt tr5anzistori. Rezistenta are legatura cu tranzistorul din dreapta care e un :BR b1366 :D ala cum se masoara daca e bun?

Puteti verifica pe placa, dupa ce alimentati casetofonul, ce tensiune aveti intre B si E, B si C, C si E. (nu recomand de la inceput).

Cel mai bine ar fi sa il dati jos si sa verificati cu aparatul de masura comutat pe dioda. Daca veti pune minusul aparatului pe primul piciorus din stanga care este baza(tranzistorul privit din fata) si plusul pe cel din mijloc (emitorul) ar trebui sa va arate ceva aparatul (dar nu ZERO). La fel trebuie sa arate si daca puneti minusul pe acelasi piciorus (baza) si plusul pe cel din marginea opusa (colector). In rest, oricum ati pune testerele ar trebui sa nu arate nimic pe aparat (adica sa indice 1). Daca in una din variante va arata zero aparatul, atunci tranzistorul este in scurt.

De asemenea, daca aparatul de masura are functie hFE, introduceti piciorusele tranzistorului in orificiile respective de la PNP pastrand semnificatia pinilor (adica baza la B, emitor la E..etc) si ar trebui sa va arate pe aparat o valoare intre 100 si 320.

Caracteristicile tranzistorului B 1366 le puteti vizualiza aici

Spor la verificat

Editat de marius_med
Link spre comentariu

am masurat si din fericire sunt bune amamndoua. tot verific fiecare rezistenta in parte si nu e niciuna arsa.Doar pe aceaa rezistenta o incalzeste de iasa fumn din ea.Mentionez ca o incalzeste doar cand invarte cd-ul.Atunci incepe sa se incalzeasca.

• Like 1
Link spre comentariu

am masurat si din fericire sunt bune amamndoua. tot verific fiecare rezistenta in parte si nu e niciuna arsa.Doar pe aceaa rezistenta o incalzeste de iasa fumn din ea.Mentionez ca o incalzeste doar cand invarte cd-ul.Atunci incepe sa se incalzeasca.

Incercati sa masurati tensiunile pe acei tranzistori si mai ales pe cel la care e legata rezistenta (tensiuni fata de masa, dar si intre pini, mai ales B-E). Ar fi utila o schema sau macar o schita pt a vedea de unde vine si unde se duce acea parte a montajului care face probleme....

Link spre comentariu

unde e cu galben sunt legate rezistentele in paralel iar punctele cu rosu sunt tranzistorii.post-7705-024065100 1286814052_thumb.jpg

O schema desenata si mai cuprinzatoare ar fi utila, sa putem vedea si noi de unde vin si unde se duc traseele din zona cu probleme....ca asa.....nu aajuta cu nimic

Link spre comentariu

cred ca am gasit problema.Celalalt tranzistor B 772 ..arata valoarea 1 la toate masuratorile. Cred ca e ars. am masurat si B cu E si B cu C .Pe B am pus - ..si nu imi arata nimic. cu ce ar mai fi compatibil? sau trebuie neaparat b 772 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock