Sari la conținut

LAND ROVER-Freelander 1

Postări Recomandate

Dragii mei, Va solicit ajutorul intr-o problema de specialitate. Mi-am cumparat de curand un Land Rover Freelander 1, fabricat in oct 2003, cu motor Diessel de BMW seria 3, detarat la 112 HP. Ei bine, ca orice tip care se respecta si isi respecta masina( daca vrea sa o aiba ) am cautat documentatie tehnica cat mai detaliata pentru cunoasterea in detliu, intretinere si mentenanta complexa( cu scheme, planse, parametri de functionare pe plaje de valori admise si reglajele corespunzatoare tuturor sistemelor si instalatiilor. NU AM GASIT NIMIC ! DAR NIMICA NIMICUTZA ! Stiu ca in Kapitalism, mai totul se plateste. Dar chiar asa ? Santem in Full-Kapital, dar mai santem in Marea comunitate a NETULUI ! Chiar numai firmele de Service mai au asa ceva ? Daca aveti, daca stiti o cale de accesare sau ati" CRACUIT" vreodata un site sau o firma care are documentatia de care am nevoie, PLESE ! I WANT A LITLE HELP FROM MY (NEW) FRIEND(S) ! vORBESC SERIOS ! Catre administrator : NU INDEMN PE NIMENI LA INCALCAREA LEGILOR( SCRISE) ALE COMUNITATII-fie ea de forum sau, cealalta, cea MARE ! Dar informatia tinuta sub obroc creeaza mai mult decat frustrare ! Impartasiti CUNOASTEREA si va veti elibera, pe voi si pe ceilalti! AMEN ! (Rog cautati in Ebraica sa vedeti ce inseamna acesta complexa sintagma !) mihais

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3126-land-rover-freelander-1/
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca vorbesti(scrii)Romana dar eu iti voi raspunde (pentru inceput) in Romana.

Roadrunner esti un Lord-Road Runner !

Iti multumesc FF mult pentru pont !

Probabil ca nu stiu (inca) sa ma "dau" prea bine pe net !

Din pacate, varianta electronica a cartii( pe care s-o pot plati si folosi imediat) nu este disponibila iar varianta hard(pe hartie) nu se poate

expedia in Romania pentru ca "inca nu facam parte din comunitatea Europeana a AMAZON.UK.

Deh, ce sa-i faci, saracanii Coanei Evropa !!!

Probabil ca santem buni doar sa le luam masinile la second-hand si sa le cumparam marfurile pline de aditivii interzisi la ei acasa !

Dupa cum vezi, vorbesc , deja, cu gust amar, INCA despre EI si noi( cu litere mici), ca o concretizare a felului in care ne percepe si ne trateaza Europa.

Trebuie, insa, sa recunosc ca ceea ce vede la si despre noi Coana Mare(sic!) nu este de cea mai buna factura, inclusiv apropo de cum le-o "facem" pe net, la platile on-line( inclusiv la Amazon, cum am auzit si citit in media),

dar si la mai toate domeniile in care au avut prim-contact cu Romani( unii doar cu Rrromi).

Adevarul este ca, primii plecati la "treaba" in vest au fost , ca peste tot-oricand si oriunde, AVENTURIERII. Unii doar indrasneti, altii doar pusi pe rele.

Cei ma "asezati" s-au urnit mai greu si deja raul ( impresia proasta) fusese comis.

Nu-mi reneg compatriotii, dar nici nu ma pot identifica cu ei.

Meseria m-a impiedicat sa o "tai" dupa o paine mai buna, dar ce sa-i faci , nici (e)migrarea nu este pentru oricine.

Trebuie sa ai oase si psihic tari.

Sigur, nu asta este subiectul forumului, dar ,din cand in cand, imi ajunge (si mie) apa la gura si "fac clabuci"...

Oricum, m-am bucurat ca mi-ai dat un fir de urmat si mai ales iti multzumesc ca ai raspuns comunitar asa de rapid si de la asa o distanta.

Iti urez sanatate , fericire , belsug si pace in suflet dar si cu cei din jur, pentru ca, imi pot inchipui, nu-ti este chiar usor.

Dar daca iti este si te-ai adaptat-asimilat, iti urez o viata usoara SI adevarata ca noi Romanii ne pricepem mai bine la a uraturi decat la Facuturi !

Numai bine si bucurii si daca ti-a facut placere ma scrie-mi, daca nu pentru mine , macar pentru Freelander( ce detalii de intretinere si mentenanta mai stii.

Bine, tu poate stii multe si nu ai timp sa postezi, dar orice scrii este de folos si nu este in van pentru ca sant de meserie, dar nu cunosc detalii despre ACEASTA masina .

La (mai) buna vedere ! Mihai S.D.

carte de la Haynes

http://www.amazon.co...s/dp/1859609295

RR

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3126-land-rover-freelander-1/#findComment-28578

Mihai,

am cumparat pana acum doua carti la Heynes (de pe raft) nu sunt ieftine, dar fac banii. Sunt mai mult adresate semi-profesionistilor, si hobbyistilor (sunt undeva la jumatatea drumului intre hobby si profesionism) dar suficient de bune pentru ca-ti arata exact ce scule (sau dispozitive) ai nevoie si gradul de dificultate pentru diferite operatii inaonte sa te apuci. Pozele si schitele sunt destul de concludente (semne de la punctele de zero la distributie, diagrame electrice etc)dar probabil cel mai important e ca iti descriu ordinea operatiilor (pas cu pas)

Sunt bune pentru service-urile care nu sunt specializate pe o anumita marca (care sunt pe cale de disparitie aici) pentru ca te poti orineta rapid la o masina care nu aia mai vazut-o pana atunci, si din cate am inteles eu cam asta vrei tu.

RR

PS - apropos de dificulttea de a cumpara online din Romania (multumita pseudo hackerilor romani renumiti prin prostia lor in tot universul) licitam la un produs pe ebay si mai erau 24 de ore pana se incheia licitatia, intre timp am luat avionul si am ajuns in Roamania unde am mai licitat in continuare de la Otopeni din aeroport pentru inca 30 de secunde dupa care cei de la ebay mi-au blocat contul ca pentru ca aveam IP de Romania. A trebuit sa-i sun si sa le dau o gramada de detalii ca sa-mi deblocheze contul, oricum am pierdut licitatia respectiva. Din pacate nu pot sa-i acuz pe ebay de mimic, ei nu fac altceva decat sa-si protejeze afacerea si clientii.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3126-land-rover-freelander-1/#findComment-28619

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock