Sari la conținut

Help Or.Layout

em2007

Postări Recomandate

N-am mai lucrat demult placute foarte mici si nu reusesc sa-mi amnitesc cum se procedeaza ca sa apara un pcb in mai multe exemplare, in acelas fisier max. Retin doar ca umblam la coordonate (move datum), dar altceva ioc. Ma ajuta cineva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-am mai lucrat demult placute foarte mici si nu reusesc sa-mi amnitesc cum se procedeaza ca sa apara un pcb in mai multe exemplare, in acelas fisier max. Retin doar ca umblam la coordonate (move datum), dar altceva ioc. Ma ajuta cineva?

cel mai simplu in layout e la nivel gerber, exista o facilitate pentru a crea panel, unde specificati row,column si distanta intre placi.

nu are rost sa mariti inutil fisierul max.

RR

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

N-am gasit la nivel gerber in prog meu, in schimb am rezolvat cu vechea procedura, de alfel f.simpla. Se schimba succesiv originea, si se incarca de fiecare data fisierul redenumit. Pt format A4 cat voiam eu, marimea fisierului max rezultat e rezonabila.

Link spre comentariu

Exprimarea mea e de vina ca nu ati inteles (vroiam sa spun sa generati fisierele gerber, si sa deschideti fisierele gerber cu editorul care vine cu Orcad)

1. In Layout cu fisierul *.max incarcat, folositi meniul Auto -> generati fisierele gerber.(ca in imagine)

2. Inchideti fisierulk max, si deschideti fisierul gerber nou generat din fereastra principala a "Layout" din meniul Tools (ca in imagine)

3. In editorul de Gerber folositi optiunea Panelize (ca in imagine)

Success.

RR

post-1482-005649100 1284539428_thumb.png

post-1482-093906600 1284539442_thumb.png

post-1482-048234300 1284539453_thumb.png

Link spre comentariu

Ba dimpotriva, exprimarea e foarte clara, dar pentru unul care e-n tema, or eu eram pe dinafara. Comparativ, procedura pe care am folosit-o eu e rudimentara si neproductiva. Am consumat timp inutil, pe cand la nivel Gerber am obtinut rezultatul dorit aproape instant.

Dar vorba ceea, de ce simplu, cand se poate complicat?

Multumesc foarte mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock