Sari la conținut

circuit comanda ventilator de casa

leo_electro

Postări Recomandate

Are cineva vreo schema de comanda pe 220V a unui ventilator de casa. Vreau sa-i fac o temporizare de genul: 10 minute ON, 10 minute OFF. Pe ventilator scrie ca e de 48W, un ventilator cu trei trepte, folosit pe caldurile astea, pentru aerisit camera. Cum e mai bine sa fie schema cu triac sau cu releu? 95.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi, aaa.. o priza programabila! Mersi, dar de asta stiam si eu. Dar nu prea imi da mana sa dau 40lei pe o priza de asta. Altceva mai ieftin, stiu eu, un circuit simplu ca sa-l inglobez in piciorul de sustinere din plastic al ventilatorului?!

Link spre comentariu

Priza electromecanica? Da, dar cat de mare este?

Oricum, mersi de indicatii, ma gandesc.

Dar, nu ar merge o schema cu condensator si punte redresoare alimentata direct la 220V si cu un releu, si cateva piese? Nu ar fi mai simplu?

Link spre comentariu

Priza electromecanica? Da, dar cat de mare este?

Dar, nu ar merge o schema cu condensator si punte redresoare alimentata direct la 220V si cu un releu, si cateva piese?

Ba da, dar condensatoarele la 400V, au capacitati destul de mici, pentru timpii doriti de Dvs. trebuie o baterie de condensatoare, dar nu cred ca este mai simplu decat cumpararea timer-ului.

post-9-059366800 1282114194_thumb.jpg

post-9-081513500 1282114202_thumb.jpg

post-9-011253400 1282114293_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 2 years later...

Salut,

Ai reusit sa realizezi circuitul de comanda? eu sunt interesat de un astfel de montaj pentru un ventilator de baie alimentat la 220Vac.

Rascolind am gasit 2 scheme:

1) http://www.schemeele...mporizari-mari/

din pacate pana in prezent nu am gasit CI SAB0529. Aveti idee de unde l-as putea achizitiona?

2) https://picasaweb.go...223515119811026

pentru acesta timpul maxim de intarziere este 100s. Cum se poate obtine un timp mai mare?

Multumesc.

Editat de nicolaescu_dragos
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock