Sari la conținut

Cumparare microfon

releu

Postări Recomandate

Am imprumutat de la un amic un mixer audio ca sa probez un microfon, nu foarte scump, doar 60lei bucata (microfon electrodinamic cu fir). Am citi si am auzit multe, de cand mai reparam cate ceva si mai faceam cate un kit de amplificare pana in prezent. As dori sa stiu un punct de vedere, unul sau mai multe, practice si obiective, despre microfoanele dinamice. Ce ma intereseaza in mod concret: de ce multi spun ca un microfon de 300lei bucata e mai bun decat unul de 60 lei bucata ? De curand, am incercat doua modele de microfon cu aceste preturi (ala mai ieftin de la prietenul respectiv) si vreau sa va spun ca pentru o utilizare obisnuita, cand vorbitorul se afla aproape de microfon, nu era nici o diferenta (din punct de vedere sonor). Bine, sigur o sa-mi spuneti ca in anumite situatii o sa se simta diferenta si suprematia celui mai scump, dar totusi acest lucru nu se justifica prin diferenta de pret, care zic eu ca este destul de mare.

Multumesc anticipat. Astept pareri, legate de acest "subiect".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depinde de aplicatie,pentru capatat vocea vorbita,nu sunt mari pretentii,exista doar criteriul de inteligibilitate,pentru a obtine acesta, se folosesc filtre care altereaza semnalul,reducand spectru sonor la cca3KHz(telefonul).Pentru productiile muzicale trebuie sa poata reda pana la cca.15KHz.Asta din punct de vedere al spectrului de frecventa.Mai sunt criterile de sensibilitate,caracteristica directionala si impedanta.Alegerea depinde de aplicatie si locul unde are loc captarea sunetului.Pentru a va face o idee,cititi aici .

Link spre comentariu

Ok, din spusele dvs. sa inteleg ca cel mai scump sa fie microfon de fundal, adica pentru cor sau mai bine zis se preteaza mai mult la o astfel de aplicatie ? Cel mai ieftin sa fie pur si simplu mai ieftin dar sa nu urce prea mult in frecventa ca primul ? Nu prea cred, deoarece studiind caracteristicele tehnice a celor doua microfoane am constat ca sunt cam...la fel. Bine, recunosc ca la microfoane nu prea ma pricep. Dar, totusi cred ca este si ceva reclama la mijloc. Parerea mea.

P.S. Citisem link-ul de pe en.wikipedia.org dar vroiam sa aflu si anumite puncte de vedere strict practice ca de analize teoretice m-am cam lamurit.

Link spre comentariu

In ce aplicatie doriti sa-l folositi?In functie de aplicatie,trebuie ales microfonul.daca este departe(cablu lung)este nevoie de microfon cu conectare simetrica de mica impedanta(150-300ohmi),daca doriti sa obtineti efect stereo va trebuie microfoane cu cu caracteristica unidirectionala(cardioid),daca doriti ambianta puteti folosi unul omnidirectional,daca se face simultan amplificarea in aceasi incinta,va trebuie supercardiod,pentru a reduce efectul de acrosaj intre difuzoare si microfon.Deci intai trebuie cunoscuta aplicatia.

Link spre comentariu

Diferenta de pret intre un microfon bun fabricat de o firma de prestigiu si unul noname nu este mare. Firmele de microfoane profesionale au inceput sa produca si microfoane ieftine si de o calitate foarte buna. De ex firmele AKG, SHURE. ELECTROVOICE. Este pacat sa cumperi un microfon ce capteaza un sunet ca de telefon cand aproape cu aceiasi bani poti lua unul exceptional. Exista intotdeauna un compromis intre cerinte si costuri. Doar nu o sa cumperi pentru nunti un microfon de studio ce costa peste 10.000 ron. Sa te feresti in general de microfoanele cu impedanta mare. Acestea dau pe un cablu lung, sunet infundat cu inaltele atenuate. Ca termen de comparatie, microfoanele profesionale au 150-200 ohmi. De asemenea sa te feresti de microfoanele asimetrice, adica cu un fir cald si masa. Acestea fiind cuplate asimetric, tensiunea de audiofrecventa circula prin ecranul cablului de legatura si in acesta se poate induce brum sau alte zgomote (ex daca esti in apropierea unui emitator, te poti trezi cu postul de radio suprapus peste vocea ta. Deci cele mai bune sunt cu conectare simetrica(doua fire calde si masa). Acestea daca sunt conectate la un preamplificator simetric, ofera o mare imunitate la zgomotele ce se pot induce in cablu. Aceste zgtomote se induc in mod egal si in firul de - si in firul de +, iar in intrarea simetrica se stie ca doua semnale de aceiasi amplitudine si sensuri opuse se anuleaza. Acesta este rostul pentru care in aparatura profesionala de studio se folosesc numai intrari si iesiri simetrice. Asa poti sa-ti dai seama si de calitatea unui mixer sau amplificator: daca are jack-uri pe intrari si iesiri, este o scula ieftina ptr lautari. Datorita problemelor cu interferentele captate de cabluri in ultimul timp chiar si mixerele de lautari au inceput sa fie echipate cu intrari de microfon simetrice. Dar le tradeaza iesirile pe jack-uri ca sunt niste scule ptr amatori. Microfoanele se impart in microfoane vocale si de instrument. Deci cumperi ptr ce vrei sa folosesti.

Link spre comentariu

Microfoanele se impart in microfoane vocale si de instrument.

Asta stiam. Pe mine ma interesa unul vocal. De fapt ambele microfoane care le-am probat erau microfoane vocale. Uite... din pacate impedanta nu mi-o mai amintesc! :h2:

Diferenta de pret intre un microfon bun fabricat de o firma de prestigiu si unul noname nu este mare.

Mi-as dori sa te contrazic dar trebuie sa am cel putin doi sustinatori.

:134:

Link spre comentariu

Pe mine ma interesa unul vocal.

Ce intelegeti prin vocal.cel pentru solisti?Daca da,acestea au unele caracteristici speciale,protectie la soc sonor,deoarece se canta de cele mai multe ori, cu el foarte aproape de gura,rezistenta la socuri mecanice,fiind tinut in mana pot interveni accidente,unidirectional,pentru diminuarea acrosajului,daca captarea se produce in acelasi spatiu cu redarea amplificata.

Link spre comentariu

Ce intelegeti prin vocal.cel pentru solisti?

Nu ma refeream la un microfon special pentru solisti, ci la unul simplu pentru DJ (spre exemplu). Din cate stiu este unul si acelasi lucru, nu cred ca le diferentiaza ceva in mod special. Si daca da, atunci mai putin conteaza la ce anume vreau sa-l utilizez eu. Am unul ieftin de 60lei dar ma gandeam sa cumpar unul mai scump. Deci, se merita? Eu cred ca in anumite situati nu, cum ar fi a mea!

Link spre comentariu

Exista si intrari cu jack(jack stereo) simetrice,eu am avut ocazia sa vad la o statie Fender.

Si eu am un MicroTrack 24/96 de la MAudio ce are intrarile de linie simetrice pe jack-uri mari, dar asta este o scula portabila si era nevoie de conectori format mic. Acestea sunt exceptii dar de regula aparatura profesionala are mufe XLR simetrice. Exemplu de microfon bun si ieftin este SHURE SM48 Vocal Microphone

ce se gaseste la firma http://www.paradigmagroup.ro cu pretul de pretul de 66 euro + tva sau si mai bine consultati lista de preturi actualizata http://www.paradigmagroup.ro/shure.pdf.

Link spre comentariu

• 5 months later...
Diferenta de pret intre un microfon bun fabricat de o firma de prestigiu si unul noname nu este mare. Firmele de microfoane profesionale au inceput sa produca si microfoane ieftine si de o calitate foarte buna. De ex firmele AKG, SHURE. ELECTROVOICE. Este pacat sa cumperi un microfon ce capteaza un sunet ca de telefon cand aproape cu aceiasi bani poti lua unul exceptional. Exista intotdeauna un compromis intre cerinte si costuri. Doar nu o sa cumperi pentru nunti un microfon de studio ce costa peste 10.000 ron. Sa te feresti in general de microfoanele cu impedanta mare. Acestea dau pe un cablu lung, sunet infundat cu inaltele atenuate. Ca termen de comparatie, microfoanele profesionale au 150-200 ohmi. De asemenea sa te feresti de microfoanele asimetrice, adica cu un fir cald si masa. Acestea fiind cuplate asimetric, tensiunea de audiofrecventa circula prin ecranul cablului de legatura si in acesta se poate induce brum sau alte zgomote (ex daca esti in apropierea unui emitator, te poti trezi cu postul de radio suprapus peste vocea ta. Deci cele mai bune sunt cu conectare simetrica(doua fire calde si masa). Acestea daca sunt conectate la un preamplificator simetric, ofera o mare imunitate la zgomotele ce se pot induce in cablu. Aceste zgtomote se induc in mod egal si in firul de - si in firul de +, iar in intrarea simetrica se stie ca doua semnale de aceiasi amplitudine si sensuri opuse se anuleaza. Acesta este rostul pentru care in aparatura profesionala de studio se folosesc numai intrari si iesiri simetrice. Asa poti sa-ti dai seama si de calitatea unui mixer sau amplificator: daca are jack-uri pe intrari si iesiri, este o scula ieftina ptr lautari. Datorita problemelor cu interferentele captate de cabluri in ultimul timp chiar si mixerele de lautari au inceput sa fie echipate cu intrari de microfon simetrice. Dar le tradeaza iesirile pe jack-uri ca sunt niste scule ptr amatori. Microfoanele se impart in microfoane vocale si de instrument. Deci cumperi ptr ce vrei sa folosesti.

Uite Scormonel am montat o instalatie de sonorizare la o biserica de pe situl http://prescomaudio.com/ la oferta de 499 euro. Kitul vine cu un microfon dinamic de 600 ohmi. Am montat totul , nu am microfonie la nivel mare, dar am brum pe microfonul dinamic din kit. Microfon la 80 de euro. Cablul lui e de 5 metri si are conectare simetrica plus ecran. Pe microfoanele vechi de tip electret, acele capsule si un preamplificator home made nu am acel brum dar calitatea sunetului , chiar daca e voce , e slabuta. Ce solutii de eliminare a brumului cunoasteti pentru ca vreau sa folosesc doar microfoane dinamice?

Link spre comentariu

• 1 month later...

Pentru inceput salut toata lumea de pe acest forum (sunt nou sosit) , si din cate am citit prin forum se pare ca am ajuns exact in locul in care trebuia :)

M-ar interesa si pe mine cateva sfaturi de la voi in legatura cu achizitionarea unui microfon deoarece in acest domeniu sunt fara experienta.

In primul rand v-as putea spune ca imi trebuie acest microfon pentru crearea unor videotutoriale pe care vreau sa le fac cu o calitate audio foarte buna.

As dori ca vocea in aceste vidotutoriale sa iasa cat mai reala si cat mai clar este posibil. (sunt foarte exigent in aceasta privinta)

Inregistrarile vor fi facute intr'o camera izolata fonic cat de cat.

Pentru realizarea lor voi folosi calculatorul personal care contine urmatoarea configuratie:

Placa de Baza: Asus P5KC iP35 DDR2/DDR3

Memorii RAM: 4x1GB DDR2 1066MHz HyperX Kingston

Hard Disk: 500GB Seagate SATA-II 32M 7.2K

Procesor: Intel QuadC Q6600 2.4/1066 8MB

Placa Video: 8800GT DDR3 600Mhz XFX

Placa de Sunet: Creative Sound Blaster X-Fi Platinum - Fatal1ty Champion Series

Sursa: Tagan TG600-BZ 600w PFC Modular

Nu sunt sigur, dar cred ca singurul lucru care imi lipseste pentru a putea realiza aceste vidotutoriale cu o calitate audio foarte buna este un microfon bun si facut pentru asa ceva, si cum nu stiu ce sa aleg si nici cum sa o fac va rog sa imi dati o mana de ajutor cu cateva sfaturi.

P.S. Am facut ceva probe cu cateva microfoane (ieftine) ce le aveam prin casa de pana in 10 € maxim fiecare si rezultatul nu mi'a placut deloc. Programul pe care il folosesc pentru realizarea videotutorialelor se numeste Camtasia Studio 5. Referitor la bugetul disponibil pentru acest microfon as avea la dispozitie in jur de 100 €.

Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock