Sari la conținut

Problemele viitorului electronist amator - de la A la Z

Postări Recomandate

Astazi l-am alimentat si am constatat urmatoarele:

- la iesirea din transformator = 33 V AC

- la iesirea din KBP = 44 V DC

- potentiomatru reduce doar cu 2 V, la 22 V DC

- dupa ca inrerup alimentarea dela 220V, voltmetru mai arata volaj in scadere inca ceva minute.

- la iesirea din KBP = 44 V DC

- potentiomatru reduce doar cu 2 V, la 22 V DC

Cu care potentiometru, o schita? De la 44V la 22V sunt 22V.KBP este punte redresoare,

dupa ca inrerup alimentarea dela 220V, voltmetru mai arata volaj in scadere inca ceva minute.

Este perioada de descarcare a condensatorului de filtraj. Ce valoare are condensatorul, fenomenul se manifesta cu sarcina sau in gol?

Editat de miron1947

Potentiometru este de la un radio care regla, cred tonalitatea. Scaderea de tensiune este de la 44 V la 42 V, am gresit cand am postat.

Am increcat cu diferite rezitente si merge bine. Nu este gata, nu am rezistentele necesare. Mai caut. Cand este gata am sa va anunt..Caderea de tensiune se face in gol. Ma gandeam ca sunt prea mari condensatorii. Doi de 470 uF cu 200 V in serie asa cum ati spus.

Ma gandeam ca sunt prea mari condensatorii. Doi de 470 uF cu 200 V in serie asa cum ati spus.

Nu sunt prea mari, daca au tensiunea de lucru de 200V si Dvs. ii cuplati la 44V, pureti linistit sa-i conectati in paralel si veti obtine 940uF, deci un filtraj mai bun.Inserierea se face cand tesnsiunea de lucru inscrisa pe condensator, este mai mica de cat cea la care este utilizat.

Caderea de tensiune se face in gol.

O schita cu montajul?

P.S.

De ce nu desenati schitele in Paint, este mai simplu, decat realizarea pe hartie si fotografierea.

Editat de miron1947

Nu sunt prea mari, daca au tensiunea de lucru de 200V si Dvs. ii cuplati la 44V, pureti linistit sa-i conectati in paralel

O schita cu montajul?

P.S.

De ce nu desenati schitele in Paint, este mai simplu, decat realizarea pe hartie si fotografierea.

1 - Am sa-i pun in paralel.

2 - Pentru ca nu stiu.

Azi am facut sa functioneze un Capacitance Meter de acum 15 ani. Il alimentez prin adaptator. Nu mai este nevoie de acumulatori care costa ceva.

Editat de Anamaria

Am facut cu Paint. A iesit o opera de arta. Partea proasta ca se incalzesc tare potentiometrele. Si cel de 10 K si de 40 K

Ca sursa am pus un ventilator dela PC 12 V cu 0,14 A

post-10030-033461900 1281253596_thumb.jpg

Editat de Anamaria

Am facut cu Paint. A iesit o opera de arta.

Poate arata si mai bine daca utilizati uneltele lui, pentru linii drepte,deptunghiuri, cercuri, guma, caseta de text si inserare, cu copy/paste(taiat/lipit), este bine ca ati inceput sa-l utilizati si cel mai lung drum incepe cu primul pas.

Partea proasta ca se incalzesc tare potentiometrele. Si cel de 10 K si de 40 K

Daca caderea de tensiune necesara este 32V(44-12=32), al curentul de 0,14A, este normal sa se incalzeasca

Ca sursa am pus un ventilator

Cred ca ati vrut sa scrieti, ca sarcina.

post-9-018780700 1281267023_thumb.jpg

Editat de miron1947

Nu as putea face si pentru transformatorul meu (cu 9, 12, 33 V) asa ceva. Si ce diode ar trebui ?

Ba, da, dar nu aveti nevoie de mai multe diode, daca nu o realizati reglabila continu si optati pentru tensiuni prestabilite pe iesire, puteti utiliza aceastapost-9-092334300 1281342797_thumb.jpg configuratie.

Editat de miron1947

Nu merge cu condensator. Fara merge. Pana nu se descarca condensatorul arata aceeasi U si scos din priza. Daca schimbi la 6, 12, 33V voltmetrul arata aceeasi U, cea mai mare de 40V.

Fara suparare, cum pot determina Amperajul ce il produce transformatorul meu. Ar trebui sa stiu, dar nu merge.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock