Sari la conținut

KIT101 - Corector de ton cu preamplificator audio (Colectia Tehnium Azi)

Postări Recomandate

Buna seara,

Revin cu o mica problema pe care am intalnit-o acum 2 zile.

Dupa ce am remediat problema initiala cu distorsiunile brusc saptamana asta unul dintre canale, mai exact canalul R nu se mai aude aproximativ deloc.

Am verificat cu lupa toate lipiturile, am schimbat integratele pentru a vedea daca s-au compromis dar nimic.

Apreciez orice parere.

Multumesc anticipat!

Nu se aude deloc din cauza ca ati avut o bucla de masa mai suparatoare acolo unde ati folosit preamplificatorul. De fapt, de la bun inceput in cazul problemei dvs. nu a fost corectorul de ton ci o cablare necorespunzatoare a amplificatorului unde ati folosit acest corector KIT101. Asadar, ca sa nu ajungeti in aceeasi situatie si dupa inlocuirea pieselor defecte, va recomand sa trasati intr-un program gen Paint, Word etc. un desen (schita) cu modul de cablare a amplificatorului (adica cum ati trasat alimentarile si traseul de masa in tot amplificatorul). Deci, reveniti in forum cu acest desen.

• 1 year later...

Bună.

În sfârșit m-am apucat și eu de acest kit. Am realizat cablajul,am găurit și am populat niște rezistențe. Urmează să comand transformatorul și realizez sursa pentru acest kit. Aici am câteva întrebări: Ce transformator trebuie să cumpăr? 2x12V de vreo 200-400 ma ? Mă puteți ajuta cu o schemă pentru sursă?

Mulțumesc.

kit101-1.jpg

kit101-2.jpg

Hai ca nu e rau cablajul chiar daca silkscreen-ul nu a iesit ca lumea dar merge.

Eu ti-as recomanda sa folosesti un stabilizator +/-15Vdc iar ca sa faci asta iti trebuie un transformator cu doua infasurari de min.2x15V, sa zic un maxim 2x17,5V, curent cca. 100mA.

Mersi pentru răspunsuri. Am căutat o schema de sursă pe net, și am găsit asta. Transformatorul acesta ar fi ok? Știu ca se montează pe pcb, dar cred că puterea lui este de ajuns, și nu este scump. Mersi.

15V-1A-Symmetrical-Power-Supply-Circuit-Schematic.jpg

transformator.jpg

Editat de nemmondod
-
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Acum 11 ore, uscatu83 a spus:

Ziceti-mi și mie va rog care este frecventa de reglaj in jurul potențiometrului de bass? 

Frecventa potentiometrului de joase este data de constanta de timp RC aferenta acestui reglaj sau cu alte cuvinte:

fbass = 1 / 2 x 3,14 x R x C, unde R este valoarea maxima a potentiometrului de bass adica 50K iar C = 33nF.

Deci, fbass = 1 / (2 x 3,14 x 50 x 103 x 33 x 10-9) = 1000000 / 10362 = 96,5 Hz.

Vă mulțumesc frumos. Vroiam sa am o plaja in jurul 60-70 hz. Am calculat și trebuie să schimb condensatoarele de 0.33uf cu 0.47 uf și aș avea 67 hz, daca am calculat bine.

Editat de uscatu83
Acum 2 ore, uscatu83 a spus:

[...] Am calculat și trebuie să schimb condensatoarele de 0.33uf cu 0.47 uf și aș avea 67 hz, daca am calculat bine.

Poate ai vrut sa spui: 0,033 cu 0,047uF !!!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock