Sari la conținut

Scheme service alarme auto ???

releu

Postări Recomandate

Deoarece in ultima perioada printre altele am inceput sa repar cate o alarma auto, doua, m-am gandit ca nu ar fi rau sa fac rost de niste scheme de service detaliate ale unor astfel de produse. Totodata, ma intereseaza daca puteti sa-mi dati vreo legatura ceva pe internet unde sa se explice clar principiu de functionare a acestor alarme si de cate tipuri sunt ?. Cineva mi-a spus ca sunt alarme cu cod aleator ? Stiti cumva la ce se referea ca eu nu am auzit ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 years later...

Modulele radio sunt cu cod saritor:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_code

Teoria matematica e stufoasa (pentru mine) dar principiul de baza e ca modulul receptor (alarma) are o baza de date cu cele 4 telecomenzi, pe care a invatat-o prin metoda data in manual (sau din fabrica). La primirea unui semnal compara codul receptionat cu unul din cele 4 coduri existente.

Compararea nu se face 'bit cu bit' ci se calculeaza un fel de distanta (gen cod Gray) si daca distanta dintre cele doua coduri (receptor si emitator) este mai mica decat o constanta se considera ca autentificarea este ok. Se scrie codul receptorului in pozitia descoperita si se incrementeaza cu un pas (nu este incrementare simpla ci o transformare binara).

'Distanta' dintre cele doua coduri o poti vizualiza drept unghiul dintre doi vectori de lungime egala intr-un spatiu multidimensional. Sau cel putin asa vizualizez eu problema.

Problemele care pot aparea:

- daca se apasa de 256-1000 ori pe butonul unei telecomenzi, distanta dintre coduri va depasi marja si telecomanda nu va mai fi recunoscuta

- cifra de mai sus (256-1000) automat reduce numarul de posibilitati de combinatii - asa ca poate scrie pe cutie/cip 10 miliarde de combinatii, cifra reala va fi mult mai mica

Datele de mai sus sunt o explicatie simplificata. Producatorii de alarme (chinezesti) nu se ocupa de detaliile astea, sunt cipuri specializate care fac asta si se gasesc la 10c bucata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock