Sari la conținut

Problema Amplificator


Alex.B

Postări Recomandate

In primul rand salutare tuturor deoarece sunt nou pe aici.Haideti sa va spun problema mea. Acum aproximativ 2 ani , mi-am cumparat de la Adelaida un kit de amplificator , 2x160 W , pe tranzistori.L-am montat intr-o carcasa , am fost cu el pe la majorate , nunti botezuri e.t.c Totul a fost ok pana acum 2 zile , cand dupa ce am ajuns acasa cu sistemul audio de la un majorat , am dat sa pornesc amplificatorul pt a ma delecta cu putina muzica , a mers cam 5 min si apoi a inceput sa bage un barait pe beat-ul melodiei , L-am oprit si am plecat in treaba mea , mai diseara am incercat din nou si am observat ca incepe acel barait specific dupa ce se incalzeste o anumita piesa , pentru ca ii trebuie un timp ca sa inceapa baraitul acela desi odata inceput daca pornesti amplifu si il opresti baraitul continua , isi revine pt putin timp doar daca amplificatorul este lasat 30 de min. Ca sa va fac o idee despre cum se aude , acel barait il obtineam doar dupa ce stingeam amplificatorul si ramanea sa cante pe condensatorii de filtrare de pe alimentare. Eu am incercat sa inlocuiesc condensatorii de pe alimnetare , face la fel . Sigurantele nu sunt arse pe nimic (alimentare , etaj final ).Ma puteti ajuta cu vreo idee ? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa mentionez ca la oprirea amplificatorului in putinul timp cand mai are tensiune in condensatori ( pana nu se descarca si incepe iarasi acel sunet ciudat ) merge bine , deci eu cred sa fie ceva din alimentare totusi :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Care piesa se incalzeste mai exact? Driver-ul audio?

2. Deci, este vorba de un kit cu driver-ul audio TDA7250 ?

3. Masurati tensiunea de offset cu intrarea la masa si curentul de repaus. Dupa aceea postati aici valorile acestora.

 

Probleme de genul asta apar deoarece, la momentul cand ati facut amplificatorul, ati trecut peste niste pasii obligatorii inainte de punerea in functie definitiva a amplificatorului. Spre exemplu, niste lipituri incorect realizate pot cauza, dupa un anumit tip, probleme. Dar, ca sa stim mai exact despre ce e vorba, postati una sau doua imagini, de preferat la o rezolutie ridicata, cu interiorul amplificatorului.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Care piesa se incalzeste mai exact? Driver-ul audio?

2. Deci, este vorba de un kit cu driver-ul audio TDA7250 ?

3. Masurati tensiunea de offset cu intrarea la masa si curentul de repaus. Dupa aceea postati aici valorile acestora.

 

Probleme de genul asta apar deoarece, la momentul cand ati facut amplificatorul, ati trecut peste niste pasii obligatorii inainte de punerea in functie definitiva a amplificatorului. Spre exemplu, niste lipituri incorect realizate pot cauza, dupa un anumit tip, probleme. Dar, ca sa stim mai exact despre ce e vorba, postati una sau doua imagini, de preferat la o rezolutie ridicata, cu interiorul amplificatorului.

 

Numai Bine

Multumesc pentru ajutor .

1. Nu se incalzeste nici o piesa , am presupus eu chestia aia .

2. Da este vorba de un montaj cu driver-ul TDA7250 , dar el nu se incalzeste .

3. Daca nu are driver-ul nimic (adica nu se incalzeste ) presupun ca nu mai trebuie sa fac aceste masuratori , daca e necesar am sa le fac :).

 

Eu cred ca e ceva din alimentare , mai exact din punte . Am sa atasez cateva poze cu interiorul amplificatorului . Firele care sunt legate la punte , au fost legate astazi de mine provizoriu deoarece le-am taiat ca sa pot inlocuii condensatoarele vechi care erau lipite pe punte , pentru a vedea daca aia era problema si imi pare rau dar astazi nu pot face poze la rezolutie mai mare , maine seara cel tarziu poimaine am sa fac si am sa le postez .

post-10025-013829600 1279814184_thumb.jpg

post-10025-053211200 1279814199_thumb.jpg

post-10025-071606700 1279814220_thumb.jpg

post-10025-074619400 1279814237_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masuratorile de care v-am spus mai sus tot va trebui sa le faceti.

 

Verificati daca cablarea amplificatorului dvs. respecta indicatiile din imaginea postata de mine aici (al doilea post):

http://www.forum.teh...94/page__st__15

Reverificati lipiturile.Si nu ar fi rau sa prevedeti amplificatorul cu un circuit de softstart.

 

 

Am verificat si dupa cate am inteles din acea schema respecta cablarea . In legatura cu acele masuratori , daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii deoarece nu mai stiu cum se masoara .Deasemenea am sa reverific lipiturile.

 

P.s Acum seara am trecut pe la un prieten al carui tata a fost inginer electronist . I-am explicat problema si a spus ca ori un condensator de pe alimentare face probleme , ori e dusa puntea redresoare. Condensatorii nu sunt dusi deoarece i-am schimbat deci ramane doar puntea . Mi-a dat o punte , am sa incerc maine sa o schimb sa vad daca mai face figuri .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va dati seama ca nu pot sa explic la nesfarsit in fiecare topic deschis cum se masoara curentul de mers in gol si tensiunea de offset. Rasfoiti forumul si o sa gasiti indicatii privind aceste masuratori.

Ma indoiesc sa fie devina puntea redresoare dar pana la urma veti vedea.

 

Cateva link-uri utile referitoare la masuratori:

http://www.psc-audio.ro/catalog/html/doc/Reglarea_biasului%20.pdf

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/1701-reglarea-curentului-de-mers-in-gol-al-amplificatoarelor/

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/1254-masurare-dc-offset-la-amplificatoare/

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adica pe bataia tobei mari, frecventa joasa?

 

da:)

 

Va dati seama ca nu pot sa explic la nesfarsit in fiecare topic deschis cum se masoara curentul de mers in gol si tensiunea de offset. Rasfoiti forumul si o sa gasiti indicatii privind aceste masuratori.

Ma indoiesc sa fie devina puntea redresoare dar pana la urma veti vedea.

 

Cateva link-uri utile referitoare la masuratori:

http://www.psc-audio.ro/catalog/html/doc/Reglarea_biasului%20.pdf

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/1701-reglarea-curentului-de-mers-in-gol-al-amplificatoarelor/

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/1254-masurare-dc-offset-la-amplificatoare/

 

Numai Bine

 

 

Bine , va multumesc pentru ajutor. Deocamdata astept sa imi vina puntea saptamana viitoare , sa incerc cu o punte noua .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock