Sari la conținut

23 August - victorie, tradare sau doar amagire ?

Postări Recomandate

Intrucat 23 August ne readuce in fata ochilor parca, de fiecare data, amintirea grandioasei defilari comuniste, ma intreb acum daca sarbatoream intradevar ceva.

Din cate stiu, si nu stiu mult recunosc, pe 23 August 1944 am intors armele impotriva nemtilor, insa, dupa terminarea razboiului, am fost catalogati drept invinsi de catre aliati, si pusi sa platim daune de razboi si alte constrangeri.

Deci, pana la urma, ce sarbatoream cu atata fast pe 23 August ? Nu cumva doar noi ne atribuim noua ceva virtuti legat de 23 August ? Mai recunoaste cineva in afara de noi "actul curajos" din 23 August 1944 ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3147-23-august-victorie-tradare-sau-doar-amagire/
Distribuie pe alte site-uri

Romania intotdeauna a profitat de ceea ce era mai bine. Ne-am aliat cu nemtii de dragul vremurilor de odinioara si ca sa evitam o posibila invadare a Romaniei de catre nemtii, asa cum a patit Polonia. Dupa ce am vazut ca nemtii o iau bine pe cocoasa si tinant cont si de repercursiunile care vor urma, la 23 august 1944 am intors armele impotriva nemtiilor, asemenea cum intorc niste parlamentarii armele impotriva propriilui partid atunci cand da sa se scufunde. Nu e un act de curaj, ci al unei curve cu doua fete. Nu am avut o pozitie militara solida la vremea aia, asa cum in toata istoria Romaniei am preferat sa stam in propria carapace, ferindu-ne de turci si de tatari. Trebuie sa recunoastem ca nu am avut niciodata, noi romanii, spirit de exploratori, de oameni cu caracter capabil sa ia sabia in mana si sa cucereasca sau sa-si apere cu forta tara. Am facut tot felul de trucuri, comert, ca sa nu ne invadeze turci, respectiv nemtii, si apoi am luat-o pe cocoasa.

Dar oare de ce cand a inceput al doilea razboi mondial ne-am aliat cu nemtii? Nu stiau figurile politice romanesti de la vremea aia sadismul si scopul lui Hitler. Eu cred ca da, dar asa am fost noi romani, am preferat sa facem pact cu diavolul ca sa trecem puntea si cand am vazut ca diavolul pierde, am intors armele impotriva lui. Halal natie, ne meritam soarta de astazi!

Editat de iuly2010

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock