Sari la conținut

Care este cel mai bun rotopercutor ?

releu

Postări Recomandate

De curand am avut o mica disputa cu un amic din bloc pe tema rotopercutoarelor, deci bormasinilor pentru beton (in special). Momentan, pe piata in Romania sunt rotopercutoare cu motor perpendicular pe spiral si cu motorul dispus axial cu spiralul. Multi amici spun ca bormasiniile cu motorul perpedicular pe spiral sunt mai bune, adica mai rezistente. Nu intra aici in discutie energia dezvoltata care la bormasinile cu motorul perpedicilar pe spiral este mai mare.

Ce ma intereseaza in toata problema asta: care tip de rotor l-ati achizitona, care este mai fiabil si de ce credeti lucru asta ? Intreb lucru asta deoarece vreau sa lamuresc problema asta. Spre exemplu, pentru montat dibluri, ce tip de rotopercutor a-ti folosi ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel cu rotor perpendicular,eu am doua masini,una este cu rotor coaxial si cealalta cu motor perpendicular,efortul de contraforta care trebuie aplicat la cea cu rotor coaxial este mai mare si cu toate ca are turatie mai mare,inainteaza mai greu.

Link spre comentariu

Am observat si eu ca rotopercutoarele cu motorul perpedicular pe spiral sunt mai bune. Acum, as vrea sa discutam putin despre marci. Multi intodeauna spun ca BOSCH este cea mai buna marca din domeniu. Totusi, vreau sa-i contrazic. De curand am vazut la treaba un FLEX made in germany, marca HEAVY. Vreau sa va spun ca in afara, adica in vest, marca HEAVY este peste BOSCH. De fapt ce m-a impresionat la marca HEAVY este calitatea si finisajul dar si performanta. Despre preturi nu am aflat nimic pentru ca nu m-am interesat inca. Cat despre celelalte marci, de exemplu STERN mi-a facut o impresie destul de buna, avand un raport pret calitate foarte bun.

P.S. Acum am observat, aceste marci (nume) nu sunt cenzurate. Oricum, cred ca admin-ul nu le-a cenzurat pentru ca sunt niste marci care nu au nevoie de cenzura si mai putina tangenta cu denumirea si scopul forumului.

Apropo, pe betamax l-a mai vazut cineva ? El era omul cu bormasinile si datu gaurilor in fainta... parca. :m7:

Link spre comentariu

Am observat si eu ca rotopercutoarele cu motorul perpedicular pe spiral sunt mai bune. Acum, as vrea sa discutam putin despre marci. Multi intodeauna spun ca BOSCH este cea mai buna marca din domeniu. Totusi, vreau sa-i contrazic. De curand am vazut la treaba un FLEX made in germany, marca HEAVY. Vreau sa va spun ca in afara, adica in vest, marca HEAVY este peste BOSCH. De fapt ce m-a impresionat la marca HEAVY este calitatea si finisajul dar si performanta. Despre preturi nu am aflat nimic pentru ca nu m-am interesat inca. Cat despre celelalte marci, de exemplu STERN mi-a facut o impresie destul de buna, avand un raport pret calitate foarte bun.

P.S. Acum am observat, aceste marci (nume) nu sunt cenzurate. Oricum, cred ca admin-ul nu le-a cenzurat pentru ca sunt niste marci care nu au nevoie de cenzura si mai putina tangenta cu denumirea si scopul forumului.

Apropo, pe betamax l-a mai vazut cineva ? El era omul cu bormasinile si datu gaurilor in fainta... parca. :m7:

I'm here. Am schimbat meseria, nu mai sunt mozaicar-faiantar. Eu am o bormasina Skil de 5 ani, nu stiu daca e v'o marca sau nu, dar sunt multumit de ea, si n-a fost scumpa. Apropo de branduri, un prieten a fost in vara asta in US si si-a adus de acolo scule Black & Decker, destul de scumpe. Aici s-a uitat mai atent si a vazut : MADE IN CHINA. Deci chinezii fac si lucruri bune... sub licenta.

Link spre comentariu

Am de ambele feluri. Sa va povestesc de ce. Am luat de la Metro o trusa cu trei masini: bormasina cu percutie, fierastrau pendular si flex pentru a da gauri de dibluri sa-mi fac rafturi in debarale. Dupa vreo 30 si ceva de gauri, bormasina nu mai dadea percutie si spiralul nu mai inainta. Cand am desfacut-o, inuntru era o chestie dintata ce dadea percutia si se tocasera dintii. Am cautat pe net si am vazut diferenta. Cele cu motor perpendicular pe spiral sunt cu actionare pneumatica si nu se mai uzeaza nimic, oricate gauri dai. Atunci m-am dus la Metro si am luat cea mai ieftina bormasina pneumatica, un rotopercutor Einhel de 1400 W. Acasa am ramas uimit: Nici nu trebuie sa impingi ci doar sa o tii si trece prin beton ca prin branza. Intr-o jumatate de ora am terminat de gaurit debaralele, iar cu cea dinainte ma chinuisem doua zile sa dau 30 de gauri si impingeam de curgeau apele pe mine.

Link spre comentariu

Am cautat pe net si am vazut diferenta. Cele cu motor perpendicular pe spiral sunt cu actionare pneumatica si nu se mai uzeaza nimic, oricate gauri dai. Atunci m-am dus la Metro si am luat cea mai ieftina bormasina pneumatica, un rotopercutor Einhel de 1400 W. Acasa am ramas uimit: Nici nu trebuie sa impingi ci doar sa o tii si trece prin beton ca prin branza. Intr-o jumatate de ora am terminat de gaurit debaralele, iar cu cea dinainte ma chinuisem doua zile sa dau 30 de gauri si impingeam de curgeau apele pe mine.

Cele "pneumatice" sunt pentru beton si se numesc rotopercutoare si sunt de doua feluri cu motor axial si radial. Ce ati cumparat dvs. initial a fost o bormasina obisnuita cu mandrina clasica si de doi lei. Rotopercutor Einhel de 1400 W am vazut si eu la Metro dar nu mi-a inspirat multa incredere. Cred ca marca Stern e cea mai buna pentru "acasa".

Link spre comentariu

Domnilor!Cea mai buna marca de masina rotopercutoiare e MAKITA.

Am un machita de 9 ani si am dat mii de gauri si inca merge,este adebarat ca bate putin darmerge.Boch este pe locul doi si nu ma plang nici de el.Acum adevarul e ca trebuie sa stii si sa ai simt de lucru cu o masina,indiferent daca e profesionala sau ba.Conteaza si spiralele pe care le folosesti.Vecinul are bosc si la facut praf ca spirala nu taia si el apasa pe masina ca mai ca iesea zerul din el,normal ca la busit de tot.am un Bosh de 680w de 15 ani,a crapat carcasa de aluminiu,electric si mecanic inca merge.In concluzie ,nu dau o Makita pt un Boch. :a9:

Link spre comentariu

• 7 months later...

Cel putin eu nu ma pot plange de Stern. Am un flex de vreo 5 ani de 850 W si masina de gaurit cu percutie tot de 850 W ,cam de 3 ani.Nu pot sa zic ca ar fi pentru lucru la nivel de profesionist ,dar am lucrat destul de mult cu ele. Un Einhel cu rotor defect dupa nu multa folosire am vazut . La un flex Walter am schimbat rotitele dintate. Daca nu cumva Stern -ul a fi ceva mai bun , si la altii le-am vazut in stare buna si folosite. Cei veniti din Germania spun ca Bosh- ul lor nu-i ce a fost ,chiar daca se mai mentine la nivel superior peste cele amintite. Deviind un pic de la subiect am facut o evaluare a marcilor.

Link spre comentariu

Ok, deci vad ca pana la urma pentru acasa e buna marca de rotopercutoare "STERN" si bineinteles celelalte (ex. MAKITA) dar la preturi destul de piperate. De anul trecut si pana acum mi-am cumparat o bormasina stern.

Ieri, am dat o fuga pe la practiker cu un prieten sa vedem ce mai e pe acolo si am vazut un flex BOSCH verde la vreo 150lei bucata, diam, 130mm (parca). Ce as dori sa aflu, o parere ceva de la voi, merita cumparat un BOSH verde sau ati cumpara un STERN albastru ? Ce ati alege ?

apropo, o fi original BOSCH-ul ? unknown.gif

Link spre comentariu

Ok, deci vad ca pana la urma pentru acasa e buna marca de rotopercutoare "STERN" si bineinteles celelalte (ex. MAKITA) dar la preturi destul de piperate. De anul trecut si pana acum mi-am cumparat o bormasina stern.

Ieri, am dat o fuga pe la practiker cu un prieten sa vedem ce mai e pe acolo si am vazut un flex BOSCH verde la vreo 150lei bucata, diam, 130mm (parca). Ce as dori sa aflu, o parere ceva de la voi, merita cumparat un BOSH verde sau ati cumpara un STERN albastru ? Ce ati alege ?

apropo, o fi original BOSCH-ul ? unknown.gif

Polizoarele unghiulare,au regim de lucru foarte greu,deoarce in unele materiale,sau la anumite manevre se poate bloca discul,situatie periculoasa pentru motoare.Bormasina mea cu percutie este noname,dar pentru polizorul unghiular,eu as alege Bosch(eu asa am facut).

Link spre comentariu

Pentru 'RELEU'

Stern-ul nu are 2 culori - cel putin eu inca nu am vazut . Un prieten a cumparat din ungaria un insurubator Bosh pe baterie. Cand a ajuns acasa a vazut 'MADE IN CHINA'. Oricum makita sau hitachi nu stiu sa se faca in china , doar originale.Nici Stern-ul pana acuma nu am auzit MADE IN CHINA . Oricum Bosh made in china este totusi facut sub tutela originala.

Link spre comentariu

• 2 months later...
Eu am cumparat-o pe a mea,din piata,noname,750W si o folosesc de 5ani.

:flag_of_truce: pot sa spun ,fara nici o partinire,folosesc bosch ALBASTRU,nu VERDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,de peste 7 ani de zile,ca si ciocane rotopercutoare SDS-plus,SDS-max; apoi metabo/MULTI 28/SDS.plus; mai e si AEG/SDS.plus/ PN 3000;ca si polizoare unghiulare:makita si bosch ALBASTRU, masini de insurubat cu acumulator:metabo si bosch-ALBASTRU/ambele de 12Vdc......SI NU M-A DEZAMAGIT NICI O SCULA!AM LUCRAT DOAR EU CU ELE,NU LE D-AU IMPRUMUT.....,DA LA TAIAT CU DIAMANT ,IN BETON ARMAT,STRAPUNGERI DE PLANSEE,DE PINA LA 35mm/DIAMETRU,DIBLURI....,IN ESENTA,TREBUIE SA SI AI GRIJA DE SCULE,SA LE INTRETI SI ASA VEI FACE BANI CU ELE MULT TIMP...,[apropo,nu vad cum puteti sa comparati stern cu bosch,poate cu bosch verde////numai cine nu cunoaste despre ce este vorba poate sa faca asa ceva....sfatul meu e sa puna mina si sa lucreze cu scule profesionale,minim un an de zile si apoi sa mai faca comparatii.....e una sa crezi ceva si alta sa si faci ceva ,PRACTIC ....,e ca si cum ai vrea sa inveti sa conduci o masina,dar fara sa pui mina pe volan,practic!!! IAR O SCULA PROFI COSTA!] on_the_quiet2.gif peacefingers.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock