Sari la conținut

Reconditionare boxe vehi

Telectualu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. De curind am gasit niste boxe romanesti mai vechi si datorita faptului ca erau foarte solid facute m-am apucat sa le refac. Dupa ce am terminat am constatat doua neajunsuri pe care poate sa le rezolv cu ajutorul dumneavoastra. I-Frecventele medii se aud un pic cam tare si as vrea sa le reduc cumva fara sa modific impedanta totala a boxelor si II-Basul suna un pic bubuit si un pic cam ca un butoi. Credeti ca s-ar putea cumva corecta aceste deficiente, si daca da cum ? Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

niste boxe romanesti mai vechi

Cu asa putine informatii, nu stiu daca va poate ajuta cineva.O schema a filtrului, cate si ce difuzoare contine(impedanta), ar fi util de stiut.

Link spre comentariu

Buna ziua. Boxele nu stiu cum se numesc dar au aproximativ volumul de 26L. Sint pe 3 cai si contin: un difuzor de bas de 200mm(Specificatii AXTON HW210C:

Fs = 43 Hz

Vas = 41,4l

Qes = 0,74

Qms = 2,90

Qts = 0,59

Re = 6,4 Ohm

SPL ref = 88,5

Sd = 211 cm2

Vd = 147,7 cm3

Pe = 100 W

Woofer Aussen Durchmesser : 210mm

Woofer Einbau Durchmesser : 182mm

Woofer Einbau Tiefe : 97mm

Woofer Gesamttiefe : 107mm

200mm Woofer / Kickbass

200Watt Max

100Watt RMS.

33Hz - 5.000Hz

8 Ohm

91 dB bei 1Watt / 1meter

Foam Sicke

grosse Schwingspule 32mm und Magnet

stabile Zentrierspinne

vergoldete 6,3mm Steck

grosse verstaarkte stabile Litzen

Polkernbohrung

Inverse Dustcape

un difuzor de medii de 80w/8ohm diametru=130mm(nu cunosc specificatiile)cu spatele acoperit.

un difuzor de inalte de 100w/8ohm(SAL DTF 12)nu cunosc specificatiile

un filtru pe 3cai/8ohm ce contine 4 bobine si 4 condensatori. Pe piese nu scrie nimic deci nu pot sa ghicesc parametrii filtrului.

Daca va ajuta cu ceva dimensiunile boxelor sint: h=620mm;L=210mm;l=300mm si sint executate din PAL=18mm.

Astept un sfat cit de mic de la dumneavoastra. Va multumesc.

Link spre comentariu

Pe piese nu scrie nimic deci nu pot sa ghicesc parametrii filtrului.

Ramane sa depistati Dvs. care este condensatorul in serie cu difuzorul de medii, si sa-l inlocuiti cu unul da valoare mai mica prin tatonare, pana ajungeti cu mediile la nivelul dorit, sau atenuat cu potentiometru ca in schema.Pentru cel de bas, incercati daca se rezolva prin adaugare de material fonoabsorbant in incinta.O post-9-051389700 1280945643_thumb.jpgschema orientativa pentru valorile unui filtru pe 3 cai.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Buna seara. Multumesc domnului"miron" pentru sugestii.Am reusit sa rezolv problema frecventelor medi cu un condensator de 6,8 mF nepolarizat.La bas in schimb nu am avut succes.Pentru inceput am bagat in incinte niste vatelina si intradevar acum se aude mai bine.Urmeaza sa caut niste melana si sa incerc din nou. Am aflat de pe Net ca difuzoarele de bas sint auto si de aceia s-ar putea sa nu se impace bine cu aceste boxe. Daca stie cineva mai multe il rog sa-mi spuna si mie. Multumesc din nou. O seara buna.

Link spre comentariu

Am aflat de pe Net ca difuzoarele de bas sint auto si de aceia s-ar putea sa nu se impace bine cu aceste boxe.

Atunci tot cu vatelina sau melana, daca sunt auto, cred ca sunt gandite sa lucreze cu volume mai mici(amortizare mai mare).

Link spre comentariu

Nu cumva ati transformat niste incinte acustice inchise (mai vechi) in niste boxe bass reflex? Sa inteleg ca ati schimbat cumva si difuzoarele?

Atentie, schimbarea valorii unor condensatoare din filtru incintei va conduce la modificarea frecventelor de separare a filtrului. Nu va recomand sa faceti aceste modificari, aparent minore, pentru ca veti avea la urma o incinta acustica cu deficiente minore in reproducerea intregului spectru de audiofrecventa. Cu alte cuvinte, s-ar putea ca anumite audio-frecvente sa nu mai poata sa le reproduca incinta la tonalitatea uzuala. Deci, aparent ni se va pare ca rezolvam ceva, dar stricam altceva. Nu e o solutie modificarea filtrului dupa "ureche", ci va trebui sa abordati - mai ales daca aveti difuzoare noi - un alt filtru si chiar.. o noua incinta (depinde de caz).

Numai Bine

Link spre comentariu

schimbarea valorii unor condensatoare din filtru incintei va conduce la modificarea frecventelor de separare a filtrului.

Pai acum se pare ca tocmai aceasta caracteristica rezultata din filtre si noile difuzoare deranjeaza,

Nu e o solutie modificarea filtrului dupa "ureche"

Daca sunt pentru auditie, la "ureche" trebuie sa placa.

Link spre comentariu

Cred ca ar trebui sa inlocuiesti si filtrele, daca tot ai montat difuri noi. Difurile noi sunau aiurea pe filtrele originale din boxe tocmai din cauza ca aceste difuri aveau nevoie de alte frecv. de separare - care nu se potriveau cu cele a filtrului vechi.

BAFTA 21.gif

Link spre comentariu

Buna dimineata tuturor. Mai intii vreau sa va multumesc pentru ajutorul acordat.Pe scurt povestea boxelor este urmatoarea: Un coleg mi-a dat difuzoarele de bas in contul unei datorii.M-am gindit sa fac niste boxe pentru ele si scotocind prin pod am gasit boxele in discutie. Boxele nu contineau nimic(un model mai vechi cu fata in trepte privite din lateral) si m-am apucat sa le "umplu".Am cumparat difuzoarele de mai sus de pe Maica Domnului si filtrele din tirgul Vitan. Cel de la care am luat filtrele mi-a spus ca sint la 200w/8ohmi dar nu scrie nimic pe ele si nici pe piese.Am asamblat totul perfect etans si le folosesc acum impreuna cu un amplificator Technics SU-8 New Class A si un CD player.Daca reusesc sa scap de problemele expuse mai sus pot sa ma declar multumit.Am in vedere si schimbarea filtrelor si de aceia va rog sa-mi recomandati unele tinind cont de faptul ca trebuie sa fie pe trei cai la 8ohmi(toate difuzoarele au 8ohm) si la un maxim 100-150w.Va multumesc inca o data si astept sugestiile dumneavoastra.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock