Sari la conținut

Amplificator Behringer EP 2500-canal defect

leonardooo

Postări Recomandate

Salutare la toti!

Problema mea este urmatoarea:

Am un amplificator Behringer EP 2500 ce prezinta urmatoarele specificatii:

>>>output power (1 kHz, 0.1% THD) per channel stereo: 500 watts RMS @ 8 ohms, 750 watts RMS @ 4 ohms, 1,200 watts @ 2 ohms.

>>>output power (1 kHz, 0.1% THD) bridged mono: 1,500 watts RMS @ 8 ohms, 2,400 watts RMS @ 4 ohms.

>>>2-channel, parallel, or bridged mono operating modes for flexible application

>>>Independent limiters for each channel offer dependable protection against distortion

>>>Selectable low-frequency filters (30 Hz or 50 Hz) remove infra-sound frequencies

>>>Neutrik? Speakon?-compatible and "touch-proof" binding post output connectors

>>>Balanced XLR and 1/4" TRS inputs

>>>Exceptionally rugged construction for long life and durability

>>>High-current toroidal transformer for absolute reliability and lowest noise emission

>>>?Back-to-front? ventilation system including air filter

>>>Independent DC/thermal overload protection on each channel protects amp and speakers

Problema pe care o am la amplificatorul asta este ca dupa o anumita perioada de timp ( aproximativ 30 minute ) canalul 2 se incalzeste foarte tare fata de canalul 1... cu toate astea ampliful functioneaza normal adica nu prezinta nici o diferenta de sunet intre canale...ambele se aud la fel... am incercat sa pun si alte boxe pe amp dar la fel se incinge...

Am cautat pe net... si am gasit pe un site strain ca aceasta problema apare atunci cand un tranzistor din modulul de putere se defecteaza si genereaza semnal in gama de 30 kHz, semnal prea inalt pentru a fi auzit de urechea umana si pentru a putea fi reprodus de boxe dar indeajuns pentru a solicita ampliful si al ambala termic...

Parerea voastra care este???

Cum ma sfatuiti sa abordez problema? De unde sa incep si cu ce?? pentru a rezolva problema asta?? Ce masuratori sa fac, ce componente sa masor ...etc

Astept sfaturile, parerile voastre in legatura cu aceasta problema si cu solutionarea ei.

Multumesc anticipat!

Numai bine.

EP2500_SCH.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut, dar EP2500 din cate mi-aduc eu aminte, dar poate ma insel, nu are ambele canale dispuse pe acelasi radiator? Si daca e asa, de unde stii tu care e canalul devina?

stima

dan

Link spre comentariu

Va salut, dar EP2500 din cate mi-aduc eu aminte, dar poate ma insel, nu are ambele canale dispuse pe acelasi radiator? Si daca e asa, de unde stii tu care e canalul devina?

stima

dan

NU, statia nu are ambele canale dispuse pe acelasi radiator. Ideea e ca radiatoarele celor doua module de putere sunt dispuse paralel pentru a forma un tunel de "curgere" a aerului pentru o racire fortata mai eficienta...

post-9185-070619400 1279663596_thumb.jpg

Link spre comentariu

Compara curentii de repaus pe cele doua canale. Ca sa faci asta, insereaza un ampermetru pe alimentarea poz. de 55V - pe schema, borna X13. Deci, de la transformator e un cablu care duce la borna X13. Scoti cablu (mai exact, un fel de papuc de curent mare prins pe un terminal de cablaj imprimat) si intre acest papuc si borna de pe cablaj, inseriezi un ampermetru. Apoi, dai volumul la minim de tot si masori curentul de repaus. Trebuie sa faci asta la ambele canale, si pe partea negativa, la borna X20.

Daca totul e OK, verifica rezistentele din intrarea + a lui 4580 - IC4B.

Dupa aia nu ar fi rau sa-i dai semnal statiei, dar numai canalului unde ai ampermetru inseriat in circuit si apoi sa opresti, dupa ce ai ajuns la maxim, volumul instanataneu, sa vezi cat de repede ajungi la curentul de repaus masurat adineaori.

Succes!

Link spre comentariu

Ambele radiatoare sunt legate la masa, deci se poate spune ca sunt "in contact" (inclusiv fizic, deoarece sunt prinse pe suportul metalic a carcasei).

Daca nu intra protectia termica a canalului care il suspectati ca se incalzeste mai tare, atunci nu ar trebui sa va faceti probleme. Eventual, daca doriti sa eliminati orice suspiciune, masurati curentul de mers in gol pe cele doua canale respectand indicatiile utilizatorului @politehnica de mai sus.

Numai Bine

Link spre comentariu

Ambele radiatoare sunt legate la masa, deci se poate spune ca sunt "in contact" (inclusiv fizic, deoarece sunt prinse pe suportul metalic a carcasei).

Daca nu intra protectia termica a canalului care il suspectati ca se incalzeste mai tare, atunci nu ar trebui sa va faceti probleme. Eventual, daca doriti sa eliminati orice suspiciune, masurati curentul de mers in gol pe cele doua canale respectand indicatiile utilizatorului @politehnica de mai sus.

Numai Bine

Ar fi posibil sa se fi defectat protectia termica de pe canalul care se incinge?? si aceasta sa nu mai intre cand temperatura critica este depasita?? Pentru ca se incalzeste destul de tare (ca o cana cu ceai fierbinte, proaspat turnat, care aproape ne frige dar putem sa o tinem in maini). Cum imi dau seama daca protectia termica s-a defectat?? La ce temperatura intervine aceasta?? si pana la ce temperatura rezista finalii amplifului??

Care este valoarea normala pe care curentul de mers in gol trebuie sa o aiba? Daca aceasta valoare este diferita intre cele 2 canale ce fac? La cat o reglez?

Multumesc pentru ajutorul accordat.

Numai bine!

Link spre comentariu

Daca aceasta valoare este diferita intre cele 2 canale ce fac? La cat o reglez?

Pai logic, la valoarea canalului fara probleme.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Masurati temperatura radiatoarelor cu ajutorul unui termocuplu.

In general, amplificatoarele audio semiprofesionale si profesionale au pragul protectiei termice situat in domeniu 75...90grade Celsius (o valoare de 85 gr. C este foarte intalnita, deci o puteti lua ca reper ca sa verificati protectia termica).

Curentul de mers in gol o sa-l aflati dupa ce ati masurat canalul care credeti ca nu are probleme (urmand sa-l comparati cu cel masurat pe celalalt canal). Spre exemplu, sunt scheme de amplificatoare audio care au la baza aceeasi topologie ca cea EP2500 dar care lucreaza cu curentii de repaus aprox. egali cu 0.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock