Sari la conținut

ceas CS 01 Nova

paulus

Postări Recomandate

nu functioneaza corespunzator?? mai exact ramane in urma sau o ia inainte?? daca da probabil este de la cuartz

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu functioneaza corespunzator?? mai exact ramane in urma sau o ia inainte?? daca da probabil este de la cuartz

nu afiseaza toate cifrele, intensitatea luminoasa foarte scazuta; i-am schimbat afisajul dar defectul persista.

nu pot sa-mi dau seama daca ramane in urma sau o ia inainte; nu am o schema sa pot verifica tensini pe CI.

Link spre comentariu

Dar cate cifre si ce CI are in montaj? Nova este Dacia Nova?

Da,este Dacia Nova GT , CI sunt MMC 351;4353 si 4049. Afisajul este 3 si1/2 si nu afiseaza prima cifra a orelor, coloana de secunde (:) si ultima cifra a minutelor.

Link spre comentariu

Da, cred ca este un model cu aceleasi CI- acesta este CS05 si al meu este CS01.

Problema este ca afisajul nu are intensitate luminoasa normala si nu afiseaza toate cifrele; am schimbat afisajul dar defectul persista.

Un coleg mi-a sugerat sa schimb MMC 4049 care comanda afisajul si merg sa caut acest CI-nu stiu daca se gaseste sau daca are alt echivalent direct.

Link spre comentariu

Aceiasi sugestie v-am dat-o si eu in postul 6, MMC4049=CD4049.

De Dvs. am scris eu cand am spus un coleg! Necazul este ca nu gasesc sa cumpar integratul.

Oricum multumesc celor care au sarit in ajutor.

Link spre comentariu

Revin la subiectul "ceas CS 01 Nova" pe care n-am reusit sa-l repar. Am schimbat si MMC 4090 cu un echivalent dar defectiunea persista- lipsa de luminozitate afisaj- parca s-a mai remediat numarul de segmente afisate dar nu in totalitate.

Trebue sa mentionez ca afisajul este nou (cumparat din targ) si sper sa nu fi fost defect din fabrica!

Ma mai poate ajuta cineva cu o sugestie sau un sfat?

Sunt dispus chiar sa cumpar unul nou dar nu se gaseste de mult timp, nu se mai fabrica asa ceva.

Multumesc.

Panait

0747.593.047

Link spre comentariu

Trebue sa mentionez ca afisajul este nou (cumparat din targ) si sper sa nu fi fost defect din fabrica!

Poate fi si el defect chiar daca este nou, verificati fiecare grup pe rand, legand catodul la masa printr-orezistenta de cca. 150 ohmi.Daca se aprinde corect, integral si toate cele 7 segmente au stralucirea la fel, defectul este inaintea lui pe circuit, daca nu, el este defect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock