Sari la conținut

Amplificator Woofer pe 4 Ohm

FlorinPTM

Postări Recomandate

Salutare tuturor!!!

Am un subwoofer de la un Logitech Z-5500 si vreu sa il folosesc in casa,faza e ca sub. e pe 4 Ohm (normal el din fabrica are 8 Ohm-i dar a fost rebobinat si e de 4 Ohm-i 32.gif ) si vroiam sa il folosesc la amplificatoru de la genius 5005 dar ala e de 8 Ohm-i 67.gif si vreau o schema cu un amplificator pe 4 Ohm-i dac se poate si maxim 200W RMS si sa se alimenteze la 30v+-

ms

Editat de FlorinPTM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Cu o tensiune de alimentare de +-30V in nici un caz nu puteti obtine 200Wrms. Puteti obtine aprox. 100Wrms dar cu ceva distorsiuni (acceptabile). Nu ar fi rau in acest sens sa cititi sau sa recititi articolul cu dimensionarea surselor de alimentare pentru amplificatoare audio prezentat in revista.

2. Sa inteleg ca vreti sa folositi in aceeasi incinta originala a subwoofer-ului, acel difuzor "rebobinat" de 4Ohmi? Daca da, atunci o solutie cu TDA7294 pe partea de amplificare este si ieftina, si potrivita. Nu va recomand o solutie de amplificator pe tranzistoare deoarece necesita mici calibrari a lantului audio pentru a lucra 100% corect pe difuzorul rebobinat din incinta - asta pentru a evita o suprasolicitare pe joase a acestuia. In cazul lui TDA7294 nu este nevoie de o asa-zisa calibrare, deoarece incinta subwoofer-ului a fost proiectata, impreuna cu difuzorul "original", pe acest tip de amplificare. Deci, un amplificator cu tranzistoare poate avea un alt raspuns pe joase (de regula mult mai pronuntat) decat al TDA-ului, lucru ce poate dauna in timp difuzorului, care mai este si rebobinat.

Numai Bine

Link spre comentariu

Nu vreau 200W rms am zis maxim 200w rms adica mai jos de 200w 150/100w RMS .

Folosesc sub. rebobinat de 4 Ohm si 200W rms si incinta originala.

Foarte buna idee cu TDA7294 am vro 5 finai,si in sistem tot finalii TDA7294 am.

Si cum fac sa mearga la 4 Ohm-i ??

Editat de FlorinPTM
Stergere citat inutil post precedent
Link spre comentariu

Poti sa pui linistit 2 tda7294 in punte vei avea pe 4 ohm 170W alimentat la o tensiune de +-22Vcc cu distorsiuni acceptabile da daca il folosesti pe woofer merge nu le sesizei uite aici ampul pe care lam facut eu si testa la 4 ohm o noapte intreaga nu a avut nimik merge si acum de 4 luni tot trage saracu si nu are nik

punte.rar

Link spre comentariu

Daca ar fi dupa mine eu nu las alege mi se pare cam chinezarie daca vrei ceva pentru putere de bass frumos fa ceva pe mosfet este mult mai stabil si ai un bass de te doare capu .Daca chiar vrei o schema de ampliicator cu bipolari sau cu mosfet contacteazama la id cristi_tz2008 si iti voi da cate vrei.Si cea cu bipolari e buna dar tre sa iti duca difu. .......................... DIn ce oras esti poate ne intalnim si te pot ajuta 40.gif

Link spre comentariu

@cristinutzu, pentru difuzoare de joase, fie ca sunt de 4 Ohm sau 8Ohm, e mult mai recomandat amplificatoare cu tranzistoare bipolare in etajul final.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock