Sari la conținut

Sursa TV cu UC3842B

betamax

Postări Recomandate

Va salut si imi cer scuze daca s-a mai abordat subiectul asta, eu nu l-am gasit, la o cautare sumara.

Pe scurt, un tv no name (adica are un name, Provision, dar nu-mi spune nimic)are defect blocul de alimentare. Sursa are un UC3842B care comanda un MOS ceva mai sucit, P5NK60Z, dar cred ca merge un IRF 840 (trebuie ceva sa mearga la 5-600 V si un curent de 4 A ). Problema mea e ca rezistorul de start care alimenteaza UC-ul e ars si nu mai disting culorile inelelor ( acum se vede ceva de genul maro-negru-maro-auriu, imposibil sa aiba 100 ohmi, in catalog are 56k la o alimentare de 115 VCA, iar eu am alimentarea la 230 VCA). La alte tv-uri sunt 2 rez. de 56k inseriate (asta e logic) dar la asta este un singur rezistor si tind sa cred ca cel putin primul inel are culoarea buna. Nu va grabiti sa-mi sugerati 100k, m-am gandit si eu la asta si chiar am s-o pun in practica daca nu reusesc sa aflu valoarea exacta.

Deci, daca stie cineva valoarea exacta a acestui rezistor (de pinul 7), il rog sa ma informeze si pe mine. O schema ar fi si mai utila.

Have a nice day.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit un incarcator care foloseste alcelasi integrat si m-am lamurit cu valoarea rezistorului cu pricina. Ca sa nu fie, totusi, inutil acest post (pentru mine a fost), rezistorul e de 100k/1W inseriat cu 10 Ohmi/ 0,12W. Prietenii stiu de ce.

Editat de betamax
Link spre comentariu

Capsula este DIL 8. Ar trebui sa fiu plecat de acasa ca sa inlocuiesc un DIL8 cu DIL14. Nu recomand nici dusmanilor.

Poate nu m-am exprimat corect, eu ma refeream la rezistorul care alimenteaza pinul 7 de la +300 Vcc (ulterior, pe acelasi pin 7 vine tensiune autogenerata.

Tu oferi calculul rezistorului care stabileste frecventa oscilatorului.

Editat de betamax
Link spre comentariu

Capsula este DIL 8. Ar trebui sa fiu plecat de acasa ca sa inlocuiesc un DIL8 cu DIL14. Nu recomand nici dusmanilor.

Poate nu m-am exprimat corect, eu ma refeream la rezistorul care alimenteaza pinul 7 de la +300 Vcc (ulterior, pe acelasi pin 7 vine tensiune autogenerata.

Tu oferi calculul rezistorului care stabileste frecventa oscilatorului.

cauta o schema sau daca nu poti rezolva cazul , pune o sursa fara choper . este ieftina si rezolvi cazul repede .gasesti la MIVAROM .

Link spre comentariu

Cum fara chopper ??? Cu transformator cu tole ?? Acum 30 de ani poate m-as fi gandit la solutia asta...

Oricum, problema s-a rezolvat. Pentru cei interesati, MOS-ul ala ciudat se poate inlocui linistit cu IRF 840.

Va salut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock