Sari la conținut

amplificatoare in clasa D?

dan_e

Postări Recomandate

SoundB, dar ce, au uitat aia sa mai masoarea THD-ul la amplifurile PKN?

Puterile in punte vad ca le-au calculat. Dar de ce nu le-au masurat?!!!!! Fain dar si eu am impresia ca se foloseste in calcule valori de tensiuni varf la varf.

Asta e, pana nu probez eu un amplificator de ala sa vad cat scoate, nu cred nici o iota din specificatiile alea. Stim cu toti ca in spatele unei afaceri e si multa gargara.

BAFTA smoking.gif

p.s. Si da, un amplif in clasa D are in general distorsiuni mai mari ca unul in clasa AB, A... va spun din experienta. Nu credeti, puneti mana si masurati. Dar am auzit si amplifuri in clasa D care suna bine.

Editat de releu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator crriss

amplificatoarele PKN au fiecare canal conectat deja in punte si nu se mai pot lega canalele la randul lor in punte inca odata. au ales topologia asta din mai multe motive. odata ca puterea obtinuta e de aprox. 4 ori mai mare la aceasi tensiune, nefiind nevoie de tranzistori de tensiune mare care au timpi de comutatie mai mari si reverse recovery characteristics mai proaste. pe urma ca se elimina fenomenul de pumping, se foloseste o singura ramura de alimentare, apoi ca common mode si diff. mode EMI sunt mult mai reduse.

pentru ca incep deja sa imi pierd rabdarea si presimt ca o sa mai lipsesc vreun an de pe aici daca nu reusim sa inchegam o discutie serioasa, propun sa lasam la o parte tampeniile gen: nu cred pana nu vad sau tre sa testez io ca sa cred ca asa e ? cu ce o sa testezi ? cu 5 becuri pe masa si amplificatorul il ataci cu semnal din MP3 player ca cei de pe elf-orum?

asa ca daca cineva e cu adevarat interesat sa construiasca un amplificator in clasa D sau T, sa scrie concret ce vrea sa faca si in ce stadiu a ajuns cu proiectul sau unde s-a inpotmolit. si pentru cei care urmeaza sa spuna ca vreau sa imi fac doar publicitate ii invit sa citeasca cu atentie ce scrie pe pagina mea unde eu vand chestii similare. care sunt tarile in care NU vand si din ce motive.

va ofer ocazia si sprijinul sa dovediti ca sunteti mai buni decat cei de pe www.forum_de_cacat.ro

Link spre comentariu

criss, asa sunt eu mai sceptic in privinta tuturor amplificatoarelor audio, numai PKN. Dar in fine, sa trecem peste asta, si sa discutam....... constructiv. Spre exemplu, daca ar veni cineva aici pe forum si vrea sa faca un amplificator audio in clasa D sau T, ce schema i-ai recomanda (in afara sa cumpere de la tine)?

Si scuze, acu vazusem si eu ca sunt doua canale in amplifurile PKN, fiecare in punte.

Lasa forumul ala de kakat, cum ii spui tu, eu l-am abandonat demult, desi mai sunt persoane acolo, foarte putine (le numar pe degetele de la o mana), capabile, care nu stiu cum de mai stau acolo!

BAFTA smoking.gif

Link spre comentariu

• 1 month later...

"This is what PKNC have to say about the sustained power output: -

Please see bellow the sustained (over 10s)* output power of a XE-6000 Amp.

Initially the XE-6000 is able to provide 2x 3650W @ 4Ohms load with standard burst power specification.

The signal is continous sine wave while the load is purely resistive (No back EMF) this is the worst ever condition for testing an amp.

Power consuption is bellow ~32Amp?res from the line while 230V drops down to ~210V.

Both channels are driven and loaded with the same resistor pack.

1KHz 6 Ohms : 113Vac 2x 2128W

3.8 Ohms : 100.5Vac 2x 2657W

100Hz 6 Ohms : 110Vac 2x 2016W

3.8 Ohms : 100Vac 2x 2630W

75Hz 6 Ohms : 110Vac 2x 2016W

3.8 Ohms : 99Vac 2x 2579W

50Hz 6 Ohms : 110Vac 2x 2016W

3.8 Ohms : 98Vac 2x 2527W

40Hz 6 Ohms : 110Vac 2x 2016W

30Hz 6 Ohms : 110Vac 2x 2016W

25Hz 6 Ohms : 110Vac 2x 2016W

3.8 Ohms : 97Vac 2x 2476W

As you see the sustained power is always pretty high even at very low frequencies.

The XE-6000 amp is able to keep its ~3/4 of peak power for several seconds if it is needed.

This character gives good low-side frequency response and really great bass.

*Please note that this 'non-music signal and load' testing would easily activate the temperature protections of

the amplifiers soon, just after a minute of testing."

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock