Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutari,

 

ma bate gandul sa imi confectionez o punte L-C (sau macar un capacimetru) care sa masoare condensatori (si electrolitici) pana la 40.000 uF si inductante pana pe la 1H. Am cautat pe net si am gasit cate ceva , dar fie domeniile de masurare erau destul de mici, fie montajele necesitau microcontrolere si eu nu ma pricep de loc in acest domeniu. Daca as putea folosi un multimeter electronic pt vizualizarea masuratorilor ar fi si mai bine (dar nu tin neaparat).

 

Ma poate sfatui cineva in acest sens sau stie cineva vreo schema?

 

multumesc

Link spre comentariu

Pentru domeniile alea asa mari de masura nu prea ai sanse sa gasesti o schema buna sau de precizie.

Mai bine faci un montaj cu microcontroler pentru masurat inductante si capacitoare de valori relativ mici (stiu ca ai zis ca nu prea iti place, dar se invata). Iar pentru condensatoare de valori mari, peste 1000uF, cauta o schema de punte L-C (idem pentru inductante mari).

 

15.gif

  • Like 1
Link spre comentariu

Am tot citit despre microcontrolere si e un pic mai complicat pentru mine sa ma apuc de un astfel de domeniu, cel putin in acest moment. Mai ales ca nu sunt absolvent de politehnica, iar in ale programarii sunt sub zero, nu stiu daca merita..

Ma gandeam ca e ceva mai simplu: iti faci o placa de programare, pui un microcontroler pe ea, iei si un soft gata facut de pe net, dai copy-paste la program si gata programarea. Apoi iti faci montajul cu controlerul si gata si montajul....

 

O schema cu compnente mai clasice ar fi mai usor de abordat..

Link spre comentariu

Exista pe internet si scheme de aparate de masura (ex. LC-meter) cu microcontroler si cu programul aferent, ca de exemplu:

http://electronics-d...om/lc_meter.php

http://ironbark.bend...du.au/~rice/lc/

 

Nu cred ca exista scheme de aparate de masura DIY care sa masoare intr-un domeniu atat de larg, si totodata precis, inductante si capacitoare. Asa cum vi s-a spus mai sus, va trebuie sa realizati doua aparate de masura, unul pentru domenii medii si mici de inductante si condensatoare, si altul pentru valori mari. Realizarea unei punti RLC nu este chiar asa de usor de abordat, dar nici imposibil de realizat.

 

Si un articol util: http://www.tehnium-a...p?article_id=23

 

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock