Sari la conținut

Legea salarizarii unice in Romania


dan_e

Postări Recomandate

Va salut, as vrea sa stiu si eu, daca a auzit cineva, cand va se va aplica Legea salarizarii unice si cat de justa, in privinta salariilor, credeti ca este aceasta lege? Spre exemplu, in alte tari cum este in privinta asta?

 

cu stima

dan

Editat de dan_e
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar ca ma asteptam si eu la asta. Dar cine stie cand se va pune in aplicare?1 Am citit, printre randuri aceasta lege, si e de-a dreptul.. rusinoasa. Un asisten universitar ia cat o asistenta medicala (ceva de genul asta)! Si cate si mai cate anomalii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
...Un asisten universitar ia cat o asistenta medicala...
Daca este sa analizam putin, asistentul universitar este un debutant in profesie. Pe de alta parte, depinde de experienta asistentei medicale. Chestiunea de baza este insa alta. Romania postrevolutionara a pus in permanenta caruta inaintea boilor. Imi amintesc ca in 1989 Romania avea o lege unica a salarizarii. Multi erau nemultumiti si faceau comparatii precum cea citata, insa altoita pe existenta unei economii - protejata de stat in vederea consolidarii - putea avea efecte benefice acum dupa douazeci de ani. Ne amintim - cei care erau suficient de maturi ca sa-si mai aminteasca - ca prima reduta atacata a fost tocmai legea unica a salarizarii, care pasami-te nu permitea liberalizarea pietei fortei de munca. De aici a inceput competitia salariilor pompoase, care a favorizat in primul rand clasa manageriala. Ea a fost initial principalul motor al inflatiei. Restul este istorie si se cunoaste.

 

In anul de gratie 2010, Romania pune din nou caruta inaintea boilor. Cei mai multi platitori de salarii ajunsesera sa plateasca cu destul de mult bun simt si se putea continua cel putin o vreme asa, interval de timp in care trebuia adoptat un Plan Unic de Dezvoltare, precum si alte strategii de acelasi fel. Cam de asa ceva ar fi nevoie acum pentru Romania.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Ati mai ramas in Romania?

 

Domnilor, cu cat am stat mai mult in tara asta numita Romania, cu atat mai mult mi-am dat seama de cata dobitocenie dau dovata institutiile de stat din Romania impreuna cu guvernantii care ne conduc. Cica vor sa introduca o metoda de taxare a taranului care munceste cu ziua. Si la ce s-au gandit stiti prea bine, o tampenie, ce mai! Acum, tocmai m-am uitat la stiri si vor sa taxeze nuntiile, ca se face ceva evaziune fiscala, si acolo! Cica! Deci, precum va spuneam, pe masura ce trece timpul prostia iese la iveala. Nu e bine ca il arata pe Base cu degetul pentru ca si PSDul tot acelasi lucru cred ca ar face sau oricare alt partid la ce foame de bani e in Romania. E timpul sa plecam domnilor, dupa 20 ani sa ai salar taiat cu 25% si chiar salar de 600lei, e o tampenie, stiind ce preturi sunt prin piete. Suntem in situatia asta si din cauza ca in Romania au terminat scoli mari oameni ce trebuiau sa stea in banca lor. Tineri din ziua de astazi vad ca e mai bine si fara sa inveti (iau ca exemplu vedetele autohtone), ca oricum o sa munceasca pe 500 lei. Nu stiu ce sa va mai spun, dar gata, in Romania nu se mai poate. Plecati!

 

96.gif

Editat de electricianu2010
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ati mai ramas in Romania?

Da, am mai ramas.

Am ramas ca sa nu dispara Romania de pe harta, sa aveti voi astia plecati unde sa va intoarceti din cand in cand si sa jubilati de marea inspiratie pe care ati avut-o plecand.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator crriss

Da, am mai ramas.

Am ramas ca sa nu dispara Romania de pe harta,

doar de aceea ati mai ramas ? atunci inteleg de ce nu faceti nimic sa vi se schimbe situatia decat sa indurati

sa aveti voi astia plecati unde sa va intoarceti din cand in cand si sa jubilati de marea inspiratie pe care ati avut-o plecand.

legat de plecare, regret un singur lucru: ca nu am plecat mai repede. si ma intorc din ce in ce mai rar. nu am ce sa vad, iar ce vad de fiecare data ma dezgusta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...atunci inteleg de ce nu faceti nimic sa vi se schimbe situatia decat sa indurati...
Poate ne spuneti dumneavoastra ce ati facut in acest sens. In acest fel ne veti da si noua sugestii.

 

Daca dezinteresul

...ma intorc din ce in ce mai rar...
si dezgustul
...iar ce vad de fiecare data ma dezgusta.
este singura pozitie personala, inseamna ca ati lasat altora sarcina de a actiona, deci nu mai dati lectii de haiducie.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnilor, nu va lamentati, stati linistiti!

Lasa-ti oamenii sa se distreze unde vor pe planeta asta. Fiecare face ce vrea cu viata lui dar va spun, pentru ca am fost si eu prin in strainatate, romancele sunt cele mai bune neveste, sotii si amante; si nu o sa gasiti voi nicaieri pe planeta asta. In viata nu conteaza sa fi realizat numai profesional. E bine sa ai o nevasta frumoasa, harnica si ... buna la pat. O sa uitati de toate integratele voastre si de mia de euroi care ii luati afara. Credeti-ma, am experimentat ambele situatii.

 

BAFTA 21.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnilor, nu va lamentati...

Exact asta spun si eu. Solutia in cazul celor care au ales o varianta mai banoasa in occident, este ca dupa ce au adunat suma necesara si au reusit sa invete eventual ceva deosebit acolo, sa vina sa aplice in Romania. Pentru cei care au ales sa ramana aici lucrurile sunt mult mai complicate, dar cu perseverenta pot si ei avea un cuvant de spus. Pana la urma chiar si aceste discutii pe forumurile existente pe internet constituie o forma moderna de rezistenta la indobitocirea practicata in mod oficial.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o varianta mai banoasa in occident.

Chiar daca nu sunt adeptul formulei "Ubi bene ibi patria.",

nu-i condamn pe cei care o practica, fiecare cu alegerea lui, dar nu cred ca cei care au ales emigrarea, sunt indrepatiti sa ne reproseze ca am ramas in tara.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...Spre exemplu, in alte tari cum este in privinta asta?...

Peste tot in Europa exista norme guvernamentale in privinta salariilor. Ele sunt obligatorii in sistemul public si cu titlu de recomandare pentru sectorul privat. Acest "titlu de recomandare" este cu dus-intors, deoarece legea este lege, chiar daca doar "recomanda". Pe baza ei lucrurile sunt deci controlabile la nivelul intregii economii. Nu stiu efectiv ce prevede legea - nu am reusit inca sa o citesc - desi in mod logic nu poate fi decat o reeditare a celei de dinainte de 1989, insa personal am o mare tara pentru raportul dintre salariul maxim si cel minim pe economie, care pana una-alta este nelimitat si a ajuns la valori de 30...50. Aici cred ca legea ar face foarte bine daca ar limita raportul in discutie la valori scrise cu o singura cifra. Doar in acest mod productivitatea reala a muncii va conta si pentru cei din frunte (manageri) care nu-si vor mai putea trage salarii din "condei".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Iata ca revin dupa ultimele stiri, care se refera la rediscutarea in parlament a legii referitoare la clauzele contractuale din domeniul bancar (nu stiu denumirea exacta a legii) Acum devine foarte clar modul subtil de colaborare dintre bancheri si clasa politica, in dauna cetateanului si in cele din urma a natiunii. Dupa ce initial se luasera o serie de masuri in interesul clientilor bancilor, referitoare la taxe generale si clauze contractuale, se revine. Oare de ce???... Mai mult decat atat, autoritatea pentru protectia consumatorului, care initial isi luase rolul de arbitru in relatiile banca - client, a renuntat acum in mod public la acest rol. Iata deci cum se pune la punct in Romania o "monstruoasa coalitie" - nu indreptata impotriva unui vremelnic sef de stat, sau altul ci impotriva natiunii insasi. Cetateanul de rand a fost - si in opinia acestei "monstruoase coalitii" trebuie sa ramana cel care plateste costul tuturor jafurilor de orice fel la care este supus de peste douazeci de ani.

 

In asemenea conditii, ce sa mai vorbim despre legi unice de salarizare?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am mai facut de foarte mult timp un imprumut la banca. Asta nu ma opreste sa observ si cu atat mai mult sa comentez. Dupa cate se pare, textul de lege aprobat anterior desfiinta tocmai posibilitatea bancilor de a modifica anumite clauze contractuale, inclusiv dobanda initiala si limita drastic sumele incasate de banca cu titlu de comision. Pai tocmai de aia am numit-o "monstruoasa coalitie", pentru ca in mod normal bancile si politica nu ar trebui sa aiba nici-o legatura. Iata insa ca o lege care nu este pe placul bancherilor se reantoarce in parlament, pentru a se rediscuta exact subiectele care se asteptau de mult rezolvate, daca nu in favoarea clientilor, atunci cel putin nu in defavoarea lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock