Sari la conținut

Calculatorul si antivirusul.

Chestionar antivirusi.  

29 membri au votat

1. 1. Care antivirus va place?

• AVAST
      9
    • BITDEFENDER
      5
    • PANDA
      0
    • NORTON ANTIVIRUS
      0
    • NOD32
      8
    • KASPERSKY
      5
    • AVG
      1
    • F-SECURE
      1
    • F-PROT
      0

Postări Recomandate

Am un prieten care are un pentium IV ,cu putina memorie SDRAM,deci cam slabut calculatorul.

Are insa instalat un antivirus care ii mananca multe resurse.

Am incercat sa-i explic ca e foarte bine ca si-a instalat un antivirus puternic,dar in acelasi timp ii scade capacitatea calculatorului de a mai procesa alte programe.Ii merge incet,cu greu,cam orice aplicatie.

Vroiam sa-l conving sa-si puna un alt antivirus care insa sa nu-i manance atatea resurse, sa mai poata face si altceva cu calculatorul.El era insa mandru ca are un antivirus puternic dar in rest nu realiza ca poate foarte putine programe sa ruleze din aceasta cauza.

Ma intreb acum,reflectand la o tigara virtuala :e4: ,care compromis e mai bun?Un antivirus puternic ,dar care mananca multe resurse,sau un antivirus mai slabut,sau cel putin care nu mananca atatea resurse,dar care permite calculatorului sa mai si ruleze alte programe?

Din experienta voastra domnilor.

Mersi.

Later edit:

Suplimentar am pus un chestionar cu cativa antivirusi mai uzuali.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 30
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Din cate am citit despre antivirusi pot spune ca sunt doua categorii de astfel de programe:

1. o categorie care odata instalate pe calculator realizeaza o imagine virtuala a programelor care ruleaza automat in RAM-ul calculatorului la un moment dat. Orice fisier nou care se doreste a fi descarcat de pe internet sau CD/DVD este pus mai intai sa ruleze in imaginea virtuala creata, ca sa vada antivirusul cum reactioneaza si s-a aiba timp sa-i caute sau sa-i compare amprenta (daca exista) cu celelalte amprente din baza de date a antivirusului. Aceste programe antivirus necesita cele mai multe resurse a calculatorului.

2. o categorie de programe antivirus care utilizeaza chiar RAM-ul calculatorului, fara ai face o imagine si care printr-un algoritm de "amprentare" urmareste evolutia oricarui program incarcat in memoria RAM a calculatorului. Aceste tip soft de antivirus ocupa sau "mananca" cele mai putine resurse.

In al doilea rand, alte aspecte importante la un program antivrus "complet" sunt:

- existenta unei baze de amprente de antivirusi mare si actualizata la zi;

- prezenta unor utilitare absolut necesare pentru eficientizarea operatiunii de identificare a virusilor, ca de exemplu: un modul Firewall, un modul anti-Spy si un modul anti-Spam eficiente. etc

Pentru ca am incercat cam tot ce se putea in materie de antivirusi pot conluziona urmatoarele:

Locul I - BitDefender - antivirus categoria I - amprente virusi aprox. 120.000 (cel mai bun utilitar Force Deleted - parca asa se numea si cea mai rapida actualizare a bazei de date de antivirusi);

Locul II - Kaspersky Internet Security - antivirus categoria II - amprente virusi aprox. 100.000 (cel mai bun modul Firewall);

Locul III - AVG Free - antivirus de categoria II - amprente antivirusi aprox. 80.000;

Locul IV - Nod32 - antivirus de categoria II - amprente antivirus aprox. 70.000 (cel mai bun modul anti-Spam)

Locul V - Norton Simatec Antivirus - antivirus de categoria I - amprente virusi prox. 60.000;

Si bineinteles lista ar continua...

Recomand celor care nu doresc ca antivirusul sa ocupe mult din resursele calculatorului dar si sa aiba o securitate sporita, antivirusul: Kaspersky Internet Security

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2438

Un antivirus puternic ,dar care mananca multe resurse,sau un antivirus mai slabut,sau cel putin care nu mananca atatea resurse,dar care permite calculatorului sa mai si ruleze alte programe?

Asa cum ati spus si Dvs. alegerea este un compromis si oricum,din cate stiu eu,nu exista Antivirus ideal,care sa ofere securitate deplina.La fel, este si cu medicamentele,intai apare boala si ulterior remediul.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2443

Eu am AVAST.

Am incercat chiar acum KASPERSKY si am observat ca-mi "mananca" ceva resurse,comparativ cu AVAST.

Poate e necesar compromisul.

Am sa incerc AVG,sa vad ce si cum.

Si eu tot aVast-ul il folosesc, de cativa ani. Nu am probleme, nu imi incetineste sistemul, face treaba buna cu virusii, etc... Am incercat si altele (la lucru') da' ma disperau, intram pe google si trebuia sa dau 20 de clic-uri (la fiecare dadeam optiunea sa tina minte raspunsu' si sa nu ma mai intrebe) pana reuseam, daca il deschideam din nou aceeasi poveste.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2463

• 2 weeks later...

Am probat toate antivirus-urile posibile. Cel mai bun mi sa parut nod32. Nu exista nici un alt antivirus care sa nu-l simtri deloc pe calculator. L-am pus si pe Pentium 1 si nu incetineste sistemul aproape de loc. Cel mai tare m-a dezamagit Kaspersky (nu stiu daca am scris bine), care mi-a ingenuncheat calculatorul. Nu mai mergea aproape nimic. Dadeam click pe ceva si trebuia sa astept pana se intampla ceva. Si asta pe sistem bun (Core 2 duo cu 3 Gb

ddr2/800 si Seagate de 500 Gb si 16 Mb cache). Sunt obisnuit ca sistemul sa raspunda instantaneu. Este deranjant sa astepti sa faca ceva.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2763

Cel mai tare m-a dezamagit Kaspersky (nu stiu daca am scris bine), care mi-a ingenuncheat calculatorul. Nu mai mergea aproape nimic.

Un antivirus bun este si acela caruia trebuie sa sti sa-i faci setarile corespunzatoare. Cunosc cateva persoane care nu au fost prea incantate de acest virus (nr. Kaspersky) tocmai din cauza ca nu au stiut cum sa faca lucru asta. Nod32 este un antivirus "de urmarire", asa ii spun eu. In ce sens ? Adica se comporta ca un "lunetist" care umareste orice miscare in "RAM-ul calculatorului" dar daca din variate motive un virus reuseste sa-si faca felul nu mai reuseste sa-l stearga. Spre exemplu, in februarie 2007 s-a imbolnavit sistemul cu un virus care afecta un fisier dll a windows-ului si care afecta numite executabile (din pacate nu-mi mai aduc aminte denumirea virusului, era ceva parmise cu win32... ). Doua antivirusuri au fost capabile sa-l steraga BitDefender si Kaspersky. Un alt amic care "l-a achizitonat" si avea nod32 instalat nu a reusit sa-l stearga gandindu-se la un moment dat sa reinstaleze windows-ul. Solutia Force Deleted de la BitDefender la scapat.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2765

Solutia era banal de simpla: Se boot-eaza de pe un cd xp-live si se suprascrie dll-ul respectiv copiat cu un flashdisk de pe un sistem curat. In 2 minute era rezolvat decat sa se chinuie toata viata tragand dupa el antivirusul rusesc. Inca nu am reusit sa iau un virus de 3-4 ani de cand am Nod32 pe nici unul din calculatoarele de acasa. Si copii se stie ca intra peste tot. Acel antivirus ce asteapta sa-l configurez eu manual si nu se configureaza automat in functie de ce gaseste in calculatorul meu, este un antivirus prost si nu are ce cauta la mine pe harddisk.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2767

Acel antivirus ce asteapta sa-l configurez eu manual si nu se configureaza automat in functie de ce gaseste in calculatorul meu, este un antivirus prost si nu are ce cauta la mine pe harddisk.

eu folosesc AVG-ul si nu sunt nevoit sa-l configurez manual. Am instalat si K. La acest antivirus a trebuit sa-i fac doar cateva setari (nu foarte complicate). Nu am mai gasit "licienta" si ar trebui sa renunt la el.

scormonel, cred ca ai inteles ceva gresit legat de antivirusul K.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2770

Nu am mai gasit "licienta" si ar trebui sa renunt la el.
Este licenta gratuita la fiecare dvd de Chip. Fac orice rusii sa patrunda in calculatoarele noastre. Stiind prin ce am trecut in epoca comunistilor, ma simt amenintat ca rusii sa stie ce am eu pe harddisk. Nu voi instala niciodata o aplicatie de la unii ce au antecedente de morala, chiar de mi se ofera gratuit. Firma ce detine antivirusul are acces total la sistemul meu. De unde stiu eu ca acest Kas... nu este aservit unor interese obscure din URSS ?. Oricum nu detin nici un fel de secrete, dar teoretic ideea ma inspaimanta. Mai bine lipsa.....
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/314-calculatorul-si-antivirusul/#findComment-2777

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock