Sari la conținut

?mpedanta boxe = 4-8 ???

Telectualu

Postări Recomandate

Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire legata de impedanta unor boxe.Dorind sa achizitionez o pereche de boxe de pe Net am vazut ca majoritatea au la specificatii impedanta de 4-8 ohmi.Ma poate lamuri cineva cam ce inseamna aceasta ? Adica daca eu am un amplificator pe care scrie la iesiri "Minim 8 ohmi" pot folosi in sigranta boxe de 4-8 ohmi ? Va multumesc.

post-3311-078380600 1282654788_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astea sunt boxe pe 3 caii? Daca scrie 4 -8 Ohm, astea inseamna, cred, 4 Ohm. Deci, daca ai amplificator cu minim 8 Ohmi si boxele Magnat Sonobull 80 au 4Ohm atunci nu merge amplificatorul, risti sa-l arzi.

Succes.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns.Boxele Sonobul au fost date doar ca exemplu.Foarte multe incinte au impedanta de 4-8 ohmi chiar din cele cu nume consacrate.Eu as dori sa inteleg exact cum poate o incinta sa fie folosita in acest interval de impedante fara sa afecteza amplificatoarele de 8ohmi ? Daca stie cineva sa ma lamureasca si pe mine ii multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Ce impedanta avea boxele Sonobull 80 pe care le-ai vandut. Eu cred ca producatorul, ca sa nu faca doua etichete pentru boxe de 4 si de 8 Ohmi, a preferat sa faca o singura eticheta. O alta explicatie momentan nu gasesc. 95.gif

Link spre comentariu

Ce impedanta avea boxele Sonobull 80 pe care le-ai vandut. Eu cred ca producatorul, ca sa nu faca doua etichete pentru boxe de 4 si de 8 Ohmi, a preferat sa faca o singura eticheta. O alta explicatie momentan nu gasesc. 95.gif

Nu erau ale mele.Eticheta era de pe Net deci nu stiu ce rezistenta aveau.Boxe de 8ohmi care sa se incadreza in bugetul meu sint putine si de aceea ma intereseaza ce este cu impedanta de 4-8ohmi sa pot alege in cunostinta de cauza.Multumesc oricum si mai astept alte lamuriri. Editat de Telectualu
Link spre comentariu

Telectualu, daca scrie pe boxe 4 - 8 Ohmi asta inseamna ca boxa e facuta sa mearga cu amplificatoare care au specificat pe iesire minim 4 Ohmi sau cu amplificatoare care functioneaza atat pe 4 Ohmi cat si pe 8 Ohmi. E o ghiselnita a celor de la Magnat, abureala, de parca nu puteau sa scrie pe spatele boxei direct 4 Ohmi. Vor sa spuna ca boxa merge pe amplificator de 4 - 8 Ohmi, de parca un amplificator care functioneaza pe 4 Ohmi nu merge si pe 8 Ohmi. Precum ti-am zis, o nascoceala, filozofie, ca sa para mai senzationale caracteristicile produsului pus la vanzare.

BAFTA 21.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

Salut si multumesc domnul "Releu".Ma bucur ca m-ati avertizat la timp.O sa am rabdare sa caut strict boxe cu impedanta de 8ohmi chiar daca se gasesc mai greu. Inca o data multumesc.

P.S. Foarte multe firme cu renume am vazut ca procedeaza la fel.

Link spre comentariu

• 6 months later...

si eu am niste difuzoare magnat cu aceasi smecherie 4-8 ohm.eu am crezut ca pot fi puse la un amplificator care accepta minim 8 ohmi fara probleme...acum vad ca nu e asha.(ma miram eu de ce imi palpaia displayul de la statie cand era la maxim...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock