Sari la conținut

amplificare directa sau cu preamplificator

razor.1986

Postări Recomandate

la amplificatorul postat imi mai trebuie preamplificare? sau il pot folosi direct legat la traf, iar semnal audio pot lua direct de la pc la intrarea de in-stanga-dreapta- fara a mai folosi preamplificator? care este cea mai buna solutie?

multumesc!

post-9701-097648400 1278581710_thumb.jpg

Editat de razor.1986
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TDA7294 are nevoie pe intrare de aprox. 0,75Vef sau vreo 2,2Vvv ca sa ajunga la puterea nominala (atentie, alimentat la plus-minus 35V). Daca il ai alimentat la plus-minu 25V, ai nevoie pe intrare aprox. 0,55Vef sau 1,54Vvv. Masoara ce tensiune ai pe iesire la placa audio de la PC si daca la maxim, e cel putin 0,75V atunci NU iti trebuie preamplificator. Succes. 10.gif

Editat de politehnica
Link spre comentariu

TDA7294 are nevoie pe intrare de aprox. 0,75Vef sau vreo 2,2Vvv ca sa ajunga la puterea nominala (atentie, alimentat la plus-minus 35V). Daca il ai alimentat la plus-minu 25V, ai nevoie pe intrare aprox. 0,55Vef sau 1,54Vvv. Masoara ce tensiune ai pe iesire la placa audio de la PC si daca la maxim, e cel putin 0,75V atunci NU iti trebuie preamplificator. Succes. 10.gif

trafu e de 2X 25 V, dar la

tda-uri ajunge mai mult dupa filtrare si redresare.... am si un preamplificator luat de la aceeasi firma cu amplificatorul, insa nu il pot lega pt ca amplificatorul are si partea de filtrare si redresare inclusa insa nu si o iesire pt asigura si preamplificatorului voltajul necesar 8...12v . am vazut ca se poate adapta la partea de redreasare-filtrare un 'bloc' din cateva rezistente si condensatori pt a obtine si alti 8...12v(maxim).

am pe undeva prin Pc niste imagini cu acel etaj optional dar nu le-am gasit inca....le voi posta indata ce la gasesc... deci cum sa fac asta la amplificatorul de care dispun? multumesc

Link spre comentariu

am pe undeva prin Pc niste imagini cu acel etaj optional

La ce etaj va referiti? Masurati tensiunea de iesire a placii audio, cum se vede in poza,post-9-051986200 1278760274_thumb.jpg este posibil sa nu aveti nevoie de preamplificare.

P.S.

Puteti vedea in poza ca tensiunea masurata nu este cu setarile de sunet la maxim.

Link spre comentariu

La ce etaj va referiti? Masurati tensiunea de iesire a placii audio, cum se vede in poza,post-9-051986200 1278760274_thumb.jpg este posibil sa nu aveti nevoie de preamplificare.

P.S.

Puteti vedea in poza ca tensiunea masurata nu este cu setarile de sunet la maxim.

suplimentar la 'etajul' de redresare-filtrare se poate adauga un 'etaj' care sa asigure inca 8..12v pt preamplificator...

treaba cu sunetul este ca e onboard... o fi ea HD de la realteck dar daca se arde ard toata plc de baza....si nu-i bine deloc... am ars o placa de sunet pana acum, era destul de scumpa 230 lei...alta nu mai iau....voi masura tensiunea la ea si daca este in parametrii at asa ramane...criza asta mondiala...din romania....

Link spre comentariu

Nu vad utilitatea acestei informatii in aceasta discutie, premaplificatorul Dvs. este corector de ton si avand in vedera ca in PDF nu scrie ce amplificare are, banuiesc ca este 1, deci nu ridica nivelul semnalului.

Link spre comentariu

Nu vad utilitatea acestei informatii in aceasta discutie, premaplificatorul Dvs. este corector de ton si avand in vedera ca in PDF nu scrie ce amplificare are, banuiesc ca este 1, deci nu ridica nivelul semnalului.

ok...deci uit de peamplificator si leg direct la pc....gata am lamurit problema.... se vede ca nu le am in electronica...mersi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock