Sari la conținut

Pasta termoconductoare


SIG

Postări Recomandate

Hello.

Deunazi am deschis calculatorul, sa-l curat nitel de praf.

Dupa ce l-am curatat, am avut curiozitatea sa desfac radiatorul, sa ma uit la procesor.

Dupa ce mi-am satisfacut curiozitatea am pus radiatorul inapoi, insa ma gandeam daca n-ar fi OK sa schimb pasta invechita cu o alta mai fresh.

A schimbat cineva pasta termoconductoare de pe procesor ?

Un mic ghid, cu elementele procedurale si de tricks, care pasta o considerati mai buna, etc., ar fi bine venit din partea cuiva care a facut acest lucru.

 

 

Interesant de vazut ce se intampla cu un procesor fara radiator:

http://www.youtube.com/watch?v=XrEaAMt9SnA&feature=related

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,

 

majoritatea prietenilor mei care desfaceau frecvent componetele de la PC din diverse motive, foloseau o pasta de culoare gri afirmand ca este mai buna calitativ decat cea alba. Nu stiu care e diferenta intre ele, dar cea gri era un pic mai scumpa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am utilizat ambele variante de paste termoconductoare, atat in cadrul unor montaje electronice, cat si in cadrul unor sisteme PC (la procesor) si am constatat urmatoarele:

- cand am folosit pasta alba la sistemul cooler-procesor, dupa un an de utilizare a calculatorului a crescut temperatura procesorului pana la x grade celsius;

- cand am utilizat pasta gri, tot dupa un an de utilizare, temperatura procesorului a ajuns pana la y grade celsius, unde y=x - 2gr. Celsius.

Cu alte cuvinte, cand se utilizeaza pasta termoconductoare alba (mai ieftina decat "cea gri"), dupa un anumit timp de utilizare a calculatorului temperatura procesorului tinde sa fie cu 2 sau chiar 3 gr. Celsius mai mare decat in cazul in care am folosi pasta gri. Daca aveti un cooler mai mult decat suficient pentru procesor, de genul celor care se folosesc in sistemele care se overclock-eaza, mai putin conteaza de care pasta termoconductoare folosim. Daca totusi utilizati coolerul cu care vine procesorul din fabrica, atunci va recomand sa mergeti pe pasta termoconductoare gri.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inteles ca, indiferent de culoarea ei, pasta trebuie schimbata la anumite intervale, fiind singura posibilitate de a mentine un transfer termic bun, intre procesor si radiator.

Ca idee, se indeparteaza stratul uscat de pasta, cu ajutorul unei solutii gen petrol lampant, care poate fi gasita la magazinele auto, pe post de degresant sau degripant, fara a zgaria suprafetele care vin in contact. Dupa uscare si curatire, se intinde cu grija pasta noua, in strat subtire si cat mai uniform.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pasta trebuie schimbata la anumite intervale

Parerea mea este ca doar atunci cand demontam radiatorul, faptul in sine ca se usuca si devine dura, are relevanta doar la demontare, deoarece la remontare, nu se mai pliaza intre suprafete, rolul ei fiind sa nu permita formarea spatilor cu aer(aerul izoleaza termic), care apar intre cele doua suprafete.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock