Sari la conținut

Medii de stocare ptr. camerele video.

SIG

Postări Recomandate

Mediile de stocare la camerele video pot fi pe banda magnetica,pe mini DVD-uri sau pe Hard.

Dat fiind ca eu am o camera video HI8 ma intereseaza aspectul vizavi de ruda ei superioare care e camera video care inregistreaza Digital8.

Camerele Hi 8 inregistreaza analogic

Camerele Digital8 inregistreaza digital.

Am inteles ca la casetele analogice se pierde din calitate daca banda e uzata(ma rog particulele care sunt pe banda responsabile de calitatea inregistrarii isi pierd calitatea sau se pierd chiar ele la propriu.)

Ptr. Digital 8 se folosesc acelasi tip de caseta ca si ptr. Hi8 :!:

Notiunea de digital e asociata de reproducerea fara pierderi a calitatii materialului,insa caseta folosita,fiind aceeasi, nu afecteaza in aceeasi masura calitatea,fie ca inregistram analogic(cazul camerelor Hi8) sau digital(cazul camerelor Digital8)?O caseta folosita/uzata nu pierde din

0 1 0 1 0 1 etc? :)

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Notiunea de digital e asociata de reproducerea fara pierderi a calitatii materialului,insa caseta folosita,fiind aceeasi, nu afecteaza in aceeasi masura calitatea,fie ca inregistram analogic(cazul camerelor Hi8) sau digital(cazul camerelor Digital8)?

In sistemul digital are de interpretat doar 0 si 1,iar pragurile pentru cele doua valori sunt destul de largi,deci si daca semnalul are caderi de nivel,intre anumite limite, nu afecteaza citrea,plus ca dispare zgomotul,care scade f.mult calitatea inregistrarilor analogice.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca am scapat de video noise-ul pe care il au casetele video analogice?

A avut mult de pierdut calitatea imaginilor din aceasta cauza.

Ironia este ca poti scapa de acest handicap tocmai pe aceleasi medii de stocare analogice care ne/ne-au dat atata bataie de cap cu pierderea calitatii imaginilor.(se folosesc aceleasi casete ptr. Hi8 si Digital8 )

Sincer,tare m-as' bucura sa fac cumva sa-mi iau o camera Digital8,sa pot descarca bit cu bit,fara pierdere de calitate.

Link spre comentariu

Cateva infor&&&&&&& legate de calitatea imaginii video,termeni,etc.:

http://www-dse.doc.ic.ac.uk/~nd/surprise_9...port.html#mpeg/

Acolo zice printre altele:

"Video in digital form degrades far less gracefully than its analogue counterpart. While digital information may in theory be duplicated an infinite number of times without any degradation, once that degradation does occur, it is very noticeable. Due to the compression techniques used, a single bit error in the data stream could for example cause a large block of pixels to be displayed in a completely different colour to that intended"

Am intrat la un magazin de specialitate si nu aveau camere Digital8.

Cica le-a trecut vremea si la acestea.

Aveau doar cu stocare pe miniDV , pe DVD,su pe hard.

Si eu care vroiam sa trec de la Hi8 la Digital8.Sunt cam demodat. :cry:

Link spre comentariu

Parerea mea: eu raman la ideea ca pentru o vesnicie muzica trebuie pastrata pe un hardisk la care sa nu il mai folosesti deloc. Il tii in vitrina si gata. Pentru ocazii, datele se pot pastra pe un DVD tinut si el in condiiti propice. Cei drept, banda mi se pare depasita chiar daca are avantajul ca poti sa mai recuperezi datele chiar daca e rupta pe cand la un CD/DVD daca l-ai rupt...ADIO :idea: :idea: :idea:

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Sa inteleg ca am scapat de video noise-ul pe care il au casetele video analogice?

FALS! nu am scapat! exista distorsiuni si la nivel de biti. ca sa nu mai zic de cele de la nivelul DAC-urilor si ADC-urilor. NU avem cum scapa de distoriuni, eventual sa le scadem pragul.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Solutiile cu banda si un sistem mecanic draconic de complicat sunt de domeniul trecutului. Cele ce inregistreaza pe DVD sunt si acestea niste glume proaste. Daca zgaltai camera in timp ce inregistrezi, adio inregistrare iar pe un DVD de format mic nu incape mare lucru. Solutia optima ar fi cele cu harddisk dar si acestea daca le scapi pe jos, ai ramas fara inregistrari caci hard-ul se duce. Cel mai mare viitor il au cele cu memorii flash, fara nici un fel de mecanica sau motorase mari consumatoare de energie si nefiabile. Dar acestea sunt groaznic de scumpe. Mitumichi nu au reusit inca sa puna la punct circuite integrate ce codeaza MPEG4 in timp real iar firmele americane ce fabrica asa ceva le vand la niste preturi astronomice. Cand vor reusi si mancatorii de orez, camerele vor fi mult mai ieftine.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Am vazut la MediaGalaxy niste modele de camere video miniDV.

Sony DCRHC37E

Panasonic NVGS80

Dat fiind ca nu am lucrat cu astfel de modele v-as' intreba despre conectica si modul de lucru ( transfer,prelucrare,codecuri,etc) ptr. format final de DVD.

Eu am un PIV procesor de 1,6GHz si 512MB RAM.

Vreau sa va intreb si de faptul daca placa/interfata iLink/FireWire/IEE1394 se poate conecta la mine la calculator?sunt ceva conditii de compatibilitate ptr. calculatoarele mai vechi?cam cat costa o astfel de placa?

Deci practic ce pregatiri/achizitii ati facut inainte de transfer,ma refer la cei care au lucrat,sau si la cei care cunosc sistemul miniDV,precum si modul de lucru dupa captura.

Mersi.

Link spre comentariu

Daca as fi sa aleg intre camere video MiniDV si cu HDD, pana la urma tot HDD as alege. Stiu ca in Japonia momentan multe din corporatii care mai au pe stoc camere video cu MiniDV le-au plasat repede spre vanzare la preturi derizorii in unele tari unde nivelul de trai este de la medie in jos. DIn punctul meu de vedere, mai bine as prefera sa mai am in buzunar un 500lei decat sa-mi iau o camera video MiniDV. Nu mai adaog aici ca camerele video MiniDv prezinta multe dezavantaje in comparatie cu cele HDD.

In concluzie, cumparati camere video cu HDD.

Link spre comentariu

Camerele HDD stocheaza instant nu?

In ce format?

Singurul lucru ce ma intereseaza este calitatea finala rezultata pe un suport DVD.

Incercam sa gasim un link unde este prezentata superioritatea calitativa a celor cu HDD versus miniDV?

Mersi.

Link spre comentariu

si mie tot formatul HDD mi se pare mai convenabil. Cred ca camerele video cu MiniDV sunt deja depasite.

din cate cunosc cred ca alea cu HDD stocheaza informatia in format MPEG2, dar nu sunt sigur, mai intrebati.

Link spre comentariu

si mie tot formatul HDD mi se pare mai convenabil. Cred ca camerele video cu MiniDV sunt deja depasite.

din cate cunosc cred ca alea cu HDD stocheaza informatia in format MPEG2, dar nu sunt sigur, mai intrebati.

Se poate ajunge la formatul MPEG2,in esenta DVD,si daca lasi calculatorul sa-ti faca comprimare de la AVI(DV),ce ai descsrcat prin FireWire de pe camera miniDV, in MPEG2.

Nu ma intereseaza ca cele cu HDD sunt mai expeditive decat cele cu miniDVD,datorita faptului ca acestea din urma necesita, ulterior descarcarii in calculator,o conversie in formatul MPEG2 care poate tine cateva ore bune.

Ma intereseaza analiza comparativa exclusiv in ceea ce priveste calitatea finala.

Bineinteles se presupune ca in varianta cu miniDV trebuie sa ai un calculator bunicel si interfata FireWire.

Deci?

Link spre comentariu

Ce chestie.

Tocmai m-a chemat un vecin la el sa-i rezolv pe un DVD ce a filmat cu o camera miniDV.

Norocul meu este ca nu avea cablu la el.(sa nu ma fac de ras nu alta).

Zicea ca ii e la servici si o sa-l aduca.

Pana atunci castig ceva timp sa ma documentez nitel.

Zicea ca are cablu de Firewire la un capat,ptr. camera,si USB la celalalt capat,ptr. calculator.

Cu ce program se poate descarca de pe camera miniDV prin USB pe calculator? Merge cu VirtualDub?

Am inteles ca sunt ceva codecuri specifice DV?

Cum se lucreaza?

Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock