Sari la conținut

Problemele viitorului electronist amator - de la A la Z

Postări Recomandate

offtopic : anamaria daca vrei trimitemi un mesaj cu id-ul tau si te ajut cu intrebari daca vrei pana vei invata cat de cat

D-le Trax,

Va multumesc pentru oferta. Deocamdata am citit doar cam 100 de pagini din cursul de 3 volume trimis la pagina 1.

Acum mi-ar place niste poze cu piese electronice si ce reprezinta ele, asa cum a facut d-ul Miron pentru redresor, dioda si condensator.

Stiind ce reprezinta pot cauta mai usor si ce rol au ele.

Editat de Anamaria

Nu, acolo aveti un condensator cu tensiunea de lucru de 250V, valoarea lui nu o pot citi,

Pe condensator scrie 105 K si 250 V. Cred ca poate faza un AC de 220 V siimpreuna cu puntea redresoare are face un CC de 220v

Pe condensator scrie 105 K si 250 V.

Este de 1uF, nu este suficienta capaciatatea pentru filtraj la un curent mare.

Cred ca poate faza un AC de 220 V

Nu, varful de tensiune al retelei de 220V(230V), depaseste aceasta tensiune, uzual se utilizeaza condensatori la 400V tensiune de lucru.

Editat de miron1947

Dar 2 de 470uF la 200V nu merg.

Am mai citit 100 der pagini din vol 1, si am o nedumerire.

Este suficient sa pun doar rezistente sau trebuie sa fie consumatori in locul rezistentelor. Sa nu se arda sau incalzeazca prea tare. Vreau sa experimentez tot ce am citit pana acum.

post-10030-076306900 1280919890_thumb.jpg

Dar 2 de 470uF la 200V nu merg.

Daca sunt legati in serie, aveti tensiunea de lucru suma tensiunilor lor si capacitatea de 235uF.

Este suficient sa pun doar rezistente sau trebuie sa fie consumatori in locul rezistentelor

Rezistentele sunt chiar ele consumatori, deoarece inchid circuitul, deci trece(consuma) curent prin ele.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock