Sari la conținut

Technics SU-8 P Out=?

Telectualu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.De curind am intrat in posesia unei "vechituri" si fiindca am de gind sa o folosesc fara sa o stric va cer ajutorul pentru alegera unor boxe.Ma intereseaza putera maxima pe care ar trebui sa o suporte boxele deoarece pe carcasa nu este nici o indicatie in sensul acesta.Mentionez ca nu am gasit pe Net specificatiile acestui amplif-Technics Model No.SU-8-si pot doar sa va spun ca este un amplif in New Clas A cu final STK2048II cu impedanta de iesire=8-16Ohm.De asemenea mai mentionez ca sigurantele trafului in primar=1,6A si consumul de la retea=360w.Va multumesc anticipat si astept sugestiile dumneavoastra.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar nu stie nimeni nimic despre acest amplificator ? Sau poate cineva s-a mai intilnit cu integratul STK 2048II si stie cam ce putere scoate ? As fi recunoscator oricui poate sa-mi dea o lamurire cit de mica despre Technics SU-8, sau despre tipul de amplificare "New Class A". O zi buna tuturor.

P.S. Poate un moderator sa-mi spuna si mie pentru ce este avetizarea de 20% si cit timp dureaza ? Va multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc mult domnul "Releu",va ramin indatorat. Totus as dori sa aflu ce este cu acest "New class A",este ceva asemanator cu un final ce are consumul constant pentru reducerea distorsiunilor ? Adica amplificatorul pe care il detin consuma constant 360w din retea indiferent de puterea debitata la iesire ? Va multumesc inca odata si va astept cu alte detalii.

Link spre comentariu

New class A de la Tehnics e un amplificator clasa A impins mai mult spre clasa AB. E un fel de clasa AB cu curent de mers gol mai mare decat in mod obisnuit. Daca in clasa A ai un curent de mers in gol, pe ramura (poz. sau neg.), jumate din peak, in clasa AB ai mult mai putin, max.10% din peak, iar in clasa B max. 1%. Din ce imi aduc aminte, New Class A e un fel de clasa AB putin spre A, adica 20%. Apropo, ai masurat curentul de mers in gol pe STKurile alea? Cred ca asa ne convingem cel mai bine cat consuma in gol ampliful si cat consuma in sarcina.

Siguranta aia pe alimentare, tine minte, limiteaza o anumita putere de defect a amplificatorului (suprasarcini mari, rez. de izolatie scazute, scurtcircuite accidentale etc) - tocmai cei 360W, asta nu inseamna ca ampliful consuma in gol atat. Nu cred, pentru ca STK-ul e de 50W canal si nu prea cred sa disipe diferenta. Dar cel mai bine masoara curentul de mers in gol.

BAFTA smoking.gif

Link spre comentariu

@cristivirgil, din ce carte ai cules acele PDF-uri?

Din formulele de acolo, Vf1 ar trebui sa fie mai mare decat 8x0,7V=5,6V (6 tranzistoare plus doua diode), ca sa nu rezulte Iq1 negativ. Dar daca e asa, atunci e o manareala a celor de la Tehnics, pentru ca, daca te uiti pe grafice, ICO2 e tot 10...20% din Ipeak; deci ce am preconizat eu mai sus.

BAFTAsmoking.gif

si mersi de pdfuri.

Editat de releu
Link spre comentariu

Buna ziua. Va multumesc ca va-ti straduit sa ma lamuriti si chiar a-ti reusit oarecum in legatura cu "New Class A". Amplificatorul este lucrat cam inghesuit si de aceia m-am temut sa-mi bag miinile in el sa masor curentul de repaus al STK-urilor. Am aflat ca finalul ar scoate 2X48W alimentat cu +/- 30V pe 8 Ohmi dar el este alimentat in realitate cu +/- 50V. Deci pina la urma pot sa va spun ca am folosit o pereche de boxe Grundig de 60/90W-8Ohmi pe trei cai si sint extrem de multumit cum se aude. Am dat amplificatorul la maxim si se aude la fel de clar ca si la putere redusa. Comparindul cu un amplif Aiwa a carui putere este scrisa pe el adica 2X50W pe 8Ohmi se aude aproximativ la fel ca intesitate poate putin mai incet. Lasat mai mult in repaus integratul se incalzeste putin iar cind se foloseste mai intens ventilatorul din dotare isi creste turatia scotind aerul cald din zona radiatorului. Oricum sint multumit de imperecherea cu boxele Grundig mai ales ca intradevar distorsiunile sint aproape inexistente-dupa urechile mele-si de aceia va multumesc din nou pentru amabilitatea de a-mi rspunde.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock