Sari la conținut

cum fac un stabilizator 220 la 3-5A


Postări Recomandate

Pentru protectia unor aparate ceva mai sofiticate "financiar" (made Canada), aparate carora le fac service-ul, in jumatete de tara, am nevoie de o protectie de supra sarcina; peste 240V mi-l "prajeste", si daca stau sa-mi vina piesele din Canada... (ma las de treaba), si cum la noi situatii de genul acesta sunt "f f rar intalnite...." imaginati-va ce iese.

Motiv pentr care as avea nevoie de ajutor... un stabilizator, sau un releu care sa-mi taie curentul peste 240V, iar cand scade sa-l cupleze; ceva mic (gabarit), destul de ieftin si cat se poate de fiabil pentu ca nu-mi permite spatiul, bugetul este f limitat (din buzunarul meu) si sa plec de la ploiesti la botosani...daca nu rezista, nu e f comod si in loc sa pic in picioare in fata sefilor, "cad in cap".

AVETI VREO IDEE?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazul dvs. nu e nevoie de un stabilizator (de regula stabilizatoarele de tensiune alternativa nu au protectie la supratensiuni), ci de un dispozitiv de protectie la supratensiunii de defect. Aceste supratensiuni pot fi sau nu de origine atmosferica.

 

Daca doriti sa protejati echipamentele electronice de supratensiuni care NU sunt de origine atmosferica, atunci puteti apela la o solutie Schneider Electric (sau Merlin Gerin) compusa din:

1. una sau doua bobine de declansare la prag de tensiune (minima si maxima tensiune, sau numai maxima daca va intereseaza doar asta);

2. un intrerupator sau siguranta automata cu 2P, 25A, curba C (am spus 25A in ipoteza in care puterea instalata este una obisnuita, gasita cu precaderea in apartamentele din Romania). Pentru alte puteri instalate si echipamente, puteti alege o alta siguranta automata de amperaj diferit.

 

Bobinele de declansare vor fi de tipul (a se vedea pag.17 din pdf-ul de mai jos):

- bobina de minima tensiune tip MN;

- bobina de maxima tensiune - tip MSU (la un prag de tensiune) - aici va recomand varianta de 275Vca.

 

Atat bobinele cat si siguranta automata se dispun pe aceeasi sina omega pentru a lucra in tandem.

 

http://www.contrax.i...ider/Multi9.pdf

 

Numai Bine

Editare ulterioara: acest topic il voi muta la sectiunea Instalatii electrice - cred ca e mult mai potrivit acolo.

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca la peste 240V ti-l defecteaza. Probabil ai presupus, nu uita ca fluctuatii care ajung la 240..250V sunt in fiecare zi, si pana acum nu am auzit pe nimeni sa se fi plans ca i s-a defectat ceva. Majoritatea aparatelor rezista cu brio pana la 260V, in conditiile in care Un stas e 230V - aici intra chiar si aparatele cu sensibilitate mare la fluctuatii. Aici e foarte important sa se stie durata supratensiunii - aceasta durata este mortala pentru echipament.

 

Ce va recomandat donpetru mai sus raspunde prompt in 2 sau 3 perioade ale tensiunii alternative de la retea. Dar sunt si cazuri unde trebuie sa taiem supratensiunea in jumate de perioada, dar sunt electrocasnice foarte putine care impun o astfel de rigurozitate in alimentare. De regula, bobinele de minima si maxima tensiune se monteaza in tabloul locuintei, iar local, pe echipamente foarte sensibile se asigura o protectie la supratensiunii cu semiconductorii. Cred ca o astfel de protectie va trebuie, dar nu ar fi rau sa aveti un tablou electric in casa configurat pe indicatiile domnului administrator de mai sus.

 

Si o alta cale de protectie la supratensiuni:

http://www.comtec-int.ro/index.php?page=categories&master_category=58&category=94&id=401

 

Apropo, stie cineva cat de rapid este un prelungitor cu protectie la supratensiuni?

Editat de ciro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock