Sari la conținut

Incalzire semireglabil bias amplificator

leo_electro

Postări Recomandate

buna ziua,

am o problema,

am facut schema asta si pentru inceput am alimentat-o la o tens. mica, jumate de cat e acolo (+/-15V curent cont.):

http://www.redcircuits.com/Page2.htm

dar se incalzeste semireglabilul R11:

http://64pics.com/product.php?id_product=47

Ca sa reglez bine curentul bine de mers in gol la tensiunea de alimentare, am pus semireglabil de 1k in locul celui de 500.

BD139 si BD140 sunt caldute dar semireglabilul, cand pun degetul, as spune chiar ca frige. Intre gilele mosurilor am 7,25V.

A mai facut cineva schema asta? Ce sa-i fac? 01.gif

mersi anticipat.

Editat de leo_electro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Care este valoare semireglabilului pe pozitia corespunzatoare curentului de mers in gol ales? Este 1K sau mai putin? Si daca este mai putin, cat este valoarea?

Semireglabilul la care faceti trimitere este un semireglabil de 0,5W. Daca intre grilele celor doua MOSFET-uri aveti 7,25V, atunci puterea disipata la 1K este: P=U2 / Sr=7,25*7,25/1000=0.052W. Daca semireglabilul e setat pe 100 Ohmi, atunci tensiunea la bornele sale e mai mica, nu mai ramane la 7,25, si ca drept urmare, puterea disipata in acest regim e aprox. la fel ca cea calculata la 1k.

In al doilea rand, daca ati alimentat amplificatorul la o tensiune mai mica si vreti sa aveti acelasi domeniu de reglaj a curentului de mers in gol, in cazul schemei dvs., nu se modifica numai valoarea semireglabilului ci si valoarea rezistentelor R10 si R12.

In concluzie, cred ca acest semireglabil se incalzeste datorita unui defect intern. Incercati sa schimbati semireglabilul.

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock