Sari la conținut

Mouse optic

releu

Postări Recomandate

Tocmai mi-am cumparat de curand un mouse optic. L-am conectat la PC si am observat ca este un mouse care: "lumineaza" (cam deranjant noaptea). Stiu ca poate vi se pare putin cam hazlie aceasta problema dar as dori sa stiu daca a mai incercat vreodata cineva: "sa-l faca sa nu mai lumineze". Mentionez de la bun inceput ca nu am avut niciodata ocazia si nici motivul sa desfac un mouse optic. Am vazut de curand la cineva "unul desfacut" si am vazut ca, printre altele, contine un "LED" - "vinovatul principal in aceasta problema". Exista vreo posibilitate sa ma lipsesc din mouse de LED-ul respectiv ? As dori sa stiu, inainte sa fac asta, daca a mai incercat cineva acest lucru ? Din cate am vazut la mouse-ul optic de PC desfacut, se pare ca LED-ul este alimentat la 5V. Mentionez ca mouse-ul nu este conectat pe USB, ci este conectat pe PS2(parca asa ii spune). Deci, pot sa-l fac sa nu mai lumineze pentru ca mi se pare c-am deranjant noaptea - sa nu-mi spuneti sa-l bag sub perna! :c2: ?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai mi-am cumparat de curand un mouse optic. L-am conectat la PC si am observat ca este un mouse care: "lumineaza" (cam deranjant noaptea). Stiu ca poate vi se pare putin cam hazlie aceasta problema dar as dori sa stiu daca a mai incercat vreodata cineva: "sa-l faca sa nu mai lumineze". Mentionez de la bun inceput ca nu am avut niciodata ocazia si nici motivul sa desfac un mouse optic. Am vazut de curand la cineva "unul desfacut" si am vazut ca, printre altele, contine un "LED" - "vinovatul principal in aceasta problema". Exista vreo posibilitate sa ma lipsesc din mouse de LED-ul respectiv ? As dori sa stiu, inainte sa fac asta, daca a mai incercat cineva acest lucru ? Din cate am vazut la mouse-ul optic de PC desfacut, se pare ca LED-ul este alimentat la 5V. Mentionez ca mouse-ul nu este conectat pe USB, ci este conectat pe PS2(parca asa ii spune). Deci, pot sa-l fac sa nu mai lumineze pentru ca mi se pare c-am deranjant noaptea - sa nu-mi spuneti sa-l bag sub perna! :c2: ?

Multumesc anticipat.

N-ai fost curios sa afli principiul de functionare al unui asemena mouse ? Se vede ca nu, pentru ca ai fi aflat ca LED-ul acela e absolut necesar, nu e pus pentru a crea efecte luminoase. Pe scurt, mouse-ul optic contine o microcamera care sesizeaza miscarile acestuia pe suprafata respectiva. Pentru a putea face asta, e necesar ca suprafata pe care se deplaseaza mouse-ul sa fie luminata (asta face LED-ul). Cred ca o solutie ar fi fost utilizarea LED-urilor care emit in infrarosu, dar deja au aparut mouse-uri cu laser...

Link spre comentariu

Deci, pot sa-l fac sa nu mai lumineze pentru ca mi se pare c-am deranjant noaptea - sa nu-mi spuneti sa-l bag sub perna! :c2: ?

Nu sub perna,dar puteti pune pe lateralele lui, banda opaca,iluminarea este necesara sub talpa nu in toata camera.

Link spre comentariu

Nu sub perna,dar puteti pune pe lateralele lui, banda opaca,iluminarea este necesara sub talpa nu in toata camera.

Buna idee.

betamax, sa stii ca m-am documentat in privinta rolului LED-ului in mouse. Intr-adevar, nu putem sa ne lipsim de LED, dar putem sa-l facem sa nu ne lumineze "noptile senine".

Multumesc pt idei.

Link spre comentariu

Inseamna ca tensiunea de +5V care alimenteaza mouse-ul si tastatura este

asigurata de sursa pentru stand-by.Aceasta tensiune este data de sursele ATX atat

timp cat sant conectate la retea indiferent daca PC-ul este ON sau OFF.

Sant unele placi de baza care au un jumpper cu ajutorul caruia se poate "comuta"

alimentarea acestor device-uri de pe +5V "stand-by" pe +5V "power".

Consulta manualul MB-ului.

Sau cauta un electronist sa faca aceasta modificare hardware.

Dureaza 10 minute.

Dupa acest "tuning" mouse-ul o sa lumineze numai cand PC-ul o sa fie Power ON.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock